reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja tez jestem czlowiek-lewus ale Fanti, leworeczni podobno inteligentniejsi od praworecznych haha :D
Zawsze to mówię :p

Mój Oli nie raz był wyśmiany z tego powodu i płakał ale zawsze mu mówię że nie jest inny ale że jest wyjątkowy.
A że szkoła do dziś nie jest gotowa na dzieci lewo ręczne to fakt. Jak na zebraniu pani mówi że ma 4 dzieci z problemami i wpisała od pedagoga skierowanie do specjalistów. 2 dzieci do logopedy jedno do endokrynologa a jedno sama nie wie gdzie bo Oli jest lewo ręczny. Myślałam że się przesłyszałam. Była później rozmowa i z panią i z pedagog i już żadna nie odważyła się więcej nas nigdzie kierować.

reklama
Niestety.
Ja nie jestem już lewo ręczna bo mnie w szkole przestawili. Ale dużo rzeczy robiłam nadal lewa poza pisaniem. Po wypadku jak miałam nie czynną lewą to okazało się że nic nie umiem ani się ubierać ani czesać ani zęby umyć. Nic.

Isia- ja też mam ostatnimi czasy twardy, ale położna mnie pocieszyła, że chyba taka moja natura- bo drobna jestem. A mała na dodatek strasznie się wierci i rozpycha ostatnio.

Arusiowa oo a mi sie strasznie
chce w gory jechac ;) melduj jak dasz radę czy snieg sie pojawil ;)

Asienka po to sa takie miejsca jak to forum zeby się wygadac:tak:

Isia ja od 2 dni mam non stop twardy i bolesny, dzis wzielam tabletke na niego ale niewiele pomogła... Strzelam ze to maluch moze sie tak dziwnie ukladac, ale przez 2 dni byc w takiej niewygodnej pozycji dla matki to przesada :p

Juana ja mam mutsy evo, nomad chyba tylko sie rozni kolorem raczki i pałąka ;) no i teraz jest zupelnie inna kolorystyka. jedyne co mnie w nim drazni to budka w spacerowce co malo chroni dziecko przed wiatrem itp. Gondola nam starczyla na niecale pol roku w zimowym kombinezonie, wydawala mi sie mala a tu niespodzianka. Mam zdjecie z 3 miesieczna Lalką jak wyglada w gondoli, a ona dluga zawsze byla ;) wstawie jak sie dorwe do komputera to bedziesz miala pogląd jak sie dziecko miesci. Kosz bardzo wytrzymaly, naladowalam do niego mnostwo siat z zakupami i nic sie nie dzialo. No i zajmuje niewiele miejsca w bagazniku

Fanti jestem w szoku ze ludzie jeszcze zwracaja uwage na leworecznosc :O

Izik ale ja drobna nie jestem hihi nawet powiem więcej, że jestem grubaskiem :/ więc tym bardziej dziwi mnie ten twardy brzuch.... ale skoro poza tym dobrze się czuje to nie panikuje...
Ciężko mi powiedzieć co to jest, spróbuję z nospa przez jutrzejszy dzień a w pon i tak muszę dzwonić do lekarki żeby się na te przepływy umówić więc pogadam z nią jak się spotkamy...
Dzięki za wszelkie opinie przynajmniej wiem, że nie jestem sama....
Całuski dla Was Dziewczyny

Isia chyba tak właśnie zrobię, mój M pewnie nie będzie chciał z "psycholem" rozmawiać, on nie uznaje psychologów. A list już próbowałam pisać, ale jeszcze za wcześnie, za dużo emocji jeszcze we mnie się kotłuje...
Wiele osób tak mówiło, że On wiedział do kogo trafić. Ja też myślę, że w naszym życiu nic nie dzieje się bez powodu i przez przypadek<3

Isia super męża załatwiłaś. :D
Ja właśnie często mam z moim podobnie jak wiele z Was. "Zapomniałem" i "jutro to zrobię" - ulubione powiedzonka mojego męża. Czasem już mam tak dość jego zapomniałem, że mam ochotę zabijać.

Co do śniadań to ja wstaje i tak zawsze przed Miśkiem albo razem z nim, bo nie umiem spać jak on się kręci. :) Po za tym zawsze i tak czegoś nie może znaleźć.
Śniadania mu nie robię bo on nie je typowych śniadań. Jak już je coś w domu rano to zupę albo coś co zrobił sobie na kolację ( najczęściej gulasz jakiś czy inne danie jednogarnkowe). My ogólnie bardzo mało jemy takich typowych rzeczy jak kanapki czy płatki. Ja to pierwszy posiłek w pracy zawsze obiad ( czyli sałatka albo serek) a mąż w pracy też ma kuchnię i najczęściej je tam z kolegami coś co sobie upichci.

Asieńkakk na pewno sobie poradzicie. Medycyna też idzie bardzo do przodu z każdym rokiem i kto wie co będzie możliwe za kilka lat. Mam kolegę, który jest prawie ślepy i mówi, że on i tak nie wiem jak to jest widzieć jak my więc mu to wcale nie przeszkadza bo taki się urodził.

Bar bra trzymam kciuki żebyś wyszła jak najszybciej. Najważniejsze, że już Wam nic nie grozi.

Nailie a jak ze składaniem? Bo w sklepie wydawało mi się że w miarę ok. A przednie kółka testowałaś w cięższym terenie? Bo mój mąż twierdzi że małe i że ciężko będzie po lesie. Nomad rzeczywiście chyba tylko kolorystyką się różni ale strasznie mi się podoba. Jaki fotelik do niego używaliście?

Mąż z kolei stawia na Graco Evo XT bo spodobało mu się składanie jedną ręką. Ale mi gondola wydała się nisko zamontowana i jakoś mało stabilnie zamocowana, w sensie rusza się na stelażu.

reklama
Do góry