reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Hehe ale Tomków, żeby sie nie okazało że ten Wasz Tomek to jakiś arabski schejk i narobił dzieci, a żony na forum sie spotkały

Chciała bym już wtorek i to ktg zrobić bo jakaś niespokojna jestem

reklama
u mnie w rodzinie 2 kuzynki wyszły za mąż za Tomków teraz sie ze mnie śmieją że każdy musi nieść swój krzyż - każda musi wytrwać ze swoim Tomkiem :p

Hej!:) u mnie ciezki dzien. Pelno roboty. A to, ze ruchy juz nie az tak zwawe to wszystko sie ciagnie. Pisalabym w wolnych chwilach ale wowczas od razu zasypiam bo jakies przeziebienie mnie zlapalo :( nie wiem czym sie leczyc:/ na gardlo mam tabsy do ssania *spam* ale cos rady nie daly. Chyba pozostanie tylko lekarz... :( czytam Was na bierzaco. Pamietajcie, ze ostatni msc ciazy jest najciezszy- doskwiera wszystko ale nie wszystko jest oznaka porodu:)

Co do lezenia po odejscii wod- kurcze nie wyobrazam sobie. U mnie na szkole nic nie mowili, ale dobrze wiedziec. :) dzieki Asia!

A co do Tomkow to u nas sie mowi, ze to ostatnie imie w kolejce dla syna bo : NIE CHCIALAS W DU PE TO MASZ. :p

Brutalne ale prawdziwe :p

Hej :) pamiętajcie tylko, że jeżeli odejdą Wam wody, obojętnie gdzie byście nie były, trzeba się położyć, nawet w błoto czy kałużę, bo niestety jest duże prawdopodobieństwo, że przy takim ciśnieniu dziecko źle się wstawi w kanał rodny, może przypadkiem zaklinować tam rączkę czy nóżkę, także lepiej od razu przyjąć pozycję leżącą, żeby w razie czego miało się szansę wycofać, uwolnić. Tak nam ostatnio na szkole rodzenia wbijała do głowy położna.

Serio, serio, serio!? Pierwsze słyszę.. Człowiek to całe życie czegoś sie uczy..

Sorki, ze dopiero odzywam, ale tak jakoś wyszlo. Dzisiaj chyba wszystkie przygotowuja sie do porodu. Temat skurczy wrze. No u mnie skurcze od 1.5 godz. Wzielam sobie cirpla kspiel w olejkach. Jakby co to jestem gotowa. Poloze sie i zobaczymy czy przejdzie.
Większość z Was nie miala problemu ze zrzuceniem wagi po ciazy ja niestety tak. Dlugo utrzymywal mi sie brzuszek i nigdy nie doszlam juz do wagi z przed ciąży. Mimo, ze karmilam piersia i musialam zwazac co jem.
Niestety mi piersi w tej ciazy prawie w ogole nie urosly. Moze dopiero jak zaczne karmić.
No to co klase sie spac jak cos to napisze. Ide odpoczac bo nie wiem co moze mnie czekać.

Sarna spokojnej nocy ! :) Ty juz w bezpiecznym tygodniu jestes wiec jak cos to nie masz sie czego obawiac ! :)

A co do Tomkow to u nas sie mowi, ze to ostatnie imie w kolejce dla syna bo : NIE CHCIALAS W DU PE TO MASZ. :p

Brutalne ale prawdziwe :p

Haha właśnie mój jak się dowiedzieliśmy, że jestem w ciąży to jak go pytałam jak na imię damy to cały czas z tym wyjeżdżał :p

Oczywiście bez urazy dla nikogo, znam paru Tomków i fajne chłopaki są, ale mi się już zawsze będzie kojarzyło :D

reklama
Witam po zakupach miałam gości potem wpadliśmy do kuzynki zobaczyć mała Emilke :) teraz was na robiłam :)
Zrobiliśmy dziś kilka zdjęć podeślę za chwilę coś :)
Zakupy udane mężowi kupiłam kurtkę 2 sweterki 2 bluzki Grześkowiak zestaw body spodenki i czapeczka jutro porobię fotki bo dziś już siły nie mam :( a sobie 2 bluzki :) każdy zadowolony
Natalie lista już zmodyfikowana :)
Isia jak będzie trzeba dzwoń ale kawałek mamy więc i tak nogi razem zanim przyjedziemy hehe :p

Do góry