reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Serduszko a nie masz kogoś kto by Cię trochę odciążył, nawet poobwoził wszędzie ?
No niestety jestem zdana na siebie....

Kubuś konczy sie kąpać zaraz ja idę... Tak mnie plecy bola i dol brzucha ze chyba tylko prysznic pomoże. Musze nazbierać sil na jutro. Obym tylko jakos w nocy spala.

Volka nie mam pojecia co w takiej sytuacji robią... Zapytam znajoma polozna ktora u mnie w szpitalu jest oddzialowa.

reklama
Volka w tej kwestii to ja Ci nie pomogę :/
Ani ja. Jak dla mnie to wygoda po cc móc dojść do siebie przez tą dobę. Ja się ruszać nie mogłam, każdy ruch to był ból. Jakbym miała się wtedy dzieckiem zajmować to chyba bym oszalała.

Co do kurierów to raz składałam skargę. Facet przyleciał kiedy nikogo nie było. podałam mu telefonicznie adres mojej mamy 1.5 km dalej ode mnie. Pojechał ale tak ją olal że gadał na tel zadzwonił do drzwi i nawet na nią nie spojrzał tylko wręczył paczkę i poszedł. I mimo że ona za nim wolała że musi przy nim otworzyć że gwarancja bo to lustro było itd ale zero reakcji. Mama nic nie podpisywała A moje nazwisko było na odbiorze.
Ostatecznie nic mu nie zrobili mnie nawet nikt nie przeprosił ale potem dowiedziałam się na jakich zasadach działa ta firma to już nic mnie nie dziwi.

volka u nas ta nowa pani od szkoły rodzenia powiedziała że plany rodzenia to fikcja i tak w szpitalu robią po swojemu :) tak wiec nie ma się nic do powiedzenia w żadnej kwestii

Ciekawe to pewnie zależy od szpitala, ale lepiej taki plan mieć niż go nie mieć myślę ;) czytalam ostatnio że ma wejść jakiś pilotażowy kompleksowy program opieki okoloporodowej gdzie cieżarną zajmuje się określony skład położnych, lekarzy na czas ciąży i porodu, który jest przez cieżarną oceniany-jesli pozytywnie to jest premia z nfz-owska czy tam inszej instytucji, jeśli negatywnie to sorry :p jeśli to faktycznie miałoby wejść to dopiero plany porodu będą respektowane.

Ja jak miałam cc o 11:30 to mąż mi gdzieś o 14 przywiózł pokazać dziecko nawet go nie brałam na ręce, cały czas mi sie spać chciało i dopiero następnego dnia o 5 rano położna mnie obudziła pod prysznic i po ogarniėciu sie dostałam małego wiec podejżewam że do tej pory cosik mu dali do jedzenia choć jak czytałam to dziecko w pierwszej dobie potrzebuje chyba kilka ml mleka wiėc czy to mm czy cycek to chyba bez różnicy

Ja miałam cc o 18.30 małego widziałam chwilke aby o 20 bylam juz na sali a o 24 przywieźli małego domnie i spał zemną do rana przychodziły go przebrać i nakarmić. A o 6 rano juz wstawalam. Mały nie chciał piersi i przynosiły mu butelkę. O 13 jak przyjechał mąż poszłam dopiero pod prysznic bo tak nie miałam z kim młodego zostawić,sama na sali. I już od tej 13 opieka należała domnie przewijanie, przebieranie i karmienie. Ale nie było zle

Bar bra ja oglądałam ,zjawe' było tak cholernie nudne ze mi się przysypialo :D a mój mnie tylko szturchal ,NIE SPIJ'

Też się nie mogę wypowiedzieć co do karmienia :( bo nie wiem...

Na wróciłam z zajęć :) przychodzi tam para i chłop się od 3 zajęć uczepil tego znieczulenia TENS normalnie już go słuchać dzisiaj nie mogłam

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry