reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti a kreatynina z czego za niska? Nie wiem jakie normy maja bo ja to miałam z tylu na wypisie napisane. I ten potas i sod fakt za niski. Tzn sod minimalnie. A w szpitalu po 2 dniach oba sie jeszcze obniżyły. Ale potas biore 2 x dziennie.i mocz 3 probki ale wszystko ok tylko w ostatniej erytr.sw. 0-2 ...

reklama
Hejka! ja też dużo nie wydałam, bo większość podostawałam od siostry po jej synku, w tym ładny wózek, niezniszczony. Kosmetyki też ograniczyłam do minimum. Jeszcze czekamy tylko na przewijak, bo z neta zamówiony :)

Już 3 dzień mnie czyści, ale wymiotów na szczęście brak. Wczoraj jak pisałam miałam swój pierwszy skurcz, dziwne uczucie, bo cały brzuszek stwardniał na dłuższą chwilę. Ale póki co spokój. Wczoraj bardzo dużo spraw załatwiałam i dużo chodziłam, więc to może przez to. Mała bardzo dużo się rusza, może przez to moja przemiana materii wzmożona.

Boli mnie pod biustem z prawej strony tam gdzie są żebra, chyba naderwałam sobie mięśnie, bo w nocy jak chcę zmienić pozycję i przewrócić się na drugi bok, to ból okropny i muszę sobie przytrzymać to miejsce.

Mam niski hematokryt i za dużo białych krwinek, powinnam się martwić, lekarka mi nic nie przepisała na to więc nie wiem co myśleć. Nie mam chorych zębów, ani nie jestem przeziębiona (bo o to spytała gin.), wcześniej miałam bardzo dobre wyniki z krwi.

To ja apteka ok 200 zl ale w tym pieluchy sa i pieluchy flanelowe. Na ciuszki wydalam ok 500 zl gora 600 ale mam jak mysle na pierwsze 4 miesiące jak nie dluzej. Wozek 400 zl, fotelik 100 zl reszta posiadam chociaz jeszcze samo lozwczko ale to z ikei za 120 zl. Dla siebie nic nie kupowalam no podklady, koszule posiadam.

A jeszcze 160 zl kolderka podusia i ochraniaczdo lozeczka

Witam się po nieprzespanej nocy. Juz od kilku dni nie jestem w stanie normalnie spać. Chyba już nie będzie dane mi się wyspać przez najbliższe miesiące :-)

Cocosh cały czas kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze :-)

Manka na pewno wszystko jest dobrze z synkiem ale fajnie że trafiłaś na konkretną położną, bo widać że jest bardzo dokładna. Ty przynajmniej zobaczysz jeszcze raz synka w brzuszku :-) i tylko się upewnisz że jest ok.

Isia no to niezłe przyspieszenie u ciebie. Najważniejsze, że z synkiem wszystko dobrze i duży juz jest, więc wszystko będzie w porządku. A ilości wód nie ma co bagatelizować.

Mojego Bartusia położne nie myły przez cały pobyt w szpitalu, ale u mnie Bartuś urodził się tak czysty, że śmieliśmy się że położna go w wiadro wody włożyła zanim mi go podała. Mąż był mile zaskoczony bo długo nastawiał się psychicznie na to że synek będzie cały we krwi i maźi :-). Teraz tez jak będzie taki czysty to nie będę prosić o kąpiel, tylko sami ja zrobimy w domu.

Volka, arusiowa- zazdroszcze:) ale mam nadzieje, ze przy drugim dzidziusiu juz latwiej mi bedzie sie ogarnac ze wszystkim- tym bardziej, ze cokolwiek mi zostanie nie bede tego wyrzucac :p
Na szczescie Edit mnie troszke uspokoila :)

Trzymamy kciuki za Michala- chyba sie juz zaczelo!!!

Uciekam z najdrozszym dalej mebelki skladac. Milego dnia mamuski? Ps. Za paczki zabije! :p

Moją Hanię kąpali po dobie od urodzenia, przy mnie na sali. Jakoś sobie nie wyobrażam że miałaby być niewykąpana, tym bardziej że gorąco było jak diabli.
Nie sumowałam teraz wydatków ale dużo mniej rzeczy kupowałam niż za pierwszym razem. Mniej ubranek, pieluch tetrowych i różnych gadżetów. Mam nadzieję że też mniej nietrafionych rzeczy bo np poprzednio ręczny laktator kupiliśmy a potem i tak elektryczny trzeba było. Mebli nie musieliśmy, tylko materac do łóżeczka, którego zresztą jeszcze nie zamówiłam :) Do wózka tylko stelaż bo gondolę i fotelik dostaliśmy. Z większych wydatków których wcześniej nie ponosiliśmy to mam w planie monitor oddechu.
Część rzeczy mam zamiar sobie zamówić na prezent, bo wszyscy dookoła pytają co by się przydało, a poprzednio kupiliśmy sami praktycznie wszystko i nie mieliśmy pomysłów na prezenty.

Moja Majka tez byla czysciutka bo wody odeszly mi przy samym porodzie.
Jak pamiętam Manka u nas tez kapali jak ktos chcial. Byl zrobiony pokaz. Krzeselka wokół w srodku wanienka z woda (okno uchylone, wanienka pod wiatrakiem) i pytali sie czy sa chętni. A dodam, ze zima była. . Angielskie podejscie... wiec wykapsli chyba 2 maluszki. ..a my japalismy chyba 2 dnia po powrocie do domu.
Wlasnie wrocilam od poloznej i nie wiem czy cesarka sie nie szykuje...polozna nie mogla wyczuc główki i sa 2 opcje albo jest juz tak gleboko ze nie moze go wyczuc albo nie ma ułożenia miednicowego. Za tydz wiec mam kolejną wizyte i jesli bedzie nadal w tej samej pozycji to do szpitsla na usg i proba odwrocenia dziecka lub cesarka jesli Arczi nie bedzie chcial sie odwrócić. No to sie troszke wystraszylam bo za tydzien moze byc różnie

To ja póki co wydalam mniej niż 200 zł, w tym torba do wózka za 80 i ubranka za ok 70 zł, które raczej mi się nie przydadza;) chce jeszcze kupić zestaw butelek, smoczki, rzeczy do szpitala dla mnie i katarek. No i pieluchy jeszcze, ale to już wliczam w bieżące wydatki, tak samo będę musiała kupić letnie ciuchy na 68, bo mam same ciepłe . Acha i jeszcze od 1 w lidlu mają być staniki do karmienia, z jeden by jeszcze mi się przydał. ..

Serduszko i jak tam?

reklama
Do góry