A ja robie porządki i stwierdzam , że jak się drugie urodzi to sie nie pomieszcze ze wszystkim... teraz pytanie do dziewczyn , które mają dwa pokoje. Aktualnie śpimy w sypialni z młodym, ale jak się urodzi myślimy żeby przejść do salonu spać z maluszkiem ,aby Bartuś mógł spokojnie spać w nocy itp. Jak Wy robicie ?
reklama
natka90
Fanka BB :)
My zdecydowalismy, ze od samego poczatku bedzie dziecko spalo w oddzielnym pokoju.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
No ja jak Bartuś się urodził to wygoda , bo wiercił się do jedzenia i odrazu cyc i dalej szedł spać.. ja jak śpię to słyszę nawet jak on wypluwa smoka. Ale teraz nie wiem jak to rozwiązać... boje się ,że Bartuś będzie płakał sam w pokoju , ale też nie chce by go budziło maleństwo ... i tak źle i tak ...
misssoni
LilithGoth śliczny kotek, ja to wogóle jestem kociara sama mam dwa koteczki w domu. Izik89 witaj. Manka_tk ja spałam z synkiem w jednym pokoju było mi wygodniej a poza tym miałam go cały czas na oku. Bardzo miło wspominam tamten czas. Synek spał nawet z nami w łóżku i absolutnie tego nie żałuję uwielbiałam to.
KubusiowaMama
Do tej pory Synus spi w naszym pokoju, ale od wrzesnia idzie do siebie musimy Go przyzwyczaic zanim sie Malenstwo urodzi. No i oczywiscie dzidzia bedzie spala z nami w pokoju. Nawet sobie nie wyo razam zeby moglo byc inaczej. Zwlaszcza na poczatku gdy karmienie piersia to bedzie niekonczaca sie opowieść;D nie wyobrazam sobie biegac co chwile do drugiego pokoju na karmienie
Serduszko1
Kobieto ja to Ci zazdroszcze też bym już chciała by mi mdłości mineły jak na moje oko nie masz sie czym martwicHej :-)
Mam takie pytanko do was, bo nie wiem czy się martwić czy cieszyć ale od 3 dni już nie mam mdłości, trwały tylko 2 tygodnie i teraz cisza... Jak myślicie, jest się czego obawiać?
Moje wypadaja.... ale w poprzednich ciążach bardzo szybko rosły zrobiły sie mocne za to ok pół roku po porodzie zaczeły leciec garściamiDziewczyny a jak z waszymi wlosami.Mnie strasznie zaczely wypadac
Ja obliczałam według OM i sprawdziło sie u lekarza co do dniaDzień dobry, kochane
chciałam prosić o poradę bo nie wiem czy jestem marcową czy kwietniową mamą 2016 :< Obliczenie daty przybliżonego porodu wg pierwszego dnia ostatniej miesiączki wskazuje na 26 marca a wg przybliżonej daty poczęcia 13 kwietnia.. Którą datę mam brać jako przypuszczalny termin? Lekarz jeszcze nic nie mówił bo na usg nie widać jeszcze pęcherzyka. Za to wszystkie testy pozytywne, brak miesiączki 9 dni, beta trzy dni temu wyniosła 309. Pozdrawiam cieplutko!
Mam to samo teraz na głowie...Mialam to samo! Po ciazy wlosy wypadaly garsciami. Rano na poduszce mialam poszewke z wlosow... a teraz odrastaja i mam mnostwo krotkich, okolo 5 cm wlosow na calej glowie. Strasznie to wyglada:/ ale za to w ciazy nie wypadaly w ogole. I bardzo szybko rosly
Słodki..... ale ja to wole oglądac kotki.... ogólnie nie zdecydowałabym sie na kota... my w październiku bedziemy szukac szczeniaka labradoraJest i kotek dla Alanka
WitajHej dziewczyny :-)
Chciałabym do Was dołączyć, bo też prawdopodobnie zostanę marcową mamusią (jak na razie wszystko na to wskazuje). Nie widziałam jeszcze serduszka, kolejną wizytę mam 3.08., więc zapewne wtedy zobaczę.
Jestem już mamą dwulatki.
Moje chłopaki maja swój pokój wiec maleństwo bedzie z nami spac....No wlasnie, planujecie spac z malenstwem w jednym pokoju czy od razu osobno ? Chyba wygodniej jest razem z maluszkiem w jednym ? Jakie macie doswiadczenie na ten temat ?
Chłopcy też byli ze mna aż przestałam karmic piersia... nie miałam problemu z tym by zasypiali w swoim łóżeczku...
U mnie spokojne popołudnie. posprzatałam i sie położyłam... a propo, sprzatanie stało sie okropnie męczące potem poszliśmy na pizze całą rodzinka... i tak popołudnie zleciało nam.... udało nam sie wyjśc miedzy burzami
nailie
Hej, chyba was nie nadrobię
Izik witaj
Co do wlosow to mi wypadają tak jak wypadaly, chyba muszę jakąś wcierkę zacząć stosować. W ogole po ciazy mi się zmienil kolor i mam teraz odrosty za ramiona, wlosy nigdy nie farbowane :O
Co do spania mała byla z nami od początku, w nocy bralam ją do siebie na karmienie i tak juz zostawala inna sprawa ze mielismy niekończący się remont i jej pokoik skończyliśmy dopiero po jej urodzinach teraz zastanawiam się gdzie upchnąć lozeczko w sypialni, bo to jednak na poczatku wygodniej jest wstawac w nocy i robic 5 krokow zamiast 20, czlowiek mniej sie rozbudza moze kolyska nie bylaby taka zła, ale z drugiej strony na krotko starcza, zobaczymy
U nas strasznie dzis gorąco, nie cierpię takiej pogody, zastanawiam się jak ja przechodzilam z małą koncowke ciazy w takie upaly (termin na wrzesien), jak juz teraz się męczę :O na szczescie przyszla burza i spadl deszcz Moj bohater dzisiejszego dnia
Pojawil mi się nowy objaw, zmienne nastroje :O mogę w jednej chwili byc zadowolona i byle pierdoła mnie z rownowagi wyprowadza
Izik witaj
Co do wlosow to mi wypadają tak jak wypadaly, chyba muszę jakąś wcierkę zacząć stosować. W ogole po ciazy mi się zmienil kolor i mam teraz odrosty za ramiona, wlosy nigdy nie farbowane :O
Co do spania mała byla z nami od początku, w nocy bralam ją do siebie na karmienie i tak juz zostawala inna sprawa ze mielismy niekończący się remont i jej pokoik skończyliśmy dopiero po jej urodzinach teraz zastanawiam się gdzie upchnąć lozeczko w sypialni, bo to jednak na poczatku wygodniej jest wstawac w nocy i robic 5 krokow zamiast 20, czlowiek mniej sie rozbudza moze kolyska nie bylaby taka zła, ale z drugiej strony na krotko starcza, zobaczymy
U nas strasznie dzis gorąco, nie cierpię takiej pogody, zastanawiam się jak ja przechodzilam z małą koncowke ciazy w takie upaly (termin na wrzesien), jak juz teraz się męczę :O na szczescie przyszla burza i spadl deszcz Moj bohater dzisiejszego dnia
Pojawil mi się nowy objaw, zmienne nastroje :O mogę w jednej chwili byc zadowolona i byle pierdoła mnie z rownowagi wyprowadza
reklama