reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Uf jestem i ja. Ledwie skończyłam łazienkę A tu mąż mówi że jednak farby zabraknie. Wiele nie myśląc pojechałam do castoramy, wzięłam mamę z sobą to jeszcze do C&A poszłyśmy bo ona nie ma w co się na dziś ubrać. Wróciłam to szybko kolację i znów do mamy fryzurę jej i makijaż i zawiózłam ją na tą imprezę. W nocy mąż ma po nią jechać. A ona już zapobigliwa załatwia żeby z kimś wrócić żeby Piotrek nie musiał jechać.

reklama
Cień nie wyobrazam sobie tego. Dla mnie to bylo najpiekniejsze uczucie moc karmic dzieci. Nie doradze nic. Jedynie mąż pozniej nie mogl dotykac moich sutkow,bo od razu mi sie wlaczalo w glowie karmienie. Musialam miec czas zeby sie przestawic i zeby dotyk meza znow byl taki jak byc powinien ;). Walentynki Dla mnie to zadne swieto :p. My wlasnie zaczynamy pałaszowac piZze z Biedry a jak starczy Miejsca w brzuchu to zrobie jeszcze popcorn hihihi

Hej

Malzon usypia Hanię, a ja odpoczywam.

Byliśmy dziś u rodziców na obiedzie i powiem Wam, że męczą mnie już takie wizyty.

Cocosh no u mnie prócz boli jak na okres, to jest ok. No ewentualnie szybciej się męczę.

Serduszko jaki to płyn???

Cień ja też nie rozumiem jak można mieć wstręt do karmienia piersią, ja się wręcz zakochałam w KP i mam nadzieję, że i teraz będę mogła długo karmić.
Super, że masz już łóżeczko skręcone. U nas pewnie będzie tak, że mąż skreci dopiero jak urodze i będę w szpitalu.

Asienkakk co do rozstępów to mi w ciąży z Hanią się na brzuszku zrobiły, były czerwone, a po porodzie z biegiem czasu same zbledly.

Fanti to szalejesz :) syn się cieszy, że jest w domku? My też dzisiaj kupowalismy farby chociaż pierwszy plan był taki, że pomalujemy tym co w domu mamy pokój zabaw czyli szarościami... ale rano M stwierdził, że to ma być pokój dla dzieci i ma być kolorowy ☺
Więc kupiliśmy intensywnie żółta i zieloną... jedna warstwa pomalowana. Jutro rano druga...

Mój mąż jutro kończy 30 stke . Chciałam mu zrobić jakąś imprezę niespodziankę ,a ten mnie uprzedził ,że tego dnia będzie w pracy i żebym nic nie planowała ,bo to tylko urodziny jak każde inne , no to kupiłam mu dziś golarke elektryczna ,wcześniej taki kufel do piwa z okazji 30 w śmiesznych rzeczach i jakaś grę dokupie albo bluzę .. tak mi go szkoda ,powiedziałam żeby chociaż po południu był a nie wieczorem ,żeby odpocząl to tak zrobi. A dzwoniła do niego jego rodzinka by wpaść to on nawet im powiedział ,żeby przyjechali w przyszły weekend bo jutro będzie w pracy a potem chciałby odpocząć (masakra ) ;/

Isia współczuję nerwów w sklepie ,ja bym aż parę w uszach miała hehe. .. a co do krzyków za coś nie takiego kupionego to u mnie norma ,mąż przyzwyczajony ,żeby co by nie zrobił najpierw jest krzyk z mojej strony ;p

Ja też myślałam ,że młoda mama najmłodsza a to niespodzianka ;)

Ja tez nie wyobrazam sobie nie karmic...i nie rozumiem jak mozna miec wstret do tego.Ja karmilam rok,duzo razy pod grke bylo ale to super uczucie,taka bliskosc z dzieckiem :)

Hmmm powiem wam że nigdy nie karmilam, ale widok dziewczyn z wywalonymi cycami w miejscach publicznych mnie obrzydza i tlumaczenie ze to naturalne mnie nie przekonuje, oczywiście teoretycznie chcę karmić małego piersią, ale zobaczymy jak to bedzie ...

Ja lubilam karmic, ale nigdy tego nie idealizowalam. Nie czulam wiekszej wiezi czy bliskosci wtedy kiedy karmilam piersia niz wtedy, gdy karmilam butelka.
I moze nie rozumiem jak mozna czuc wstret do karmienia piersia, ale rozumiem, ze mozna nie chciec karmic:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Kamilaasami ja często karmilam piersią w publicznym miejscu i teraz też zamierzam, zwłaszcza latem, jak będę z Hanią na placu zabaw.

reklama
Ja w miejscu publicznym raz karmiłam na cmentarzu ,gdzie nikt nie widział , ale nigdy nie przeszkadzało mi karmienie piersią gdy widziałam inna kobietę wręcz rozczulalo, że to tak fajnie dzidziuś sobie je ;p ale sama się jakoś wstydziłam;)

Do góry