reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

U nas temp w sypialni w nocy spada nawet do 16-17 stopni ostatnio. Ale to przez dziwny norweski system ogrzewania... czyli kominek tylko na dole, ktory ma ogrzac caly dom. Dodam, ze bez centralnego ogrzewania... cieplo ma sobie po prostu 'pojsc' do sypialni[emoji14]
Ale nam to nie przeszkadza. Przynajmniej synek dobrze spi. Bo jak bylismy na urlopie to i u rodzicow i u tesciow temp nie spadala ponizej 23 stopni. Dla nas to pieklo.. Kuba ciagle zgrzany. A oni sie dziwili, ze na noc okno otwieramy..
Ale mi sie odmienilo w pierwszej ciazy. Bo wczesniej 23 stopnie do spania to bylo minimum. A ja jeszcze w skarpetkach potrafilam spac bo mi zimno bylo :-D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Cocosh ale to wszystko zależy tez od domu. My mamy stary dom, w ciągłym remoncie ;) i niestety nieocieplony... Palimy węglem jak to na Śląsku hihi
Wczoraj o 4 rano przed wyjazdem M rozpalił w piecu i jak wychodziłam z domu o 8 to miałam 20 stopni w domu ale było czuć chłód bo w piecu gasło i było mega nieprzyjemnie :/ ale juz nie miałam czasu zeby rozpalać na nowo w piecu bo zaspalysmy z Zzuzka. Jak wróciłam ok godz 15 to miałyśmy 17 stopńi i w domu tragizm. Do tego ta zamarznięta woda i łzy same mi poleciały. Od wczoraj pale w trzech piecach kaflowych i w piecu w piwnicy i mam 22 stopnie... Ale jak zacznie gasnąć ten piec w piwnicy to znowu bedzie czuć taki nieprzyjemny chłód.... Niby mamy piec z podajnikiem, zeby paliło sie na stałe i powiedzmy, ze jak jest w domu 20 stopni stałej temp to jest w miarę ok... Tylko my ten piec mamy za mały w stosunku do całego domu :( i niestety przy takich mrozach nie wyrabia i w dodatku cos sie w nim zepsuło i trzeba rozebrać pól pieca.... Wiec chyba szybciej kupimy nowy piec...

Ja wlasnie wrocilam od poloznej. Sprawdzila mocz, cisnienie, bicie serca i zmierzyla cos centymetrem na brzuchu :) i pobrala mi krew.
Mila jest, usmiechnieta ale widac, ze traktuje mnie jakos tak inaczej z dystansem jak obcokrajowca :p normalnie mnie paralizuje i nawet nie mam odwagi sie zapytac o nic chociaz z kazda wizyta odzywam sie troszke wiecej, zeby tak ocieplic atmosfere. Kolejna wizyta 27.01.

I w ogole jestem dzis bez energii a tu za niedlugo do pracy, nie mam sily juz.. jeszcze maly rusza sie caly czas i niewygodnie mi pracowac jak on sie tak rozpycha :D

Manka polozna zmierzyla Tobie synka moj w 28 tyg mial 29 cm od glowy do pupy. Nienakrecaj sie one zazwyczaj sa mile nawet do obcokrajowcow tyle, ze roznie z ich podejsciem.
A ja cos dostalam skurcze mam nadzieję, ze sie nie rozwina moja kolejna wizyta 14.01
I mam dola dzisiaj bo chyba będziemy zmuszeni sprzedać naszego psiaka. I od wczoraj mam traume, Majka w placz... ona jest mala ale skacze, drapie..chce sie ciagle bawic wiec nieraz czapnela juz Majke i za bardzo zaczynam sie obawiac jaka bedzie do synka. Przywyczailismy sie strasznie, ale jak ja kupowalismy to myslalm ze juz nie zajde w ciążę mimo naszych starań. Rok temu ja kupilismy a teraz ciąża. .. nie wiem co zrobić. ..
No i kolejny skurcz

grandiflora a w którym jesteś tygodniu ?
lewusek ... z twojej niuni musi być niezła aparatka ... jeszcze czegos takiego nie widziałam :p
Lewusek, a to nie jest przecięte?
Fanti i co wymyśliłaś na obiad?:)
Oj aparatka niezla z niej jest .Zaczyna sie to samo co rodzice mieli ze mna he he :)
Paulina zahaczyla o plot w ktorym byl gwozdz przynajmniej tak twierdzi .
A material taki ze poszlo w miare rowno i wyglada jak przeciete

Lewusek ja mysle ze corcia mowi prawde, tez kiedys przechodzac pod kolczastym plotem zahaczylam o drut i dziura byla identyczna:)

Manka_tk a ja mysle ze polozna mierzyla wysokosc dna macicy:) mi lekarz co miesiac mierzy. Tez musze sie do niego wybrac bo juz prawie 6 tygodni nie bylam.. a powinnam byc co 4...

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Isia to jak my odczuwamy temperaturę w domu to pewnie dużo zależy też od wilgoci. Jak są nie ocieplone mury to właśnie wystarczy, że temperatura trochę spadnie i cała wilgoć z murów włazi do domu. Wiem coś o tym bo rodzice swój dom dopiero niedawno ocieplili i też zawsze paliliśmy węglem. Nie za miło wspominam mroźne zimy za czasów dziecięcych. :)
Woda raz nam zamarzła na całej ulicy i nie było jej przez miesiąc. Po tym incydencie wkopano rury głębiej i już problem się nie pojawił, ale to był baaaardzo długi miesiąc. Współczuję.

reklama
Lewusek a może to Ci sami którzy dokuczali córce to zrobili? Macie już z nimi spokój?

Sarna a jakiej rasy i w jakim wieku macie pieska?
Może pomyślcie o wizycie behawiorysty psiego... pokaże Wam co źle robicie? Co zmienić w Waszym zachowaniu żeby było lepiej... jest parę podstawowych błędów które ludzie robią przy psach.... a łatwo można je wyeliminować :)

Do góry