reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Isia a nie masz dość palenia w tylu piecach? Nie lepiej postawić jeden konkretny z podajnikiem? Ja czasem muszę ogarnąć jeden i mam dość a wiem też jak to jest w kaflowym palić. Wcześniej mieliśmy takie.

reklama
Naili mój mąż jak jest 12 godz w pracy to może cały dzień na kawie przeżyć i nic nie je. Przyjeżdża z bólem głowy do domu i też nie koniecznie chce jeść. A czasem cały dzień zje tylko zupę i na śniadanie bułkę.
Młody za to by tylko schab jadł. Albo kurczak Ale nic nie może być odgrzewane wszystko świeże.

Uhuhu to ja zmarzluch jestem, mamy w domu ok 24 stopni i jest ok, tylko na noc wylaczamy kaloryfery jak juz jest nam za gorąco. Za to nie mamy ogrzewania w kuchni i teraz przez te mrozy jest 19 stopni, zimno! Kiedys nieszkalam w starej kamienicy to temperatura w zimie jak dochodzila do 20 stopni to było cieplutko. I wcale sie do biskich temperatur nie moglam przyzwyczaic:)

Lewusek moj maz tak zalatwil nowa kurtkę w zeszlym roku, a ze to kurtka narciarska to te łaty co sie podklada pod materiał i zaprasowuje w ogole nie trzymały. Ponoc sa jakies kleje do namiotow, co sklejaja takue kurtki, ale w koncu nie probowalismy czy działają. Moze u was te łaty by daly rade ;)

Sarna behawiorysta to dobry pomysl, a moze to tylko kwestia wieku ze pies tak skacze? Fajny kiedys lecial program w tv z psim behawiorysta, probowalismy jego pomyslow na naszym psie jyz wcale nie mlodym i pies jak nas wyprowadzal na spacery tak z dnia na dzien grzecznie chodzil przy nodze. Jak skurcze?

Volka zawsze masz opcje wyjscia na żądanie, bo jak nie ma skurczy i nic nie dolega to takie lezakowanie w szpitalu jest bez sensu ;)

Manka juz niedlugo ;)

Grandiflora a na kiedy masz termin? U mnie w poprzedniej ciąży skurcze mialam caly sierpien, nawet byly w regularnych odstepach czasu, codziennie, ale nie prowadzily do skracana szyjki... Urodzilam pod koniec wrzesnia, szyjka ruszyla dopiero ok 15 godzin przed narodzinami małej

Fanti uwielbiam takich zdecydowanych facetow, u mnie jest to samo! Tego nie chce, to jest be, pytam to co by chcial "nie wiem, nie mam na nic konkretnego ochoty". Udusic to malo, chociaz moj to by najchetniej na kurczaku,schabowym z ziemniakami i arbuzie mogl przeżyć
Nailie dzięki za dobre wieści:) termin na 11.03 chociaż z ostatniego usg na 1.03. bo mały spory, teraz mam 30+4 tydzień.
Tak mi ostatnio lekarz powiedział ze nie ma powodów do niepokoju jak jest tak jak jest i jeszcze nie urodziłam znaczy ze będzie ok tylko się oszczędzać leżeć dużo i nie panikować. Leżę ogólnie cały czas prawie, bo się boje ze większą aktywność spowoduje że się pogorszy coś, tylko do toalety wstaje i zjeść. Mąż wszystko robi w domu i rozmawiamy dużo, ale ja i tak panikuje liczę te skurcze, mierze czas miedzy nimi itd. Martwię się o swoje zdrowie psychiczne do tego 36 tygodnia żeby był w miarę donoszony:(
Agiszonek napisz jak u Ciebie sytuacja z tym?

Cien u nas -12 i sniegu zero ;)

Fanti to u mnie pol biedy z np odgrzewanym kotletem, bo maz lubi hamburgery po polsku, tzn kotlet w kazjerce ;) ale dla mnie takie jedzenie jest za ciężkie, ogolnie staram sie unikac smazonego. O jeszcze zup w ogole nie chce jesc, moze od wielkiego dzwonu, ale twierdzi ze dla niego to nie jedzenie. A jak zrobie dwudaniowy obiad to potem miauczy, ze nie wcisnie drugiego i sie marnuje.

Grandiflora skoro lekarz mowi ze jest ok przy takich objawach to moze taki urok ciazy ;) moj na skurcze na tym etapie twierdzil ze macica ma juz prawo sobie cwiczyc przed porodem, ale to wiadomo kazdy przypadek moze byc inny. I jeszcze mowil ze trzeba wyeliminowac czynniki ktore prowadza do skurczy itp, i w ten sposob spedzam wiekszosc dnia lezac:/ dzis chwile pochodzilam i teraz caly brzuch twardy i bolesny, az nie moge sie doczekac marca, tak mam dosyc tej niemocy, nic nie porobie bo zaraz musze sie polozyc :baffled: w 1 ciazy bylo zupelnie inaczej, smigalam do końca.

Grandiflora najważniejsze, że szyjka się nie skraca. Nie ma co się stresować. Potem mały się w brzuchu denerwuje.

Sarna80 może rzeczywiście jakiś behawiorysta lub szkolenie dla psiaka. On jest jeszcze młody, tylko trzeba go ułożyć.

Manka już niedługo odpoczniesz :)

Volka może te leki całkiem wyciszą skurcze.

Barbra odpoczywaj sobie i leniuchuj.

Fanti u mnie też tak wybrzydzają. Musiałbym jeść kotlety z ziemniakami na okrągło. U mnie nie ma tak łatwo. Jak nie zje, to nie ma nic innego.

Cocosh ja bym zamarzła :D a mąż już w ogóle :D tylko on chodzi w t-shirtach w domu.

Ja byłam wczoraj u lekarza i mały ma już 1280g i z usg o tydzień starszy :) dziś miałam obciążenie glukozą. Jakoś to przeżyłam.

nailie no dzis.jedna mloda laska wyszla na zadanie to jej tak lekarze zryli glowe,ze juz raczej tu nie bedzie rodzic a ja jednak mam rodzic przez cc u ordynatora tego szpitala. Cyrkow nie bede robic, tymbardziej,ze dzisiaj faktycznie brzuszek troche twardy. Teraz na noc dostane jesCze jedna kroplowke i jutro sie pewnie skonczy okolo poludnia i jak wtedy nie wyjda skurcze to sprobuja z tabletkami. Trzymajcie kciuki zeby juz jutro bylo dobrze! Dzis tesciowa mnie zaskoczyla i z dzieciakami wleciala na chwile :) normalnie miod na moje serce :)

Elisse coraz wieksze te maluchy, moj ostatnio wazyl 300 hehe, ale kiedy to bylo. Glukoza pysznosci ;)

Volka nie no jak zle sie z tymi skurczami czujesz i caly czas masz kroplowki to lepiej zostac ;) oby juz nie byly potrzebne.

Ja sie wlasnie zastanawialam czy do szpitala mozna dzieciom wchodzic, jak znowu przenosze i wyslą mnie na patologię, to nie wyobrazam sobie dlugiego czasu nie widzieć mojej Lalki... Chyba na noworodkowy oddzial nie mozna dzieciom do 12 roku zycia, wszedzie jest tak? Mają wasze szpitale jakies specjalne pomieszczenia na takie maluchowe wizyty?

reklama
Do góry