reklama
MłodaMama93
Fanka BB :)
Tzn. Nie miala wyboru...Ale mówiła ze ona tylko przychodziła z lekarzami albo polozna więc ogólnie na sali meczyla się sama z chlopem a i tak na koniec miała cc
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
MłodaMama93
Asienka... Właśnie sobie wyobrazilam jak jestem w sklepie i kładę się pod półkami sklepowymi ...
Kurde a moja nic mi nie mowila jutro zaraz ja zapytam!
Hmm Isia wydaje mi się ze wiedzą co znaczy kur*** cip*** japierd*** bo jak koleżanka używała tych słów lekarz się do niej uśmiechał
Kurde a moja nic mi nie mowila jutro zaraz ja zapytam!
Hmm Isia wydaje mi się ze wiedzą co znaczy kur*** cip*** japierd*** bo jak koleżanka używała tych słów lekarz się do niej uśmiechał
asieńkakk
No dlatego piszę bo takie perełki warto wiedzieć w razie czego, a nie wszystkie chodzimy na szkołę rodzenia
My dzisiaj maraton po sklepach budowlanych, odebraliśmy 6 par drzwi, naszym mondeo st kombi, kurczę ledwo weszły Kamil miał kolana pod brodą! i właśnie z teściem je obcinają dołem bo za długie są. I układają panele ścienne na części kuchni, tak będzie szybciej bo ściany po poprzednich panelach strasznie ciężko do porządku by było doprowadzić, wyrównać, a tak to przykleją nowe i już... O tyle mniej roboty...
My dzisiaj maraton po sklepach budowlanych, odebraliśmy 6 par drzwi, naszym mondeo st kombi, kurczę ledwo weszły Kamil miał kolana pod brodą! i właśnie z teściem je obcinają dołem bo za długie są. I układają panele ścienne na części kuchni, tak będzie szybciej bo ściany po poprzednich panelach strasznie ciężko do porządku by było doprowadzić, wyrównać, a tak to przykleją nowe i już... O tyle mniej roboty...
A Fanti to chyba dalej szaleje z remontem
Niestety nie.. niby wszystko skończone ale ja zaniemogłam..
Koleżanka u mnie była było ok, potem mąż kończył coś u młodego w pokoju a ja miałam zaraz układać książki, gry itd.. a tu lipa.. taka niemoc mnie dopadła, że usnęłam zwyczajnie.. mąż nie budził mnie tylko po cichu sobie robił..
I dałam sobie spokój na dziś z czymkolwiek.. mąż mnie "delikatnie" przekonał, że najwyższa pora nieco zwolnić. jutro też jest dzień.. a ja czuję, że ręce mam ciężkie jak z ołowiu, głowa ciężka.. leżę..
Na szczęście nie czuję nic niepokojącego w brzuchu.. żadnych skurczy, żadnych bóli itd..tylko zmęczenie ogromne..
Co do zębów to czuję, że coś się dzieje już.. właśnie 8 jedna coś szorstka jest pod językiem i czasami coś czuję choć to jeszcze nie ból. I jeszcze jeden czasem przy słodkim boli..
Przy skurczach można robić cc. Ja miałam skurcze i nagła decyzja o cc i w trakcie skurczu miałam wejść na stół operacyjny.. mało wykonalne ale poczekali aż przejdzie i wlazłam..
Co do strachu- nie boję się kiedy mnie złapie.. boję się w ogóle porodu. Boję się bólu, szpitala, wszystkiego z tym związanego.. jeśli mąż będzie w pracy to nawet nie myślę co będzie.. nie przyjedzie w ogóle nie ma takiej opcji w naszej pracy.. liczę na to, że jednak będzie to na tyle wczesniej do rozpoznania że zdążymy się przygotować. Pierwsze skurcze z Olim miałam wieczorem w niedzielę a do szpitala pojechaliśmy z pon na wtorek więc spokojnie się wybiorę i mąż wolne załatwi..
MłodaMama93
Mój też Tomek
marcowa 07
Hej pamiętajcie tylko, że jeżeli odejdą Wam wody, obojętnie gdzie byście nie były, trzeba się położyć, nawet w błoto czy kałużę, bo niestety jest duże prawdopodobieństwo, że przy takim ciśnieniu dziecko źle się wstawi w kanał rodny, może przypadkiem zaklinować tam rączkę czy nóżkę, także lepiej od razu przyjąć pozycję leżącą, żeby w razie czego miało się szansę wycofać, uwolnić. Tak nam ostatnio na szkole rodzenia wbijała do głowy położna.
A propos moich niedawnych rozważań w kościele, to ja teraz sobie wyobraziłam, że siedzę w tym kościele, odeszły mi wody i kładę się na podłodze jak nawiedzona ;P Już to widzę
Marcowa bo na diecie cukrzycowej jestem. I pierw schudłam a teraz albo nie przybieram, albo 200 gram na miesiąc.
Zresztą z Hanią miałam też 3 kg plus, bo całą ciążę wymiotowalam.
To ile Twój maluszek waży Chrobek ?
bo przecież waga dziecka, wody, łożysko, już na pewno ważą więcej niż 3kg.
marcowa 07
a ja miałam miseczkę B a teraz D już się za małe robi chce z powrotem swoje B Wrócił mój kochany z rajdu, idę się nim nacieszyć nadrobiłam, więc spokojnie mi tam w nocy się zachowywać
reklama
asieńkakk
Marcowa no coś za coś, możemy się nawet na środku ulicy położyć nie no żart, trzeba się na chodnik doczołgać ale jest ryzyko np uwięźnięcia pępowiny i w ten sposób ratujemy życie dziecku, nie ważne czy to sklep czy kościół, to drugorzędna sprawa oczywiście jeśli wody odchodzą nagle w większej ilości, a nie tylko sączą