reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Cień, a czy te cyrki z tętnem pojawiły Ci sie w ciazy dopiero? W poprzedniej tez miałaś takie skoki? Miałaś kiedyś robione zwykle echo serca? Bo to tętno faktycznie jest niefajne i nieprzyjemne jak raz niskie raz za wysokie. Zwłaszcza te objawy dodatkowe, szumy w uszach, uczucie kołatania serca. Czasem moze sie okazać ze masz jakas drobna, zupełnie nieszkodliwa wada serca, np arytmię ktorej nie ma potrzeby leczyć a nasilają sie objawy właśnie podczas ciazy czy w stresie. Niestety ciąża to taki czas kiedy z lekami trzeba być ostrożnym, lekarze boja sie podczas cos mocnego, wiec biedne musimy sie męczyć.. Oby szybko podjęli decyzje co z Toba dalej robić i wypuścili Cie do domku :)

Kubusiowa ja 21 robilam zamówienie a dziś dostalam przesyłkę oni tam maja chyba 72 godz.
Ja czekam aż warzywa ostygna i będę je kroić do sałatki bo mąż w między czasie był w pobliżu i porzucił mi zakupy :)
No i obiadek teraz mu szykuje :)

Arusiowa 35 znosnie Ale 3 tyg. Temu już dałam 80zł. Za wcześniejsze badania :D niby chodzę na NFZ a już dużo kasy wydalam na badania[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

To ja tez popatrze na ta aptekr gemini i pozamawiam sobie co mi potrzeba.

Naile no nareszcie masz potwierdzenie :D super a imie juz macie ? :)

Cocosh no tez bym byla zla ilez mozna czekac na takie obiecanki.. albo daje date konkretna i wysyla albo informuje o opoznieniu.. i to jeszcze kobiete w ciazy tak stresuje, niedobry :p

Temat odsmoczkowywania, odpieluszkowywania jest mi obcy wiec sie nie wypowiem :) Ale kolezanka z pracy (hinduska) zaczela oduczac pieluch jak jej corka miala 8 msc. Jak miala rok to robila juz do nocnika :D

Mlodamama nie zazdroszcze patyczka w dupce no ale mus to mus :D

Cien nieciekawie w tym szpitalu, juz myslalam, ze w domu bedziesz a tu takie informacje. Zaglodza Cie :p

Ja mam jutro wizyte u poloznej ale to czysta formalnosc takze nie jestem podekscytowana ze po raz tysieczny sprawdzi mocz i cisnienie :p

Dzis bylam u fryzjerki i ona wlasnie rodzila w tym szpitalu co ja i opowiedziala mi ze nie narzeka absolutnie, mile babki byly, rodzila z mezem :) Po odejsciu wod i sprawdzeniu w szpitalu wszystkiego odeslali ja na noc do domu z rozwarciem na 3cm chyba :) W dniu porodu chcieli juz ja do domu wypisac ale jednak wyszla na drugi dzien bo byla oslabiona strasznie. Pytalam sie czy daja szpitalne koszule, ktora musze ubrac obowiazkowo ale na szczescie nie :D Przynosi sie swoje mam nadzieje, ze zdaze sie przebrac w nia :p

Kustronka ja od niemowlaka jezdzilam do kardiologa. Zawsze wychodzilo mi plaskie ekg jak to lekarze mowili, żadnej wady. ..do 18 -stki bylam pod kontrola.potem w ciazy 1-szej skakalo mi ciśnienie i czesto słabo bylo i jakies leki bralam .potem byl spokoj.ale juz kilka mscy przed ciążą zaczelo mi tetno skakac, ale rodzinny nie chciał dac skierowania do kardiologa. Poszłam raz prywatnie chyba rok temu albo półtora, mama mi 100 zl dala na to ale jedyne co to dał mi skierowanie na badania ktore tez znowu kosztuja i olalam sprawe.szkoda mi kasy bylo...
Dopiero jak ginekolog zgłosiłam, dostalam skierowanie pilne i w ciągu tygodnia sie dostalam i od razu wredy położył mnie na szpital.mialam echo, usg i jedyne co to minimalna niedomykalnosc jakis 2 zastawek.arytmia tak jest stwierdzona poza tym. ..

reklama
Kubusiowamama ja bez przerwy slysze ze juz za duzy na smoka ze jak tak bedzie dlugo go nosil to zeby sie pokrzywia a to ze seplenil bedzie itp. Juz mam dosc. Ja bym wolala zeby sam zrezygnowal kiedy jemu bedzie wygodnie. Ehh uszy puchna od gadania hehe ;)

Do góry