reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Volka tak... pewnie przez te moje poronienia woli już dmuchać na zimno no i przez tą ilość wod których raz było mało...

reklama
Witam sie mamuski :p
Wrocilam od poloznej, znow byla nowa, fajna :)
Pytalam sie jej o te nieszczesne malowanie paznokci to mowila, ze nie ma zadnych przeciwwskazan i moge miec pomalowane jak tylko chce :p Nie, zeby to bylo dla mnie konieczne ale czasem robie hybrydy to tak na 2 tyg sa i na pewno nie bede myslala o zdrapywaniu ich jak zacznie sie porod :)
Duzo rzeczy do szpitala tez mam nie brac, dla malego tylko ubranka, pampersy i waciki do tylka. Dla mnie no to podobnie jak Wy wszystkie koszule do porodu, ubranie na wyjscie, wkladki laktacyjne, podklady poporodowe, przybory toaletowe :)
Zachecala mnie polozna zebym jednak zaszczepila sie przeciwko grypie bo maly jest szczepiony dopiero w 8tyg zycia a jak ja sie zaszczepie to bedzie chroniony od poczatku. I nie wiem czy isc czy nie, bo mi to tam rybka moge sie zaczepic a moge i olac sprawe ale jak to dla dobra dziecka glownie to moze lepiej sie zaszczepie ? Isia Ty farmaceutka moze masz opinie na ten temat ? :)

Manka, ja Ci szczerze odradzam malowanie paznokci, zwłaszcza u rąk, zwłaszcza hybrydą, ktorej sie nie zmyje na szybko zwykłym zmywaczem do paznokci. Tfu, tfu, jakby cos sie działo z Tobą podczas porodu to nie da sie użyć pulsoksymetru na palcu, a on pozwala na w miarę wiarygodne sprawdzenie czy mama jest dotleniona czy np. jest konieczne podanie tlenu i tak dalej.
Jesli chodzi o szczepienia, to ja jestem zawsze za. A miałaś juz kiedys wcześniej podawana szczepionkę przeciwko wirusom grypy? Chodzi mi o reakcje Twojego organizmu, bo czasem ludzie po podaniu szczepionki przechodzą taka mini grypę. A w ciąży to juz w ogóle na dwoje babka wróżyła jak organizm zareaguje :)

Dziewczyny, w jakim przedziale jest tetno maluszka jak macie robione ktg?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Kubusiowa, moj maluch jest trochę leniwy, ok 120-130 tętno/min. Ale lekarz nigdy nic nie mówił, ze to złe. Aczkolwiek wydawało mi sie ze dzieci maja wyższe tętno.. Ale to może juz te świeżo po urodzeniu :D

No właśnie mi się dzisiaj śniło, że rodziłam. Tylko nie wiem czy dziewczynka czy chłopczyk. Im bliżej tym sny realniejsze.
nailie- mój upiera się nad Iga lub Lidia. I ja biedna już sama nie wiem :/ przedtem mówiłam do brzuszka Tosia, teraz jest znowu 'malenstwo'.

Manka ja myślałam, że na grypę szczepi się jesienią. Pod koniec marca już jest koniec sezonu grypowego.

Volka na polnej jest inaczej niż w innych szpitalach po cc. Mają większy nacisk na karmienie i szybciej dzieci przystawiają.

U mnie też dziś rybka :)

Powodzenia na wizytach.

U mojego dzisiaj bylo w granicach 105-185 i tak troche mnie to zaniepokoilo. To moje pierwsze ktg, wiec nawet nie wiedzialam czego sie spodziewac.. ;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Tętno u małej od 130 do 155, w zależności. Tylko ja mam w karcie zawsze plusik wpisany, więc jak mi położna nie pokaże to nie wiem ile było.Nigdy nie mówiła, że jest coś nie tak.

Do góry