reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

czesc Dziewczyny, jestem z Krakowa i czytam Was od dawna aż w koncu jestem tu z Wami i bedzie mi miło dotrwać z Wami do konca. Termin mam na 29 marca i bedzie córeczka :) od poczatku ciazy jestem na clexane i akardzie, nie dawno tez odstawiłam duphaston i dzieki Bogu wszystko jest dobrze. Rok temu w styczniu poroniłam w 12 tyg chłopczyka :( ale przynajmniej znam przyczynę ze to zakrzepica sie uaktywniła i ciesze sie ze lekarz od razu trafnie zadziałał. Dziewczyny któraś z Was pisała tez ze podaje clexane czy któraś daje zastrzyk w udo i czy to boli? Bo ja jeszcze walcze z brzuchem po boczkach ale juz ciezko zrobic bo skora jest bardzo napieta. Aaa i dzis w nocy tak samo jak Lewusek miałam kłuło mnie po lewej stronie jakby jajnik ale na szczęście rano juz było ok ale przerażenie było cała noc :)

Witam nowa mamę :)
Tez jestem z Krakowa. Gdzie planujesz rodzic? W którym szpitalu? Chodzisz do jakieś szkoły rodzenia? :)

reklama
Witaj KasiaaKrk:-D Mam taki sam termin porodu i też spodziewam się dziewczynki:-) :)
Ja właśnie gotuje grochówkę, bo mój R uwielbia i jak jest to od rana do wieczora ją je. Mam nadzieję, że w nocy kołdra nie będzie "falowała" po tym grochu:biggrin2:

Ja obiecałam sobie ze juz nic nie zamówie do rozm. 62 bo mam duzo.a dzis znowu przyszła paczka z ciuszkami na 62, ale jakies male to. Jeszcze nic prałam ani nie prasowałam, jakos weny brak... w poniedz moj jedzie na tygodniowe szkolenie to będę coś działać. Takie mam postanowienie.
Witam nowe mamusie.
U nas zimowo tak jak lubie

Kustronka :) ja w Rydygierze? A Ty? Nie chodze do szkoły rodzenia bo prawdopodobnie bede miec cc

Ja mam termin na 21 marca. Planuje urodzic siła woli.. Waham sie pomiędzy Rydygierem a Żeromskim. A swojego ginekologa mam na Kopernika, ale tam nie chce rodzic za żadne skarby świata! 6 tygodni praktyk podczas studiów w tym miejscu skutecznie mnie zniechęciły do wydania potomstwa w tym miejscu.

Cocos ja do Ciebie bo ostatnio pisalysmy na temat uchodzcow i wyobraz sobie ze wiesz wiecej niz ja .Dzis mama mnie uswiadomila.
Kolonia stutgart i Hamburg chyba...tam doszlo w sylwestra do gwałtu i molestowan oraz kradziezy przez afrykanczykow i arabow. W Berlinie tez podobno jakis gang dziala.Sluchalam dzis troche niemieckiej telewizji to mowili ze szukaja sprawcow i maja byc deportowani podobno .Ale jakie jest prawdopodobienstwo ze ich wogole znajda . Merkelowa podobno tak gadala.Ale pozyjemy zobaczymy.Ostatnio mialam malo czasu na czytanie czy slychanie niemieckich mediow zreszta telewizja polska ostatnio tez ograniczona do Na Wspolnej i singielki he he

reklama
Hej dziewczyny :)

Witam kolejna nowa mamusie :)

Ja tez od pewnego czasu kataru nie mam ale nos zapchany wlasnie krwia a czytalam o tym i pisalo, ze w ciazy czesto tak jest.
No jeszcze dwa dni w tym tygodniu i nastepny tydzien do konca i koniec pracy. W sumie w moj ostatni dzien pracy bede w 30t + 2d a wczoraj taka dziewczyna pytala sie czy nie za wczesnie na ten macierzysnki odchodze :p mi sie wydaje, ze tak w sam raz :) a nawet wczesniej moglam :D

A jezeli chodzi o przestawienie mojego trybu no to pewnie bedzie ciezko ale zaczne od razu jak tylko skoncze prace :p nie od razu tak radykalnie, zeby o 6 wstawac ale tak okolo 9 bedzie ok :) a jak mojemu malzowi uda sie zmienic zmiane na dzienna (6-14) przed porodem to bedzie kolejny etap przestawiania sie :)

A pytalyscie wczoraj kiedy skladacie lozeczka. Hmm u mnie juz lozeczko, kolyska, mebelki dawno zlozone czekaja na wlasciciela :) ale robilam osobny pokoik, ktorego my ogolnie nie uzywalismy wiec nam to w niczym nie przeszkadza :)

Pranie i prasowanie to zaczne pewnie styczen/luty. Najpierw musze zobaczyc co mam a co jeszcze musze dokupic i wtedy sie ogarne z tym wszystkim :)

A torbe spakuje w polowie lutego juz w razie czegos :)

A moja waga od pewnego czasu tylko minimalnir drgnela. Jakies 3 tyg temu bylo 59kg a teraz jest 59,5. A co drugi dzien sprawdzam.

Dzis mamy tak paskudna pogode, leje, wieje..

Do góry