reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Laski na pewno nie pomyliłyście becikowego z jednorazową zapomogą na urodzenie dziecka? Becikowe dostaje sie z urzędu miasta bądź gminy a zapomogę w mopsie i tam jest próg finansowy. Oba świadczenia wynoszą 1000 zł. Chyba ze ja mam jakieś stare info:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
He he to wychodzi że mój to gigant z 2100 w 29 tyg :)

Gratuluję udanych wizyt, kustronka myślę że to po badaniu tylko, mam nadzieję że przejdzie szybko.

Ja kupiłam kilka pieluszek z bambusa, są super miękkie. Kupiłam też kawałek tkaniny bambusowej na pieluszki - dużo taniej wychodzi. A i ręcznik jeszcze :)

Jaaacie, dziś chyba jakieś apogeum.. Po niesamowicie brutalnym badaniu dopochwowym przez lekarkę na SORze teraz mam obfite brunatne plamienia!! No i weź tu nie panikuj.. Jeszcze nigdy żaden lekarz nie był aż tak niedelikatny podczas badania! Juz wiem dlaczego chodzę do swojego ginekologa-mężczyzny.. Naprawde mam do niego spore zaufanie, a z tym u mnie cieżko. W ogóle to bardzo złe sie czuje będąc po drugiej stronie parawanu medycznego..
Dlatego zawsze wybieram ginka faceta. Kiedyś chodziłam do baby która miała tipsy. A w szpitalu jak byłam też mi baba tak na macice nacisnęła że myślałam że kwikne

http://allegro.pl/avent-zelowe-wkladki-termiczne-chlodzace-kosm-i5402709367.html
polecam wam. Super sprawa. Dziś mi przyszło. Jestem zachwycona :) Mam już tyle rzeczy że szok :) A słyszałyście o super zabawce mrB??? Koleżanka ma i sobie strasznie chwali. To zabawka i jednocześnie termoforek na kolki. Ja na kolki kupiłam termoforek z pestek wiśni. I zamówiłam jeszcze literki z imienia z drewna białe nad łóżeczko.

To mój kurczak w skonczonym 32 tyg ok 1700 waży. Az sprawdziłam jak to było z Lalką to w skończonym 31 prawie 1800 ważyła i pamiętam jak gin mówił ze kolosa raczej nie należy się spodziewać (3440g w 10 dniu po terminie).

Kustronka ale masz dziś przeboje, takie plamienia mogą być po badaniu. Jak teraz, ustały?

Młoda mama to zwykła kradzież jest takie oszukancze ściąganie kasy, szkoda słów...

Volka nam się udało wyjść z zapalenia oskrzeli dzięki bankom i mucosolvanie. Po niecalym tygodniu oskrzela czyste ;)

Isia próg dochodowy na ecikowe obowiązuje wszędzie, ok 1900 zł na osobę w rodzinie, tylko końcówki nie pamiętam

Manka no i widzisz, sprawdzili i wszystko ok ;) synek nadal jest synkiem? :D

Agiszonek o mam takie wkładki i faktycznie ulgę przynosiły :tak: zupełnie o nich zapomniałam ;)

Mnie po ostatniej wizycie bez przerwy brzuch bolał, dopiero dziś się uspokoił, tak to cały czas lezalam. Mąż nawetwczoraj umysł podłogi i sam z siebie ugotowal obiad na dziś, także potrafi :D

Ale mi teraz podnieśli ciśnienie w robocie. Dostałam mniej kasy wyplaty niż zwykle i pytam o co chodzi, to stwierdzili ze do 26 miałam l4 (26 miałam wizytę) i tego dnia nie donioslam kolejnego, wiec mi ucieli. Wtf, przecież teoretycznie nawet jakbym wróciła do pracy po zwolnieniu to tez by mi odcieli nie sprawdzając czy jestem czy nie? Druga sprawa jest kilka dni na dostarczenie zwolnienia, a w poprzednich miesiącach jakoś problemu z normalną wypłata nie robili. Stanęło na tym ze mają mi w przyszłym miesiącu wyrównać, wkurzyłam sie, bo wyjątkowo kijowy miesiąc nam się szykuje, a tu jakieś dziwne wymysły. No to się pozalilam :sorry:

reklama
Nailie ja donosilam l4 do 7 dni :D
Tylko ze ja dostaje kasę właściwie kiedy szef ma dobry dzień i mi wysyła[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Do góry