reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti ja tez mam problemy z poruszaniem w samochodzie, ale jakos daje radę nie mam wyjscia. A Ty masz mozliwosc odpuszczenia sobie jazdy samochodem?
Barbra powiedz sasiadce ze trzymamy za nia i za maleństwo kciuki.
Nailie dziekuje. Nie ma jak to nasze slodkie modelki.
a z aniolkami mala ma rację i niech nie wchodza jej w droge.
Mloda dobre to bylo. Ja gdybym byla bardzo spragniona, pewnie tez bym poszla ;)
violka ślicznie i świątecznie
bursztynek super kuchnia i zajefajna lodowka!!
Kotek wpasowal sie super!!!

reklama
1450565009738.jpg

A to dla Ciebie Fanti christmas pudding :)

Załączniki

• 1450565009738.jpg
    1450565009738.jpg
    82,1 KB · Wyświetleń: 151
Sarna- kuchnia jest Cocosh choc znajac jej gust moze zrobic tez u mnie [emoji16]

Wianki poszly wszystkie co ostatnio wyslalam i dodatkowo:

ImageUploadedByForum BabyBoom1450570972.030421.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1450570988.015344.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1450571004.233274.jpg

Cien- skore mam mocno nawilzona i natluszczona, ale chyba w tej kwestii Fanti ma racje. To raczej warstwa podskorna nie nadaza... Ale co sie dziwic. W 9 tc moj obwod brzuszka wynosil zaledwie 58 cm a teraz.... 104!!!! Dopiero teraz zmierzylam.... Szok! Cos bede musiala pomyslec. Najpierw zapytam gin a jak nie pomoze to chyba wowczas sie do dermatologa udam.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1450570972.030421.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1450570972.030421.jpg
    114,7 KB · Wyświetleń: 140
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1450570988.015344.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1450570988.015344.jpg
    131,5 KB · Wyświetleń: 143
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1450571004.233274.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1450571004.233274.jpg
    101,3 KB · Wyświetleń: 140
Dzień dobry :) u nas już pobudka była przed 5 rano... od razu widać, że M wrócił do domu hihi i szykowal się do kościoła więc obudził mnie i Bartka ;) szaleje chłopak na całego...
Wczoraj był ciężki wieczór, Zuzka poszła spać po 23 godz... W ogóle nie była spiaca :/ a potem już zaczęła kombinować na wszystkie strony...
Prezent mamy ustalony tylko dla mojej mamy bo ją najbardziej znamy i z nią mamy kontakt teraz największy... teściow nie widziałam dwa miesiące i nie wiem co potrzebują a bracia mojego pracują razem z nim i ma ich serdecznie dosyć... są strasznie zmierzli, nic im nie pasuje i najgorsze jest to, że będą starymi kawalerami przez całe życie bo nie mają znajomych, przyjaciół itd itp i robią się nie wiadomo jak wyniosli... a tak naprawdę to słoma im z butów wystaje. Jak jadą na budowę to żaden hotel im nie pasuje, wszędzie tylko wielkie ***** i syf jest... meble stare, łazienka niefajna, jedzenie niedobre... a sami mieszkają razem w mieszkaniu po tesciach w którym są meble i tapety z lat 80 tych... i jeszcze takie stare kontakty... kojarzycie jakie?
Macie jakieś pomysły co można im kupić? Bo ja naprawdę nie mam pomysłu :(
No i coś dla Zuzki...

Fanti a wczoraj to chyba za bardzo się wyspalam i nie kojarzyłam faktów hihi
Bursztynek piękne te Twoje wianki : )

Barbra jak noc u Ciebie minęła?

Sarna 80 piękny pudding <3

Bursztynek to Ty taka delikatna kobietka jesteś ☺ z takim obwodem brzuszka ale urósł Ci sporo Kochana! Chociaż pewnie tylko po brzuszku widać, że jesteś w ciąży : )

Bursztynek Ty tak serio serio sama robisz te wianki? !!!! Są śliczne!!!! Ja to jakaś kaleka jestem w takie razie. Mi to tylko kupowanie dobrze idzie - ku rozpaczy męża.
Za ile sprzedajesz takie wianuszki? Mi się najbardziej ten z reniferem podoba. Lubię takie dodatki.

Przed ciążą miałam tak jak Ty w talii 60cm a teraz to boję się centymetra i wag.
Gadałam z koleżanką w zeszłym tygodniu, która pracowała ze mną w 2 firmach i urodziła 2 lata temu. Przytyła 20 kg do 39 tygodnia. Urodziła w 42 i miała już 25. Figurę miała świetną bo pracowała kiedyś jako modelka. w 3 miesiące ważyła tyle co przed ciążą. Pocieszyła mnie. Jest nadzieja dla mnie wielorybka.

Noc spokojna sąsiadka ok my także :)
Fanti nie ma co ja mało z nią gadam dużo spimy dlatego tak mało się udzielam wybaczcie :)
Zdjęcia to może jutro jak mąż będzie bo dziś teściowie ale wczoraj nagraliśmy jak Grześ szaleje to też wrzuce :)

Mnie nic nie boli jakoś (chyba że cały dzień spędzę na bieganiu i srzątaniu) ale brzuchol już przeszkadza strasznie.

Zapominam o nim często np. w sklepach jak chce się między ludźmi przecisnąć i nagle zonk - taranuje Pana co sobie masło wybiera. :) Ciężko buty ubrać i chodzę też trochę jak kaczuszka bo mi się ciężar ciała jakoś dziwnie rozkłada. nie chcę nawet myśleć ile on jeszcze urośnie w te 2 miesiące.
A mąż już mnie na następne namawia - jaaaassssne. :p

Wczoraj z 5 wyskoczył i mówił na poważnie taki zaaferowany, że jak będzie 5 to dopiero będę miała roboty. Mało się nie przewróciłam na parkingu i powiedziałam że jedyna opcja z 5 to będzie jak w następnej ciąży będą 4 raczki.

Aleee o tym mnie też koleżanka uprzedziła. Jej mąż też jeszcze w ciąży chciał następne a jak się Amelka po 3 miesiącach rozdarła ( i jej tak zostało) to przestał namawiać :)

Cocosh my zawsze chcieliśmy jedna dziewczynkę :) a potem z uporem walczyliśmy o drugie dziecko...
Chociaż jakbym teraz była z bliźniakami w ciąży to M by oszalał z radości ale świadomie na trzecie dziecko się raczej nie zdecydujemy hihi

reklama
Cocosh no ja z waga podobnie chyba do Ciebie. Choc ostatnio juz sie troszke uspokoilo. Zuza wielgachna i nie mam juz tyle miejsca na posilki. Choc dalej sporo wcinam moim zdaniem. (Sniadanie + herbata, owoc, zupa, 2danie + swiezy sok, ciacho + kakao, kolacja + mleko lub woda). W nocy dalej sie budze wiec wowczas podjadam cos lekkiego- schabowych o 3 tak jak wczesniej juz nie robie [emoji5]️ ostatnio samta brzoskwinie w syropie z puchy bo kupilismy cala zgrzewke [emoji16] a przytylam 18 kg jak dotad- mimo wszystko najbardziej widac po brzuchu- wczesniej skladalam sie z samej skory i kosci i za nic w swiecie nie moglam przytyc. Choc musze przyznac ze mam na czym siedziec [emoji16]

Co do wiankow. Choineczki (juz ze swiatelkami) 60 zl, wianki na wiklinie 45-50 zl, a wianki na igliwie (sztucznym i prawdziwym) to w zaleznosci od rozmiaru ale od 65 zl w gore. Robie tez girlandy nad kominek lub okno:) i po swietach bede robic wianki komunijne bo pozniej nie bedzie jak ;)

Bar- super, ze sie lepiej czujecie z sasiadka. Czekamy z niecierpliwoscia na zdj:) jak tam szpitalne niedzielne posilki? [emoji6]

Cocosh- 5 to niezla gromadka! Ale skoro macie juz dom to teraz trzeba go wypelnic "miloscia" [emoji7] Mimo wszystko maz szalony!!!

Co do prezentow dla dwoch panow- do jakiej kwoty? I co robia w wolnym czasie? Pracuja na budowie tak?

Isia- a jak Zuza idzie tak pozno spac to nie wstaje pozniej niz zwykle? Moze rano korzystaj z czasu dla siebie?
A co do jej nocnych szalenstw to u dzieci zazwyczaj emocje nie daja spac- a tu okres przedswiateczny [emoji16]

Do góry