reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Clodi czyli mówisz, żeby różaniec ze sobą zabrać hihi
Ania Be czyli czeka Cie najprzyjemniejsza część zakupów, cio?

Któraś z Was pytała się mnie dzisiaj o objawy Zuzki w związku z tą celiaklią...
Zuzce od roku gdzieś śmierdzialo z buzi o to tak paskudnie że jak rano przychodzilam do niej to musiałam robić wszystko żeby nie czuć jej oddechu... myślałam, że to przez tego gronkowca co ma w nosku. Zazwyczaj po kilku dniach płukania nosa gdy zielone gile jej całe wyszły przestało też brzydko pachnieć z buzi. Od jesieni zauważyłam, że mimo iż nie ma w nosie żadnej ropy to i tak jej brzydko pachnie z buzi.
Od jakiegoś niecałego roku narzekala też na bóle brzucha. I to w dziwnych momentach np jak oglądała bajkę albo się czymś bawila. Najpierw myślałam, że udaje i chce na siebie zwrócić uwagę i dawałam rewelacyjny syrop Rutinacea bo syrop z misiem jest na wszystko. Niestety ból nie przechodził :( potem myślałam, że to robaki. Więc trzy razy badalam kal prywatnie ale nic tam nie wyszło. W końcu sama w wakacje ją odrobaczylam bo wyszłam z założenia że to nie zaszkodzi a może pomóc.... ale to też nic nie dało :/
W końcu na jesień poszlysmy do Rodzinnego lekarza. Dostała skierowanie na mocz, znowu kal na robaki, na krew utajona w kale, usg i skierowanie do gastrologa. Z badań totalnie nic nie wyszło.
I tak trafiliśmy do gastrologa... i od zeszłego czwartku jesteśmy pod opieką super lekarki :)
Tak naprawdę to chyba szybką konsultacje i szybkie badania zawdzięczam ciąży ;) i tym moim studiom bo ona stwierdziła, że ja przecież nie mam na nic czasu i musi mi szybko postawić diagnozę :)
Wczoraj miałam test oddechowy na helicobacter pylori i wyszedł wynik pozytywny.
Jutro ma mieć test też jakiś oddechowy na tolerancję laktozy a w niedziele na tolerancję fruktozy.... albo raczej na nietolerancje ;)
Tą celiaklie mam jej zrobić prywatnie bo ona nie ma możliwości zrobić mi tego bez leżenia w szpitalu ale wolę zapłacić 100 zl za badania niż leżeć trzy dni w szpitalu :)

W dodatku Zuzka ma taki grysik na rękach i dermatolog mi mówił, że zejdzie jej to jak będzie miała 5 lat... już ma 6 i dalej to ma :/
Ta lekarka też na to zwrocila uwagę i może dlatego te testy na nietolerancje laktozy i fruktozy...

Tyle w skrócie ;)

Dziekuje ci ze to napisałaś :-) moja corka ma identyczne objawy plus czeste biegunki. U nas tez bylo odronaczanie, jak byla mala niby skaza bialkowa, teraz myslalam ze laktoza ale jednak nie. Musze zapisac ja do gastrologa.

Ja prawie kończy prasowanie :)
Fanti ty to zawsze masz jakieś przygody ale jak coś to wiem do kogo się zwrócić może mi kiedyś pomozesz bo ja mocna jestem w gembie ale przez tel bo tak to mi szkoda ludzi
Ja staram się na razie nie myśleć o porodzie :)
Znikam na chwilke bo będę leżeć a tableta dam do lądowania bo zaraz padnie :(

Ja w końcu mo pojechałam do tego kina :D

Uff cieszę się ze ja mam poprasowane ubranka [emoji14]
Tylko musimy malej kupić osobną komode Ale to po porodzie na spokkjnie to ogarne na razie ma w naszej co mieliśmy bieliznę [emoji14]

Fanti ty byś mi sie przydała tutaj do rozmowy z moją teściową :D idealnie byś ja zasypało odpowiednimi argumentami [emoji14]
Paskudni ci ludzie....
A przy kasie pisało zwrot nie przyjmujemy? Nie ma czegoś takiego ze nie możesz zwrócić a TO jest dobra wolą sprzedającego ze ci to weźmie Ale bym ja wytargala zza tej lady i wypersfadowala... pare rzeczy haha

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Bar ja niestety zawsze mam niewyparzony język i jestem zwyczajnie bezczelna. Nie raz mi to biedy napędziło. Ale na tym samym basenie moja mama ma też zajęcia i nie raz się skarżyła że baby w kulki lecą . tyle że ona to mocna w gębie Ale do mnie A nie tam gdzie trzeba. Więc podwójnie miałam za co im nagadać.
A jak już ktoś mi podkręci nerwy to lawinowo leci.

Młoda spoko.. ja się swojej teściowej pozbyłam. Nie lubiła mnie ale na koniec na synusia nie patrzyła już tylko mi w czy zaglądała.. ale wiesz co jest najlepszą metodą? Oswoić wroga uśmiechem i grzecznością.. a potem zaatakować ze zdwojoną siłą ;)

Fanti ja to jestem z reguły spokojna ale po tylu sytuacjach w jednym dniu też by mnie szlak trafił

Isia śmiej sie śmiej przez to przeraźenie samo mi sie w usta cisnęło

Cześć,

u mnie dziś smutny wieczór:( Wczoraj był dzień Babci a dziś moja babcia odeszła:(((( i mimo, że wiedziałam, że to wkrótce nastąpi, to jednak smutno:( Miałam nadzieję, że doczeka chociaż narodzin małej...

życzę wam spokojnej nocki, ja ide pod prysznic i do łóżka, bo jutro wizyta u gina

Fanti ja to też mordopruja jestem ;) z reguły spokojna ale jak ktoś mnie wkurzy... wiele razy M mnie uspokajał jak chciałam zadyme robić....
Fanti a jaki jesteś znak zodiaku?

reklama
Do góry