reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

a Miśka wszędzie wołają "Mąż ciężarnej" :) mój brzuch widać za nim wychylę się z za rogu. Pewnie się boja że im na oddziale urodzę.
Trzymam kciuki za wszystkie.

Isia gratulacje "Maluszka". :)

Manka nie stresuję się bo waga dziecka jest tylko orientacyjna tak naprawdę a poza tym o niczym nie świadczy.

Fanti no to skoro po wizycie już księdza to remont rusza pełną parą. :)

Arusiowa ja lubię te zapachy "nowości" więc poducha mi pachnie :)

Co do tsh to po eutyrox można iść nawet do zwykłego lekarza. Jeśli jest za wysokie to tzreba szybko zbijać. Natomiast najbardziej istotne jest to w 1 trymestrze bo może mieć wpływ na rozwój umysłowy. Pamiętaj też, że nawet jesli tsh nie spadnie od razu to jesli zaczniesz brać lek to pierwsza porcja od razu idzie do dzidzi a resze tabletki dopiero przyswajasz Ty więc dzidzi leczone jest natychmiast od pierwszego dnia.

reklama
Wstałam do wc i nie mogę zasnąć..
Cocosh będzie dobrze :) Raczej nie liczyłabym na relację online z sali operacyjnej. Mój M leżał dobę na pooperacyjnej, więc jak nie będzie przeciwwskazań to jest pewnie szansa że w piątek po południu się zobaczycie :)

Ja zrobiłam nocne zakupy w smaku. Zamówiłam podkład oddychający że smyka, ten który miałam pokazany na jakimś wątku ale się zgubiłam na jakim... więc tutaj pisze oficjalnie: dzięki wielkie za link <3
Te zwykle będę dawała na przewijak...
Dziewczyny, czy któraś z Was miała podawane sterydy na płuca maluszka? W jakiej to jest postaci?

Ja juz tez po spanku. Moj do pracy potem musze tradycyjnie Pusika budzic.Dzis wczesniej bo bal maja i musze ja umalowac i dodatkowo ja sie ubrac zeby z nia pojsc i pare fotek zrobic przed balem .Glowa troche dalej boli od wczoraj. Cocos kciuki zacisniete od wczoraj juz trzymam i maly w brzuszku tez trzyma :)
Musi byc dobrze kochana .

Jeny ale z Was ranne ptaszki, ja ledwo na oczy patrzę.
Wstawanie o 5 rano to póki co dla mnie zbrodnia. Ale się kimne jeszcze w PKSie.

Dzień dobry.
Ja się obudziłam jak mąż do pracy się zbierał i mimo że na siłę próbuje zasnąć marnie to idzie.

Cocosh trzymamy mocno. Cały czas. pełna mobilizacja. Dziś nikt nie odważy się rodzic.
A skoro mąż dostał przydomek "mąż ciężarnej" to i Ty się dostosuj ;) A na brzuch może faktycznie dostaniesz na bieżąco info o jego stanie bo będą się o Ciebie bali.
Powodzenia.

Isia coś czuję że masz jakieś tajemne układy z władcą czasu. Następnym razem nie przyśpieszaj o 2 tygodnie tylko opóźniaj o 2 bo mąż się nie wyrobi z remontem. ;)

U nas dziś remont jeszcze nie rusza. Mąż do wieczora w pracy. Ja zamierzam dziś pozbyć się choinki i wszelkich ozdób. Nieco spakować do pudel książek z mebli i tych bibelotów coby jutro łatwiej było mu to przestawić i szybciej ruszył z robotą.

Lewusek fajnie że możesz Paulinke w domu szykować do balu :) U nas bal będzie o 9 ale na 8 do szkoły i sami mają się ubrać. Dlatego strój musi być prosty.
W zeszłym roku pełniąc jeszcze jakąś funkcję ufundowalismy słodycze i napoje na bal i bylismy tam cały czas do obsługi dzieci z tym poczęstunkiem . W tym roku już zakaz jest słodyczy w szkołach więc one coś tam robią woda plus owoce Ale ja już nie idę do szkoły.
Młody da sobie radę. Kilka razy próbnie zakładał i ściągał strój więc poradzi sobie.
Koniecznie zrób zdjęcie dla forumowych ciotek bb Paulinki przebrania i nam pokaż. :)

Chrnbmek szczęśliwej podróży. To na pogrzeb jedziecie dziś? Czy coś pomyliłam?

Volka to lekarz widzę trzyma z nami i chce byś była marcowa ;) brawo on!

Bar A Ty byś mogła trochę wcześniej kłaść się spać. Bo potem do południa Cię nie ma i nie wiadomo czy śpisz czy już rodzisz ;)

Asienka u mnie waga z przed ciąży jest dużo za duża więc tego wystarczy się czepiać. niestety niektórzy ludzie nie mają kultury i potrafią jak ta położna z Tobą się odzywać.
Moja gin na wszelkie pytania od razu powiedziała że w moim przypadku nie da się za wiele zobaczyć. Czyli od razu się usprawiedliwiła ze swojej fuszerki że głowę z dupką pomyliła.

No dobra a teraz spróbuję jeszcze pół godz pospać.

Cocosh Powodzenia. Nie martw się wszystko będzie dobrze.
Ja od wczoraj widzę że mniej się zalatwiam a pije tyle samo. Zaczynają mi puchnąć stopy. Nawet pierścionek ledwo sciagnelam. Tak z dnia na dzień.

reklama
Fanti lekarz dal mi przyzwolenie!ze za 3 tyg.juz moge rodzic ale on zadecyduje wtedy dokladnie kiedy. Tak czy siak pewnie luty. Obiecal tylko,ze nie bedzie to 29 :p

Do góry