reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Sarna tradycyjnie mieliśmy schabowe i ziemniaki, ja z Zuzka fasolke szparagowa a M ogórki kiszone...
Schabowe to jedyny niedzielny obiad jaki robimy hihi
M chciał robić kluski i jakieś mięso w sosie ale jakoś na planach zostało i były tradycyjne schabowe :)
A teraz kawa i tradycyjnie creme brule

reklama
Edit no moj mlody to glownie w dzien. W nocy kaszlal na poczatku jak mial suchy i potem go jeszcze troche meczylo,ale glownie w dzien.

My tez dzis schabowe z zumniaczkami i marchewka a potem na pączki do tesciowej :D. Maz wieczorem idzie sobie zagrac w tenisa,az mu zazdroszcze.

Az mi zapachnialo tym schabowym. Ja ide wstawiac kurczaka i ziemniaczki i jakas surowke moze gotowana marchewke.
Volka bardzo sie denerwuje jesli o obracanie dziecka boje sie że mogą cos uszkodzic, ale cesarki tez sie boje....
Isia masuja dziecko przez brzuch i probuja odwrócić ale moze to byc nieprzyjemne. I wywołać porod. Dlatego musze jak cos byc gotowa na porod....

Laski współczuję Wam boli spojenia losowego, ja takowych nie mam i obym nie miała.

Zupa ogorkowa się gotuje, a ja idę robić ciasto na paczusie z serkow homo.

Moja lekarka nie mówiła nic o obracaniu dziecka. Może w Polsce się tego nie stosuje?
Ja też się boję cc ale naturalnego też :) i liczę na to, że jednak tych wód będę miała na tyle że wytrzymam do 22 lutego bo na 8 lutego psychicznie nie jestem gotowa ;)

My dzisiaj obiad na szybko :D chcemy na spacer do Pszczyny jechać ale ciężko mi się ubrać[emoji14]Lenia mam a chce do cukierni po pączucha iść... bo tutaj jeden sklep na wsi otwarty ale pieczywa ani nic slodkiego w niedziele nie ma

Może faktycznie coraz mniej sie będzie ruszać... ja właściwie jutro mam zajęcia ze szkoły rodzenia i tam sprawdza tętno jak ktoś chce więc poproszę żeby zobaczyła i popytam na spokojnie

3e38bfa37acaa70eed6e149e5bc8f82c.jpg

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Któraś z Was pisała o naciskaniu na brzuch celem wypchniecia dziecka z brzucha. Moja koleżanka miała dwa razy wypychane dziecko i była zachwycona tym. Zresztą Gosia jest drobna a jej lekarz to był kawał chłopa i wszystkim go polecala. Czytałam że w Polsce nie stosuje się metody obracania dzieci...

reklama
Ja bym się nie zgodziła na obracanie i wypychanie trudno jak leży tak będę rodzić też się boje i cc i sn no ale chciałam dziecko więc zdawała sobie sprawę z tego że trzeba będzie je urodzić jakoś :)
Jak mój lekarz zaproponował by mi wypychanie dziecka to nawet na koniec ciąży bym go zmieniła
Młoda dobry obiadek :) mój właśnie sam pichci w kuchni i jeszcze o nic nie pytal :)

Do góry