reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Czesc mamuski:)

Cocosh- kciuki trzymamy z calych sil!!! [emoji8]

Fanti- przebranie jakie stworzylas jest mega! Oby jeszcze zabawa dzieciakom sie udala! :) z tymi slodyczami to tragedia... Juz niedlugo calkiem zniewola te nasze dzieci... Choc moze teraz bedzie inaczej... Who knows...
No ale mimo wszystko! W tlusty czwartek tez paczkow nie dostana w szkole?! I jak bal karnawalowy bez slodyczy... Toz to hipokryzja...

U nas remont Zuzy pokoju pomalutku dobiega konca... Mysle, ze w poniedzialek rusze z praniem:)
Alabamka tak mnie zmotywowala do dzialan (i nie tylko mnie) ze wczoraj caly dzien na zakupach bylismy. Juz prawie wszystko mamy oprocz pojedynczych rzeczy. I musze stwierdzic, ze wyprawka dla pierwszego dziecka to masakra finansowa dla rodzicow... Lacznie z wozkiem i meblami (i to nie z najwyzszej polki) to takie 10 tys lekka reka... Stan naszego konta wrecz krzyczy... Z rozpaczy...

Co do spania, to cos z tym przygotowaniem na nocne karmienie musi byc. Ja sie budze srednio co 2 h a i tak spie ok 6-7. Co najlepsze, psinka nasza jak ma koszmary w nocy to rowniez mnie wybudza- jak nigdy.
I powiem Ci Fanti, ze te wczesne wstawanie nie koniecznie zaowocuje wczesniejszym pojsciem spac... To juz chyba stres u niektorych z nas powoduje bezsennosc :)

Czy ktoras z Was tez ma problem z palcami u dloni? Ja odczuwam bol przy probie zginania palcow i momentami mo drenywieja... :(

reklama
Cocosh trzymam kciuki za operację. Już tylko kilka godzin. Skoro kojarzą po brzuchu, to może nie będą chętniej informować.

Powodzenia na balach :)

Bursztynek wow jaka kwota. To ja chcę 1/3 z tego wydać :) ja też nie chcę, by mi dziecko kąpano po porodzie.

Volka jeszcze trochę czasu masz w takim razie. Ja pewnie jedną z ostatnich będę :)

Barbra mały Grześ pomoże Ci w chodzeniu spać :D kiedy tylko nadaży się okazja.

Isia wow jaki duży chłopak. Może przesuną chociaż do połowy lutego. Więcej czasu na remont będzie.

Manka czekaj spokojnie na usg. Będzie dobrze. Takie badanie przez brzuch może być tylko orientacyjne.

Poszłam dziś wcześniej spać z myślą: teraz się wyśpię i nic nie wyszło. Córka od 3 do 4 non stop mnie wołała.

Ja też się zabieram za pranie. Najpierw nasze rzeczy, a od jutra Piotrusia coś już wypiorę.

W końcu dostałam wypłatę z ZUS, tylko zamiast na konto to na pocztę. A u mnie w oddziale kartka, że do końca tygodnia zamknięty :-/ super.

Ja dzis szybki obiadek . Bylam z Paulinka w szkole cyknelam fotke i nas wygonili.Po drodze do apteki .Kupilam ten krem na sutki purelan 100 masc na odparzenia bo sudocremu nie mieli a Pan polecal Multilind.I faktycznie opinie dobre .Kropelki na kolki sab simplex no i sol fizjologiczna do oczek aaaa i paracetamol w syropie w razie czego .35 EURO nie moje . Masakra z tymi cenami .Tu troche tu troche i sie nazbierało.
Jutro ma przyjsc lozeczko.Zamawialismy na ebay a okazalo sie ze przyjdzie ...z SOSNOWCA :)
No i podobno wczoraj babka wyslala wozek numer nadania mam dpd ale na razie nic nie widac na stronie sledzenia ze taki numer jest .Ciekawa jestem ...

Isia moja siostra chyba w 6 miesiącu miała sterydy 3 zastrzyki w tyłek:-p

Cocosh &&&&&& jesteśmy z Wami. A Ty może termos melisy sobie zaparz i bądź dobrej myśli ;-) ;)

Asieńka dzięki z chęcią skorzystała bym z pożyczki :laugh2: ale pewnie szybciej bedzie jak mąż sie zwlecze i podjedzie do sklepu po baterie :-) :)

Witam z rana, mąż wysłany po pączusia, a ja się zaraz zaslinię, taka mam ochotę ;) jeszcze myślę żeby faworki zrobić, ale tu już musiałabym go zaangażować - a on tak lubi pomoc w kuchni jak ja np prasowanie :sorry: a tak w ogóle prasowanie juz mam z głowy. I okazuje się że jakoś mało miejsca jednak mam w komodzie, musze jeszcze pomyśleć jak to wszystko przeorganizowac żeby się mieściło.

Cocosh &&

Bursztynek no przez wyprawke może niezle portfel ucierpiec, my mamy małą rodzinę i dzieci małych nie było bardzo dawno, także wszystko sami kupowalismy, nawet nie chce liczyć ile poszło. Do tego remont całego mieszkania (bez łazienki i mebli, bo byśmy się nie wyrobili ) i tak się uzbiera. Na pocieszenie przy drugim dziecku jest łatwiej bo wszystko juz jest :rofl2:

Isia no to mnie zagielas z tym 8 lutym. Przecież to za chwileczkę!

Widziałam stroje dzieciakow na fb, super, same robilyscie?

Wiecie co.. stara jestem ale całe życie się człowiek uczy.. dlaczego piszecie że nie pozwolicie dziecka kąpać po porodzie?? Nie kumam tego.. :/ chyba z innej bajki jestem..

Ja się nie znam co do tego ale dużo slyszalam że wolą kobiety zrobić pierwszą kapiel same w domu ja się nie znam słuchaj na razie opinii innych

Fanti- przebranie jakie stworzylas jest mega! Oby jeszcze zabawa dzieciakom sie udala! :) z tymi slodyczami to tragedia... Juz niedlugo calkiem zniewola te nasze dzieci... Choc moze teraz bedzie inaczej... Who knows...
No ale mimo wszystko! W tlusty czwartek tez paczkow nie dostana w szkole?! I jak bal karnawalowy bez slodyczy... Toz to hipokryzja...

Tłusty czwartek wypada w ferie więc problem z głowy.. ale od tego roku weszło rozporządzenie by zakazać w szkołach słodyczy.. nie wolno ich tam sprzedawać, nie wolno ich przynosić, najlepiej suchy chleb i woda..
A co najśmieszniejsze- opowiadała nam pani dyrektor, że na spotkaniu dyrektorów i kuratorium w starostwie powiatowym na którym przed wrześniem omawiano właśnie te warunki zakazu słodyczy podano na stół soki i ciasta tortowe :/
Nie rozumiem jaki sens ma taki zakaz bo w okół szkoł są sklepy zwykłe spożywcze i zazwyczaj dzieci ze szkoły idą do takiego sklepu i wychodzą z chipsami.. słodyczami,.. przed szkołą słodka bułka..

Bursztynek no przez wyprawke może niezle portfel ucierpiec, my mamy małą rodzinę i dzieci małych nie było bardzo dawno, także wszystko sami kupowalismy, nawet nie chce liczyć ile poszło. Do tego remont całego mieszkania (bez łazienki i mebli, bo byśmy się nie wyrobili ) i tak się uzbiera. Na pocieszenie przy drugim dziecku jest łatwiej bo wszystko juz jest :rofl2:

Widziałam stroje dzieciakow na fb, super, same robilyscie?

Naili wcale nie jest łątwiej przy drugim dziecku.. ja trzymałam wszystko 7 lat.. teraz minęło 9 a ja nic od dwóch lat już nie mam.. i wszystko na nowo kupuję..Jednak nie kosztuje mnie to aż tyle.. przy drugim dziecku inaczej się kupuje.. Dla Oliwiera wszystko było nowe.. teraz dużo mam używek..

A strój oczywiście własnoręcznie zrobiony, pocięty i pomalowany markerem ;)

reklama
Do góry