reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Serduszko oby to nie było czyszczenie organizmu przed porodem:cool:

Cień też mam niską kreatyninę, czyli skłonność do krwiaków siniaków krwotoków, wczoraj gina sie pytałam o to że przy każdym zabiegu czy operacji mam dren przez krwotok wewnętrzny. Gin już dziś kazał jeść rutinoscorbin 3x dziennie aż do porodu żeby wzmocnić naczynia krwionośne

Bar ja też jak przeczytałam o pączkach to sie wystraszyłam że u mnie nie ma a to tłusty czwartek :-p chociaż to moja zachcianka ciążowa i paczki co chwile kupuje :cool2:

Ja nie wiem jak to jest z tym kąpaniem :confused:, mi dziecko umyli i jakos nie zastanawiałam sie głębiej nad tym. Tak samo jak każą karmić przynajmniej pół roku cyckiem. Ja karmiłam 3,5 miesiąca bo normalni znikło mi mleko. I jakoś Kasjan od roku zero infekcji okaz zdrowia a koleżanki co karmiły swoje pociechy 2 lata męczą sie przez całą jesień i zimę z chorubskami u dzieci

reklama
A zapomniałam dodac dzisiaj i jutro mam parking dla uprzywilejowanych. No i kupilam sobie sudoku co bym sie nie nudzila... no
Serduszko to moga byc objawy zbliżającego sie porodu, organizm sid oczyszcza. Bole miesiaczkowe to naturalne przygotowanie macicy do porodu. Wiec poki nie masz mocnych i REGULARNYCH skurczy to powinno byc ok. Ale jeśli czujesz sie nie pewnie zawsze możesz zadzwonic do Ip

Witam :)
Otwieram oczy pierwsze co wchodzę na forum a tam prawie 60 postów! Mój prawie wrócił ,ledwo wstałaś a już Internet może śniadanie byś najpierw zjadla' grzecznie mu wytlumaczylam ze muszę być na bieżąco a śniadanie to chwila roboty! Rano pojechał do Pszczyny a prosiłam żeby mnie pytał jak gdzieś jedzie miałam jechać do PZU chciałam iść do Orange :/ on wpadł do domu przebral się i pojechał do rodziców węgiel sciepywac bo ojciec w trasie więc... jako dobry syn to on pojechał (ale jak ja go i coś prosze to zaraz za chwilę jest jeszcze czas) a chciałam też jechać żeby jego mama mi zwezyla koszule! Brrr

Od mojej ciotki wnuczka sama nosi ,coś slodkiego'na drugie śniadanie do szkoły :D

Cocosh &&&&&&&& trzymamy z Blanka!!!

Jeju ja też myślałam że dzisiaj tłusty czwartek i miałam chytry plan iść do sklepu i najeść się na śniadanie pączków :D

Co do wypraki ja ogolnie 80zł dałam za pierwszą partię ubranek później 220... z takich co sama kupowalam to moze 200 zl (ubranka tetry czapki ) później 3 partie dostałam łóżeczko 200 (ale łóżeczko materac karuzela) wózek kupił mój tata i dał na komoda której nie mam jeszcze :D w oszolomie na kosmetyki pampersy chusteczki jakies waciki itp.daliśmy 150zł a z allegro co zamawialam koszule 1pizamke butelki smoczki majtki podpaski grzybyki obcinaczki dałam jakieś 300zł. A Nie mam jeszcze rzeczy z apteki jak maści termometr wkładki lakt. Te herbatki octanisept gaziki katarek itp. To myślę ze z 300 jeszcze muszę mieć... a no i wanienke kupiła mi koleżanka :D a ja muszę wlasciwie kupić jeszcze dwa kocyki to tak z 50-40 szt.

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Cześć dziewczyny współczuję nieprzespanych nocek ja śpię jak zabita. Ja teraz leżę w łóżku bo całkowicie mnie rozłożyło.
Manka tak jak dziewczyny ci pisały nie denerwuj się poczekaj do usg napewno będzie dobrze.
Cocosh od rana myślami jestem przy was. Kciuki już mnie bolą od zaciskania ale nie puszczę.
Isia no to się porobiło. Z tymi wodami to nieciekawie. Ale teraz będziesz pod kontrolą i będzie wszystko dobrze.
Jeżeli chodzi o mycie noworodków. Mojego położne nie myły ale był czyściutki i pachnący i wiem że teraz w klinice gdzie będę rodzić też nie myje się bobasów. Mi to wogóle nie przeszkadzało.
Wydatki temat bardzo ciężki. Przy pierwszym dziecku wydałam majątek teraz jestem mądrzejsza i wiem co jest mi niezbędne. Ja kupiłam tylko kosmetyki do pielęgnacji dla małego, ten podkład Arusiowej, dwie butelki, smok, awaryjnie mleko modyfikowane, pampersy i chusteczki nawilżone, czopki przeciw gorączce. Resztę mam w spadku po Szymonie. Sobie kupiłam dwie koszule, wkładki laktacyjne i majteczki z siateczki i tyle. Nie ma tragedii.
Lecę zdychać i zbierać siły na powrót syna z przedszkola. Jak codzień będzie mamo poganiaj, mamo porzucaj, mamo pomaluj, podrap i tysiąc innych maaaammmooo.

Cień pytałaś o kreatyninę- otóż jest to produkt metabolizmu mięśni.Kreatynina podwyższona jest w takich stanach jak: ostra niewydolność nerek, także w przebiegu wstrząsu, przewlekła niewydolność nerek, przy zapaleniu nerek i nadciśnieniu.
U Ciebie ja bym podejrzewała właśnie te problemy z ciśnieniem/ tętnem.

Ale się cudów można dowiedzieć na forum.. dzieci brudne, śmierdzące odbiera się ze szpitala.. a tak na logikę nie sądzicie, że dziecko wystarczająco długo jest w tych maziach, łyka je, trawi po części i że wystarczy już.. ??
Jak dla mnie na pewno będę kąpać Bronka bo nie wyobrażam sobie inaczej.. to jakbym sama siebie nie myła tylko tka oblepiona była kilka dni.. :oo2:

Cień 28 zł, są niby 85c, 85d, 85e, 90c, 90d . Mają być jeszcze ubranka dla maluchów, ale kolory jakieś takie nieciekawe, najlepiej samemu ocenić na stronie ;)

Clodi u mnie to samo, 3 miesiące karmienia i to mieszanego, 2 lata bez przeziębienia.

Fanti-ani brudny, ani smierdzacy Kuba nie byl:p mimo ze go nie kapali do trzeciej doby.

Sarna oby sie synus odwrocil!:) ja ide jutro na wizyte i tez mam przypuszczenia, ze Olek niestety dupka na dole siedzi:/ obym sie mylila:/

Wysłane z mojego SM-T520 przy użyciu Tapatalka

reklama
Fanti też nie mogę sobie tego wyobrazić, że dzidziuś z brzucha wyciągnięty i nie kapany parę dni fujjj :p:p Ale w sumie ja tylko moją bratanicę widziałam taką zaraz po porodzie jak ją wyjęli z brzucha bratowej, to była całą brudna, aż to brzydko wyglądało :p A i to na zdjęciu widziałam, bo brat mój jej zrobił :D I nie słyszałam też nic o nie kapaniu, ale nawet się wcześniej nad tym nie zastanawiałam, bo kąpiel wydawała mi się normalna :D A moja sąsiadka mi mówiła,że jej córeczka bardzo czysta się urodziła, jakby ktoś jej w brzuchu kąpiel zrobił :-D

Cień ja zamówiłam biustonosz do karmienia na allegro, nie powala swoim wyglądem, ale ma fiszbiny, dość głębokie miseczki i muszę przyznać, że za 26 zł (biustonosz z przesyłką) się opłaciło, bo jak chodziłam i szukałam w sklepie to dość drogo jak na moje duże piersi wychodziło. Jak się okaże, że będę miała dużo pokarmu to możliwe, że zainwestuje w lepszy biustonosz, ale na początku przetestuje ten :)
http://allegro.pl/ShowItem2.php?ite...d-c5b8-11e5-b5eb-02eeed77d04e&ars_rule_id=201

Do góry