reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

My tez w domku .Wogole leniwe dni .Mama mi w kuchni duzo pomaga . W nocy dzis szesc razy wstawalam siku.A dzis rano po sniadanku na siedzaco tak mi sie slabawo zrobilo i tetno 135. Ale po paru minutach i po polozeniu sie spadlo do 100. Czesto mam tak z rana i az strach wychodzic samej do sklepu wiec zakupy robimy popoludniu z moim.

reklama
Rogal mam kojec Premium z motherhood, ponad 200, ale naprawdę nie żałuję, poza tym ostatnio jak zdjęłam poszewkę żeby wyprać to zobaczyłam, że się spruła, reklamowałam i w ciągu tygodnia mi wymienili na nowy :) do karmienia też się nadaje:)
powiem Wam, że ja w nocy też kilka razy się budzę już na siku, no cóż trzeba się przyzwyczaić, lepiej chyba nie będzie:p

Mi standardowo post wcięło.
My dziś pobudka o 10. Szok . nawet do toalety nie wstawałam w nocy.
Plan mamy na leniwy dzień. Właśnie śniadanko grzeje.
Bar & trzymam żeby Cię do domu puścili bo wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.
Isia dasz radę z pomysłami. To idzie z wiekiem i intuicyjnie się wybiera. U mnie gorzej byłoby z dziewczynką bo zupełnie nie wiem co do wieku pasuje.
Asienka faceci też czasem potrafią zaskoczyć.
Ja się umówiłam z mężem że pomagamy sobie wybrać prezent i pokazałam mu dokładnie co chce kupił to on mi musiał pomóc bo chciał lutownice precyzyjną A ja nie mam pojęcia na co zwracać uwagę co jest ważne. A tu pod choinką była dla mnie jeszcze torebka. Zawsze kupuję na bazarze tanie 40 50zł bo lubię wymieniać często A on mi markową kupił. Bo mi zawsze szkoda ponoć .

Witam mamuski :)

Bar Bra super ze skurczy malo,moze w koncu Cie wypuszcza do domu ? :)
Lewusek wiem co czujesz,masakra ja tez tak z rana zawsze mam,i jeszcze ciemno mi sie przed oczami robi.Co zrobic ...Wazne zeby starac sie oddychac gleboko to wtedy tetno powinno spasc.
Isia no ja tak 2 razy wstaje w nocy ale wierce sie strasznie i przewracam.A ostatnie dwa dni to sie drapalam przez sen az moj sie budzil :szok: I ostatnie dwa dni mialam sny erotyczne :-D Chyba przez Swieta mam braki jakies ale juz wczoraj po cichu nadrobione (siostrzeniec za sciana) :)
Edit wpolczucia z tym telefonem,ale moze uda sie odzyskac ? :)
volka u mnie tez skurcze najczesciej jak chodze albo jak wstaje czy cos niose.Ale nie ma zle,nie bola przynajmniej.

Co do mam pijacych i palacych w ciazy to wole sie nie wypowiadac,po prostu szkoda slow...Tylko zal tych dzieci.Ja nawet lampki wina nie wypije ani nic odkad dowiedzialam sie o ciazy.A na Sylwestra to hmm chyba Picolo sobie kupie :)

My mamy juz calkiem szpital,teraz jeden siostrzeniec lezy z bolem brzucha,fakt jakas grypa zoladkowa.Lilka wczoraj jeszcze malo jadla,i taka za spokojna jak na nia byla,maz tez ledwo co zjadl.

Wczoraj bylysmy na obiedzie u mamy,fajnie bylo,o 20 juz w domu bylismy.A wieczorem przed TV normalnie zasypialismy.Drugi siostrzeniec jest u mamy do ndz,w pon go odbierzemy znowu.Ja po poludniu bede ciasto robic na jutro,jutro do sklepu po jakies udka na impreze,salatek chyba robic nie bede jak tyle kapusty i salatki zostalo.Tylko koreczki zrobie i ewentualnie frytki kupie.Kazdy i tak przejedzony po Swietach.

A we wtorek wizyta u kardiologa,musze pytac sie o to wskazania do CC zeby mi napisal.I zobaczymy jak ekg wyjdzie.

Mloda ja siemie lniane pije jak czuje,ze mam zamulony organizm. O patrz Agiszonek czyli cos w tym jest!ze chyba taka pozycja nasila te skurcze. Isia no bezbolesne skurcze do 10 dziennie niby moga byc. Gorzej jak zaczyna przy tym bolec a ja jednak je troche czuje... Ja juz nie chodze w nocy siku. Chyba!ze raz jak akurat dziecko mnie obudzi a tak to nie mam potrzeby. My dzis na 14 na obiad do tesciowej,potem kawa,wiec pewnie do wieczora posiedzimy. Teraz dzieci kolejny raz mecza nas minionkami w tv :p. A potem pewnie z tata w xboxa pograją. Ja ide ogarnac wlosy i sprobuje wcisnac sie w jakas kiecke co bedzie graniczylo z cudem zapewne ;)

No to ja mam więcej niż 10 dziennie skurczy :unsure:Ale mówie wam to jakieś dziwne.....czuje je z większości po prawej stronie. Dziś od rana miałąm tylko 2 razy. Zauważyłam też że jak się zestresuje albo intensywnie myślę o tym to mnie łapie. Na obchodzie lekarskim zawsze mnie łapały

Współczuję wam tych skurczy. Ja na szczęście nawet nie wiem co to. I oby tak do marca zostało. U nas też minionki były przy śniadaniu.

reklama
Do góry