reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Isia u mnie w lesie też kilka razy dziki widziałam, sarenki ;)mnie są w stanie wykurzyć tylko komary :D co do wózków, to nie ma idealnego ;)najważniejsze, bym nam się podobał i spełniał jak najwięcej oczekiwań.

Cocosh ja mam butelkę Avent natural i medeli, choć mam nadzieję nie przydadzą się tym razem ;) nawet nie wiem jak lovi wyglądają ;) kubeczki Lovi są natomiast całkiem fajne :)

Jedna dziewczyna pytała się o laktator canpola. Ja jakoś mam uraz do tej firmy. Co trafię na jakiś produkt, to okazuje się bublem. Z laktatorów elektrycznych, to medela wiadomo. Chociaż ma otwarty obieg chyba,cfajne nie jest. Ja mam teraz Aventa, całkiem przyzwoity. Tylko praktycznie nie działa na bateriach. Fajny jest Lovi prolaktis. Moim zdaniem lepszy od Philips Avent.

Manka pewnie i tak kupisz jeszcze jakąś lekką spacerówkę ;) zależy jakie są u Was zimy i miejsca d spacerowania :)

reklama
Manka_tk a jakim autem jezdzicie? Bo jesli kombi albo cos co ma duzy bagaznik to spacerowka z wozka 3w1 bedzie ok. Ale jesli jezdzisz sedanem lub autem z malym bagażnikiem-szybko zmienisz na parasolke:) tak samo jesli czesto latasz-mala spacerowka jest bardziej poreczna. Ja lubilam duza spacerowke na spacery po wiejskich drogach, ale na wyjazdy sie całkowicie nie sprawdzila...

Fanti a co u Ciebie? Jakaś taka milcząca jesteś dzisiaj...
Dwa razy już pisałam i mam komunikat że nie mam uprawnień do pisania.
Właśnie skończyliśmy z Olim kolację. Tato przygotował mu ciasto na naleśniki (tylko taty dla niego jest dobre) a mama pilnowała jak smażył. Kolacja była pycha :)

Naczytalam sie teraz o wozkach 3w1 ze jak do wszystkiego to znaczy ze do niczego :p i o tym, ze duzo mam wybiera np wozek spacerowka ktora jest od 0+ i do tego fotelik samochodowy. Albo np wydaja kase na ten wozek 3w1 a ze spacerowki i tak nie korzystaja bo 'za duza, nieporeczna, ciezka' i pozniej znow kupuja zwykla spacerowke. Az nie wiem co myslec. Od poczatku mialam plan kupic 3w1 ale z fotelikiem maxi cosi cabriofix tylko jeszcze do konca nie wiem jaki wozek. Teraz nie wiem czy kupic tak jak zaplanowalam czy jeszcze czytac wiecej internetow i sie rozmyslic :D
Manka zazwyczaj Tak Niestety jest. Dlatego coraz poważniej rozglądam się za sama gondola I fotelikiem najlepiej używane A spacerówke chcę wtedy konkretną kupić nową , na zakupowym ostatnio pokazałam jaka chce.

Takie naleśniki Oli zrobił.

Załączniki

• 1451763866119.jpg
    1451763866119.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 39
Nam na szkole rodzenia mówili żeby nie kupowac póki co laktatora.
Ja jestem na etapie kupowania kocyków i pościeli. Zamiast pościeli chce kupic kocyk minky La Millou ponoc fajny i przydaje się nie tylko do spania. A do otulania i na lato jakiś kocyk bambusowy. Koleżanka ma i strasznie polecała.

Manka Kubusiowa dobrze mowi wyjazdy i porecznosc to jedno, drugie to waga - ja sie przesiadlam do parasolki jak Laura miala rok, sam wozek wazy ok 12- 15 kg, roczne dziecko 10kg, jest co pchac ;) a taka parasolka ok 7 kg wazy, to robi duza różnicę. Duza spacerowka jest stabilniejsza, ma lepsza zazwyczaj amortyzacje i przekladane siedzisko tylem do kierunku jazdy, dzieciaczkowi jest "razniej" jak na poczatku widzi mamę

Agiszonek tez mialam podejscie ze sie kupi laktator jak bedzie problem i juz 2 dnia po porodzie maz zasuwal do sklepu :sorry:

Ostatnia edycja:
Co do laktatorów nie wypowiadam się bo nie używałam. miałam taki zwykły ręczny ale i tak nie było bo ściągać.
Aspirator mamy fridy i wydaje mi się wystarczający. Ale nie korzystam z katarku więc trudno porównać.
Jednak uważam że dzieci powinny w pewnym wieku już same umieć nos wydmuchać a nie nadal korzystać z aspiratora. Ale to moje zdanie a każda mama robi jak uważa.
Butelki używałam nuck i teraz jak obejrzałam różne marki to nadal uważam nucka za jedynie słuszny wybór głównie ze względu na kształt smoczków.

A do otulania i na lato jakiś kocyk bambusowy. Koleżanka ma i strasznie polecała.
Bambusowe są fajne tylko zupełnie nie rozumiem dlaczego takie drogie. Mam bieliznę bambusową i teraz mi się najlepiej sprawdza. Oglądałam pieluchy bambusowe i niby ok ale 30×30 kosztuje 20zł dla mnie to przesada.

reklama
Hej dziewczyny to ja stara LilithGoth...mialam.maly problem z przypomnieniem sobie hasla.do.forum i.do.konta email...masakra wszystko przez format na.kompie i wszystkie hasla mi pousuwalo.

Niestety dziewczyny Was nie nadrobie za duzo tego....

U mnie.hmmm coraz czesciej mam skurcze brakstona, mialam.trzy dni w swieta w okropnymi bolami pachwin tak jak by mlody pakowal.sie.glowa w kanal rodny, na szczescie.minelo ale.podbrzusze ciagle pobolewa. Masakra jakas, dzwonilam do.ginki i.kazala nie panikowac i poczekac do wizyty 14 stycznia no chyba ze znowu pojawia sie ostre bole.
Aaa brzuch mi juz opadl a przynajmniej mnie.sie tak.wydaje. dodalabym zdjecie.w brzuszkach ale.Niestety mam nowe konto i nie moge tam wejsc bo jest tylko dla.wybranych :(

Do góry