reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

A ja po powrocie z glukozy -wszamalam ciasto z kremem zamiast śniadania -chyba mała po mamie będzie lubiła słodkie ;D a potem się popłakałam ,bo mąż zamiast ogarnąć w mieszkaniu to jeszcze bardziej mi bałaganu narobił i nie widziałam gdzie ręce włożyć. No ale udało mi się doprowadzić je do porządku ! Miałam mu zrobić sałatkę ,a ze mnie tak zdenerwował to będzie sam sobie coś robił na wieczór ;/

Agiszonek i Bar bra dobre wieści i tylko takie macie przekazywać ;) a ile tych skurczów mówią lekarze ,że może być w końcu 10 ,15? Kurde ja dziś tez naliczylam taki jakies napięcie brzucha z jednej strony jakby mnie ktoś pociągnął za niego... i tak już z 7 razy ;/

Mama mi przyniosła bigosu na dziś ,bo jej mówiłam ,że mam ochotę i jeszcze mi dala w słoikach mmmm pycha; )

reklama
Hej Mamusie,

kurczę, nie zaglądałam jakiś czas, a tu takie zmiany wyglądu forum, jakoś dziwnie, nie wszystkie awatary widzę, a te co widzę to za mgłą...

U mnie ok, chociaż tydzień był ciężki, bo dopadła mnie wirusówka z wymiotami, więc dwa dni wycięte z życia, ale powoli wracam do żywych. Mała szaleje w brzuszku, więc na szczęście na nią to nie wpłynęło. U nas już świątecznie, choinka ubrana, w weekend pieczemy pierniczki.

Pokoik Karoliny też już prawie gotowy, jak ogarnę do końca to wstawię fotki.
A mój brzuch duży jakoś, każdy pyta czy niedługo rodzę...

Muszę was nadrobić, doczytałam że Barbra w szpitalu, trzymaj się, będzie dobrze, już niedużo nam zostało:)

Obiecuję, że będę pojawiać się częściej:)

Agiszonek- super, ze w swieta bedziesz w domu. Trzymam kciuki by sie nic nie zmienilo! [emoji10]

Bar- bidulko Ty! Dawaj znac na biezaco co mowia lekarze i lepiej juz nie spaceruj! Mam nadzieje, ze migusiem sie wszystko poprawi i nie spedzisz swiat w szpitalu! Badz dzielna!!! [emoji8]

A ja za to mam problem innego rodzaju... Mianowicie nie moge sie schylic ani zrobic nawet delikatnego skretu tlowia w prawo bo tak mnie boli brzuch. Doslownie jakby mi pod skora cos rozrywalo! Piecze/ pali/ rozrywa strasznie :( i nie mam pojecia co to :(

Isia to mi tak wybrali ale z czekoladkami zapraszam jak najbardziej :)
Na święta to wątpienia raczej wigilia w szpitalu ale dam radę może później zobaczymy byłe bybylo ok :) odstąpili mi luteine dopochwowo bo nie chcą szyjki drażnić a dostalam dufaston ale doustnie 2 tabletki no i magnez w kroplowke :)
Leży że mną babka ma już 9 letniego syna ostatnio poroniła teraz jest w 24 tc szyjka ok rozwarcia nie ma ale wody płodowe jej odeszły więc musi się oszczędzać i okazało się że też ją mój lekarz prowadzi ale ja już od 16 lat i też go bardzo chwali :)

Fanti ja tak sprzątam jak mojego mama dzwoni ze wpadnie do nas... bp.ona też zawsze wysprzatane poukładane! Kiedy się tam nie zjawię a dzisiaj!!!! Wpadła bez zapowiedzi (wózek zobaczyc) koszmar... a my taki bałagan hahaha

Bar bra Agiszonek!dobre wieści najważniejsze :)

Bursztynek łącze się z toba w bolu... ja dzisiaj paznokcie u nóg obcinalam 20 min a tak mnie bolał brzuch albo mnie ciaglo jak chciałam się schylic czułam jakby skórę mi rozrywalo :D

Mój mi już 3x głowę myl nie dam rady ustac w prysznicu :( bo mi sie od razu słabo robi już się kapie z otwartymi drzwiami,ja sobie siedzę w brodziku a on się uczy jak myć głowę :p

Bar bra niefajne święta w szpitalu ale najważniejsze że jesteś pod fachową opieką.
Ja jestem po jasełkach w przedszkolu i wyprawie na pizzę, zmęczyłam się i teraz zalegam :)

MlodaMama Ty to ćwiczysz tego chłopa hihi
Któraś z Was pisała chyba wczoraj, że idzie sobie zrobić depilację przed wizytą... ja już od dwóch miesięcy mojego krocza nie widziałam i M musiał się zająć tą sprawą ;) Tzn depilacja. Ja muszę się umówić na pedicure jeszcze przed świętami. Mam nadzieję, że mi się uda a potem przed porodem. Nie dam rady już sama obciąć pazurkow u stóp...
Mierzylam obwód brzucha... bije Was wszystkie na łeb, na szyję... 118 cm.... nawet mam więcej niż mój M w pasie :/

Barbra święta szybko mina : ) zobaczysz! A najważniejszy jest Grześ no i Ty! A dlaczego Cie przenieśli do szpitala do Bytomia z tego gdzie lezalas?

reklama
Juana a ja właśnie nie mam wanny Ale teraz wygodniej jest mi siedzieć...chociażby w brodziku :)

Isia co do depilacji to hmm ja to teraz na oko robię bo też mu powoli mam problem cokolwiek zobaczyć a jak idę do lekarza to wypada się ogarnąć :p lusterko sobie kupiłam i staram się jakoś okiełznać :p

Ja waze jakieś 46.5 kg mój jakieś 88 i ja teraz też mam większy brzuch niż on :D
I chodzi cały czas i mówi POCHWAL SIĘ ILE MASZ CM. :p

Do góry