reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

czesc Dziewczyny, jestem z Krakowa i czytam Was od dawna aż w koncu jestem tu z Wami i bedzie mi miło dotrwać z Wami do konca. Termin mam na 29 marca i bedzie córeczka :) od poczatku ciazy jestem na clexane i akardzie, nie dawno tez odstawiłam duphaston i dzieki Bogu wszystko jest dobrze. Rok temu w styczniu poroniłam w 12 tyg chłopczyka :( ale przynajmniej znam przyczynę ze to zakrzepica sie uaktywniła i ciesze sie ze lekarz od razu trafnie zadziałał. Dziewczyny któraś z Was pisała tez ze podaje clexane czy któraś daje zastrzyk w udo i czy to boli? Bo ja jeszcze walcze z brzuchem po boczkach ale juz ciezko zrobic bo skora jest bardzo napieta. Aaa i dzis w nocy tak samo jak Lewusek miałam kłuło mnie po lewej stronie jakby jajnik ale na szczęście rano juz było ok ale przerażenie było cała noc :)

Witam nowa mamę :)
Tez jestem z Krakowa. Gdzie planujesz rodzic? W którym szpitalu? Chodzisz do jakieś szkoły rodzenia? :)

reklama
Witaj KasiaaKrk:-D Mam taki sam termin porodu i też spodziewam się dziewczynki:-) :)
Ja właśnie gotuje grochówkę, bo mój R uwielbia i jak jest to od rana do wieczora ją je. Mam nadzieję, że w nocy kołdra nie będzie "falowała" po tym grochu:biggrin2:

Ja obiecałam sobie ze juz nic nie zamówie do rozm. 62 bo mam duzo.a dzis znowu przyszła paczka z ciuszkami na 62, ale jakies male to. Jeszcze nic prałam ani nie prasowałam, jakos weny brak... w poniedz moj jedzie na tygodniowe szkolenie to będę coś działać. Takie mam postanowienie.
Witam nowe mamusie.
U nas zimowo tak jak lubie

Kustronka :) ja w Rydygierze? A Ty? Nie chodze do szkoły rodzenia bo prawdopodobnie bede miec cc

Ja mam termin na 21 marca. Planuje urodzic siła woli.. Waham sie pomiędzy Rydygierem a Żeromskim. A swojego ginekologa mam na Kopernika, ale tam nie chce rodzic za żadne skarby świata! 6 tygodni praktyk podczas studiów w tym miejscu skutecznie mnie zniechęciły do wydania potomstwa w tym miejscu.

Cocos ja do Ciebie bo ostatnio pisalysmy na temat uchodzcow i wyobraz sobie ze wiesz wiecej niz ja .Dzis mama mnie uswiadomila.
Kolonia stutgart i Hamburg chyba...tam doszlo w sylwestra do gwałtu i molestowan oraz kradziezy przez afrykanczykow i arabow. W Berlinie tez podobno jakis gang dziala.Sluchalam dzis troche niemieckiej telewizji to mowili ze szukaja sprawcow i maja byc deportowani podobno .Ale jakie jest prawdopodobienstwo ze ich wogole znajda . Merkelowa podobno tak gadala.Ale pozyjemy zobaczymy.Ostatnio mialam malo czasu na czytanie czy slychanie niemieckich mediow zreszta telewizja polska ostatnio tez ograniczona do Na Wspolnej i singielki he he

reklama
Hej dziewczyny :)

Witam kolejna nowa mamusie :)

Ja tez od pewnego czasu kataru nie mam ale nos zapchany wlasnie krwia a czytalam o tym i pisalo, ze w ciazy czesto tak jest.
No jeszcze dwa dni w tym tygodniu i nastepny tydzien do konca i koniec pracy. W sumie w moj ostatni dzien pracy bede w 30t + 2d a wczoraj taka dziewczyna pytala sie czy nie za wczesnie na ten macierzysnki odchodze :p mi sie wydaje, ze tak w sam raz :) a nawet wczesniej moglam :D

A jezeli chodzi o przestawienie mojego trybu no to pewnie bedzie ciezko ale zaczne od razu jak tylko skoncze prace :p nie od razu tak radykalnie, zeby o 6 wstawac ale tak okolo 9 bedzie ok :) a jak mojemu malzowi uda sie zmienic zmiane na dzienna (6-14) przed porodem to bedzie kolejny etap przestawiania sie :)

A pytalyscie wczoraj kiedy skladacie lozeczka. Hmm u mnie juz lozeczko, kolyska, mebelki dawno zlozone czekaja na wlasciciela :) ale robilam osobny pokoik, ktorego my ogolnie nie uzywalismy wiec nam to w niczym nie przeszkadza :)

Pranie i prasowanie to zaczne pewnie styczen/luty. Najpierw musze zobaczyc co mam a co jeszcze musze dokupic i wtedy sie ogarne z tym wszystkim :)

A torbe spakuje w polowie lutego juz w razie czegos :)

A moja waga od pewnego czasu tylko minimalnir drgnela. Jakies 3 tyg temu bylo 59kg a teraz jest 59,5. A co drugi dzien sprawdzam.

Dzis mamy tak paskudna pogode, leje, wieje..

Do góry