reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Juana no skladanie jest obureczne, siedzisko sklada sie ze spacerowka, gondole sciaga sie przyciskajac 2 przyciski, zaklada bez kombiniwania, klik klik i gotowe. Fotelik pasuje kazdy maxi cosi i jeszcze jakiejs firmy, ale trzeba miec adaptery. My mielismy maxi cosi citi ale teraz bedziemy kupowac cabrio fixa. My mieszkamy niedaleko lasu i szczerze mowiac o wiele sprawniej mi sie jezdzi parasolka inglesina ;) zarowno w lesie jak i po plazy, a kolka mniejsze i inna amortyzacja. Troche zaluje ze wzielismy pompowane tylno kola bo fakt faktem plus dodatkowej amortyzacji i kilogramow niewiele daly na tereny. Gondola w mutsy tez sie rusza do przodu i do tylu ale dla mnie to zaleta bo dziecko ladnie spi ukolysane na spacerach ;) acha i moj maz ma niecale 2m i nie musial sie specjalnie schylac czy garbic przy prowadzeniu.

Juana a będziesz jeździła wózkiem po lesie? Bo w lesie są kleszcze, dziki... ja też kiedyś myślałam, że będę jeździła wózkiem w lesie ale jak zobaczyłam kilka razy stado dzikow w lesie to wyłączyłam się ze spacerkow po lesie ;)
Ja oglądałam mutsy igo, bardzo mi się podobał ale rzeczywiście gondola jakoś mało zabudowana... zresztą przy Zuzce też mieliśmy trudny wybór. .. Mura czy maxi cosi...

A ja mam pytanko do Was odnośnie aspiratorka do nosa. Jaki polecacie. Czy elektryczny rzeczywiście się sprawdza? Cenowo różnica między gruszką a elektrycznym jest ogromna.
Poradźcie proszę.

Ostatnio szłam kupić butelkę i smoczek i chciałam Aventa ale mężowi zarówno smoczki jak i butelka spodobała się lovi i już żałuję zakupu bo czytam, że Aventa lepiej się sprawdzają. A najbardziej bym teraz chciała Dr Brown tylko jeszcze nigdzie ich nie widziałam. ehhh

Dzisiaj kupiłam kosmetyki ( wszytsko hipp bo chwalą za skład), pieluszki i chusteczki.

A ja mam pytanko do Was odnośnie aspiratorka do nosa. Jaki polecacie. Czy elektryczny rzeczywiście się sprawdza? Cenowo różnica między gruszką a elektrycznym jest ogromna.
Poradźcie proszę.

Ostatnio szłam kupić butelkę i smoczek i chciałam Aventa ale mężowi zarówno smoczki jak i butelka spodobała się lovi i już żałuję zakupu bo czytam, że Aventa lepiej się sprawdzają. A najbardziej bym teraz chciała Dr Brown tylko jeszcze nigdzie ich nie widziałam. ehhh

Dzisiaj kupiłam kosmetyki ( wszytsko hipp bo chwalą za skład), pieluszki i chusteczki.
Cocosh ja wszystkim polecam katarek. Moj syn od początku miał mega katarki i tylko on sobie radził wiele razy uratował nas przed zapleniem ucha.
Ja używałam i lovi i aventu i dr browna. Avent się nie sprawdził( za szybko leciało), dr brown osobiście mnie wkurzał tzn jego mycie. Najlepszy był właśnie lovi.
Co do kosmetyków co dziecko to inny kosmetyk. Ja używałam oilatum. Potem przeszłam na hippa i niestety syna uczulił więc kupiłam babydream i powiem szczerze super dobry skład i cena też ok.
Ktoś pytał o laktator ja na początku karmienia się wspomagałam medelą i polecam.

Isia właśnie z katarkiem będę mieć problem bo mam odkurzacz stojący bezprzewodowy, który na dodatek ma tylko dwie siły ssania :(

Opakowania hipp też mi się bardzo podobają ale przede wszystkim chwalą za skład. Czytałam kilka artykułów gdzie analizowano skałdnik po składniku wielu kosmetyków i najlepiej wypada hipp, kosmetyki z rossmana i niektóre marki real. O dziwo najgorzej wypadają te najbardziej popularne typu nivea czy johnson.

Przykład porównania oliwek:

http://www.srokao.pl/2013/02/analiza-oliwki-dla-dzieci.html

Bar Bra ja miałam Medela więc nie pomogę.

Nailie dzięki za opinię :)

Isia mieszkamy przy samy lesie więc to naturalny kierunek na spacer. Zazwyczaj jakoś daleko się nie zagłębiam, raczej w okolicach osiedla, ale fakt dziki tu mieszkają :) Mura też mi się podoba, tylko mam wątpliwości co do tego czegoś zamiast pałąka w spacerówce, czy dziecko nie będzie wypadało ;)

Cocosh gruszka wydaje się mało higieniczna. Porzednio miałam Fridę i była w miarę ok, teraz zastanawiam się nad katarkiem.

reklama
Cocosh zdecydowanie aspirator pod odkurzacz:) i wcale nie musi miec regulacji bo aspirator jest sam w sobie regulatorem. U nas niezastapiony podczas kataru. Przed pierwszym uzyciem balam sie jak cholera, wydawalo mi sie to straszne, ale od kiedy uzylismy pierwszy raz to nie wyobrazam sobie kataru bez tego. Kuba teraz sam sobie odciaga:) no i jesli bys sie zdecydowala na Katarek to bierz ten, ktory sie rozklada na wiecej czesci. Latwiejszy do mycia:)

A jesli chodzi o smoczki to dla nas tylko avent:) lovi bardzo odciskaly sie na buzce:/
Butelki tomme tippee. Nie zamienilabym na inne:)

Ja dzisiaj kupilam proszek dla Olka i mialam zamiar zaczac prac i prasowac. Na poczatek tylko pieluchy, kocyki i rozm 56/62. Ale stwierdzilam, ze jeszcze poczekam bo i tak jedna, gora dwie pralki z tego wyjda. Wiec nie ma sie co spieszyc;)

A kiedy zamierzacie pakować torbe do szpitala? :)

Do góry