reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Produkcja dzisiaj taka że ciężko ogarnąć. Drugi dzień siedzę z Hanią w domu bo miała temperaturę wczoraj i trochę kaszle i zmęczyłam się trochę. Co chwilę coś potrzebuje a mi brzuch twardnieje od razu jak wstanę. A tu jeszcze obiad jakiś trzeba zrobić. Tyle dobrego że wczoraj zrobiłam przez internet spożywcze zakupy i mamy sporo smakołyków :)

reklama
Cześć Dziewczyny. U mnie zapiernicz straszny a czuję się już fatalnie.
Wczoraj mnie smarowały pielęgniarki u męża w spziatu jakimiś maściami bo tak mi nogi napuchły, że mi z butów ta opuchlizna bokami wychodziła.
Dzisiaj byłam u ginekologa i wszytsko ok. Mała ustawiona w kanale, wody ok, szyjka skrócona ale to normalne na tym etapie.
Czy któraś z Was też ma to coś że musi przy porodzie dostać antybiotyk żeby dziecka nie zarazić czymś?
Dzisiaj się dowiedziałam, że jestem w tej grupie i muszę jechać do szpitala od razu jak zacznie się coś dziać bo muszę przyjąć antybiotyk przed porodem.

Misiek coraz lepiej i możliwe, że w przyszły piątek go już wypiszą (przynjamniej pani doktor bardzo się stara) więc zaciskam nogi. :)

Pozdrowionka :*

Ja już wszystko wyparzone i pochowany gotowe do użycia dziś może mąż złoży ta szafkę z ikeii to cykle fotki ale najpierw ja zapelnie hehe :)
Był kurier dostałam polspiochy nastawiam ostatnie pranie i tyle :)

cocosh paciorkowiec chyba czy cos takiego ... dosyc często szpitale daja antybiotyk nawet profilaktycznie, żeby maleństwu go bezpośrednio nie podawać

Cocosh, masz dodatni wynik gbs (z wymazow), dlatego profilaktycznie przed samym porodem trzeba podać antybiotyk zeby dziecko sie nie zaraziło, bo mogłoby dostać jakiejś nieciekawej infekcji. Bez obaw, bo dużo kobiet podobno ma dodatniego gbs-a :)

Cocosh to paciorkowiec mi przed porodem robią badanie po to żeby ew dać antybiotyk zanim dojdzie do porodu tak jest bezpieczniej to się gbs nazywa

reklama
Do góry