reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Manka bedxie dobrze byld do piątku, wtedy sie uspokoisz. Ktory masz teraz tydz i ile cm na dziecko? powiedziala Tobie?

Mam 32t + 0. Powiedziala ze wg niej ma niecale 29cm a minimum to 29cm na tym etapie z reszta pokazala mi to na wykresie, wrzuce fotke.

Załączniki

• 1453917063012.jpg
    1453917063012.jpg
    118,7 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Wiecie co... mam problem
Od wczoraj wieczora boli mnie jedna hmm warga tam na dole[emoji14]nic tam nie widzę przez brzuch ale jak dotykam to czuję ze jest spuchnieta i w jednym miejscu taki guzek
Może coś mi tam urosło? Jakiś bolok czy coś?
Wczoraj dużo sikalam i może od częstego podcierania?

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Młoda tam tak jak Asusiowa pisała też są pory a pisałaś że masz dużo śluzu więc mógł się pryszcz zrobić.
Jakiś czas temu mi też się zrobił ale ogromny nawet chodzić ciężko było. Mąż jak zobaczył, bo ja nie wiele widziałam jedynie wyczuwałam kulkę, to aż się za głowę złapał. Ale jak udało się to wycisnąć to jeszcze nie widziałam żeby tyle z czegokolwiek wycisnąć.

Zmierzylam sobie brzuch i tydzien temu mialam 86cm a teraz jak sie uprze no to 87cm jest czyli prawie nic nie ruszyl do przodu.
A jak maly sie tam rusza to mam wrazenie ze wypelnia calutenki brzuch a tu prosze jakies watpliwosci.
Mam nadzieje ze w piatek sie wszystko wyjasni :)
Nie obawiaj się niczego kochana. Ty jesteś drobna a położna to nie lekarz żeby przez dotyk wiedziała więcej niż Usg.
Zobaczysz dodatkowo Aleksa na badaniu i przekonasz się że wszystko ok.

My już po wizycie księdza. Mamy takiego fajnego proboszcza, młodego tzn około 35-40 lat, znamy się już trochę i zawsze fajnie się z nim po ludzku rozmawia. Wypiliśmy razem kawę, ciacho i zahaczyliśmy o chrzest jeszcze. Obowiązkowo musi być tylko jeden chrzestny. Ale do każdej sytuacji podchodzą indywidualnie. Wyraźnie powiedzieliśmy mu że kogokolwiek nie chcemy brać byle wziąć. A mamy nie lada problem nawet jednego znaleźć.

Asienka to ciekawe co mi by powiedziała ta położna. Chyba by mnie na przymusowe odchudzanie w ciąży wysłała. Widzisz moja gin przez moją wagę i otyłość głowę z dupką pomyliła u Bronka ;) olej babę i tyle.

Manka, kompletnie sie nie masz czym martwic!
Nawet podczas badania usg wychodza rozne cuda (waga i wzrot dziecka moze sie roznic po urodzeniu) a co dopiero po badaniu palpacyjnym brzucha :D
Nie zebym podwazala konpetencje poloznej, ale to takie troche jest "na czuja" :)
W polsce polozne chyba nie wykonuja takich "badan", co najwyzej oceniaja jak jest ulozone dziecko :)
Tak ze ciesz sie, ze masz darmowe zaproszenia na usg w piatek ;)

manka ja na mojej karcie ciazy tez mam podobna siatke, tylko ze moj lekarz ciagle zaznacza 50 centyl nawet mnie nie mierzac i nie dotykajac[emoji14]

Wysłane z mojego SM-T520 przy użyciu Tapatalka

No poczytalam was juz :-)
Ze szpitala szlam do mamy i tak byłam blada i slabo mi bylo..
U mamy ubranka przegladnelam i tych najmniejszych mam malutko, muszę dokupic :-( potem maz przyjechał i zajechalismy do apteki po moje leki i do sklepu. I przyszlismy do domu, rozpakowalam sie i zas tetno szalalo..musialam sie polozyc bo bym zemdlala...

Witajcie.

Ja po wizycie. Szymon jest,jajka widzialam tym razem ;). 2200 wazy i za 3 tygodnie mam przyzwolenie!ze moge rodzic :). Ostatnia wizyta tez za 3 tygodnie i wtedy umowimy termin cesarki.[/QUOTE,

ja miałam wizytę rano na 10, ale jak zwykle było opóźnienie.

Brak słów na to wszystko. USG zrobiła, pomierzyła, a jak spytałam ile córcia waży, to mi sprawdziła z kółeczka że około 2 kg," tak jakoś będzie w tym tyg. ciąży " :/ zazdroszczę Wam, że Wasze USG coś wnoszą, bo moje to nie bardzo. Ogólnie to mam za dużo białych krwinek i za niski hematokryt, na to też nic nie dostałam :]

Alabamka dużo zdrowia dla was
Cocosh oby wszystko było dobrze
Ja dziś od rana przeszlam mały foch.
Strasznie ciężko mi się oddycha i nie wiem czy to brzuch twardy czy mały się przekrecil i wypina pupke. Staracie się spac na lewym boku? Ja coraz częściej budze się na plecach[/QUOT/E]

Ja też zasypiam na boku a budzę się na plecach, co jest dla mnie dziwne, bo nie dałabym rady leżeć na plecach w ciągu dnia, a co dopiero zasnąć ;) ale jak widać organizm potrzebuje i tak mi dobrze :)

Mam 32t + 0. Powiedziala ze wg niej ma niecale 29cm a minimum to 29cm na tym etapie z reszta pokazala mi to na wykresie, wrzuce fotke.

Nie martw się Manka. Wydaje mi się,że to jej macanie to jak wróżenie z fusów ;) zobaczysz w pt. wszystko się wyjaśni i będziesz spokojniejsza :)
mi jeszcze nikt brzuszka nie macał, ani nie mierzył, nie sprawdzają mi też dna macicy, na jakiej wysokości.

a co do obwodu brzuszka, to mam obecnie 105 cm. wcześniej cały czas miałam 103 przez kilka tyg, a jeszcze wcześniej 100 i długo było 100. A córcia rosła, tylko brzuszek był taki sam :)

Pozdrawiam wszystkie cieplutko.

Dziś chyba miałam pierwszy skurcz-brzuszek stwardniał cały na około pół min. I póki co spokój :)

Arusiowa tylko ja mam podwyższone tsh jak czytam o tym to może spowodować odklejenie łożyska.
Trudno zadzwonię jutro i sie popytam czy są jakieś miejsca jak nie bedzie to po prostu z kardiologiem to skonsultuje jak będę echo robić

reklama
Zupke mam właśnie ją jem naleśniki zjedzone teraz znikam na trochę bo tableta podladuje:)
Manka nie przejmuj się położna na usg jest zawsze pomyłka z wielkością i waga a ona tu szpanuje rękami ehhh

Do góry