reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Bar bra ja wybierałam na chybił trafił po nazwisku ;) bo jak zapisywałam się ostatnio do przychodni to miałam minutę na decyzję.
Poprzednio miałam taką zaraz po szkole chyba i wystrachaną na maxa. Ale przynajmniej nie próbowała mi jakichś przedpotopowych mądrości sprzedawać jak znajomym.
Ja mężu przygotuję komplety dla malucha w dwóch rozmiarach i podpiszę. Powkładam w takie torebki strunowe większe i będę miała pewność że przywiezie to chcę.

No to jutro będę dzwonić i wybierać :)
Ja mojemu też naszykuje wszystko i potem tylko przypomnę żeby nie zapomniał wziąść dla dziecka rzeczy władze do fotelika tego na pewno nie zapomni a swoje ew wezmę ze sobą a buty np wcześniej wakacje do auta nawet jak zapomni to tylko poleci do auta i bedzie:)

Ja biore od razu ze soba ubranka i na pobyt w szpitalu i na 'wyjscie'. Z reszta juz mam to spakowane, duzo miejsca nie zajelo a nie bede pakowala toreb na 10 razy bo jak porod pojdzie bez komplikacji to na drugi dzien albo nawet szybciej mnie wypisuja do domu :D Wiec sie nie bede rozdrabniac. A takie awaryjne rzeczy 'w razie wu' wpakuje do torebki i zostawie w samochodzie wiec moj doniesie jak cos :p
A jak ukladalam ubranka to pokazywalam mojemu jakie ubranka kiedy sie ubiera i ogarnal wszystko wiec nie mialby problemu wrocic do domu po jakis zestaw :D

Z reszta ja spakowalam to co pisalyscie a jeszcze nie wiem czego wymagaja u mnie w szpitalu :)
Na angielskicj stronach sprawdzalam to przewaznie pisalo ze dla dziecka tylko pampersy, ubranko na wyjscie, platki kosmetyczne do pupki i fotelik, dla mamy trzeba bylo troche tych rzeczy ale wiekszosc juz mam :) W piatek mam spotkanie z polozna to zapytam jej co wziac :)

Manka z tego co pamiętam to u mnie w szpitalu byly pampersy. Mimo to przyszykowalam sobie mala paczuszke.

Bar Bra, a masz możliwość poznania osobiście tych położnych, nad którymi sie zastanawiasz? Moze z któraś nawiążesz lepszy kontakt, bedziesz miała mniejszy opór zeby o cos zapytać czy cos w tym stylu ;)
Moze któraś bardziej Ci z wyglądu nawet spodoba i bedzie Ci łatwiej z nią współpracowac podczas porodu ;)
Ja pamietam z praktyk jedna oddziałowa ze szpitala ginekologicznego.. Wygladała jak wiedźma! Sympatyczna tez nie była.. W życiu bym sie jej nie chciala dać dotknąć, wiec chyba bym na wstecznym wyjechała z izby przyjęć jakby mi przyszło z nią rodzić.. Niby takie pierdoły a tez maja znacznie :)
Zwłaszcza ze nie jesteśmy pacjentami zdanymi na łaskę, niełaskę personelu, tylko zdrowymi kobietami, ktore idą rodzić, wiec mamy prawo troszkę pokaprysić w niektórych sytuacjach ;)

reklama
No jedynie iść do szpitala i zapytać innej opcji nie ma a o 2 czytałam bardzo dobre opinie ale nigdzie nie ma ich fotki zapytam jutro tej znajomej jak one wyglądają obie ona z nimi pracuje ale pytałam o opinię to nie potrafiła mi doradzić obie dobrze opisała :)

Do góry