reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Bar! Trzymajcie sie dzielnie! Teraz juz bedzie tylko lepiej. [emoji8]

Fanti- natka nie chciala znac plci. A co do slodyczy, to ja w zaleceniach z laboratorium "alab" mialam, ze wlasnie dzien przed dieta ma byc bogata w weglowodany ale ostatni posilek na 12-10(ostatecznie) h przed badaniem. I pamietam jak sie tego wieczoru objadlam wszystkiego by jakos do rana dotrwac [emoji16]

Arusiowa- You made my day! [emoji173]️ przez ta watrobke sie posisialam!!!

I Fanti- zgadzam sie z Toba. Chyba same sobie szkodzimy nakrecajac sie, ze nas tez moze cos "zlego" spotkac... Zacznijmy myslec pozytywnie bo z marcowek nic nie zostanie...!!!

Kochane ja dopiero teraz siadlam i pisze :-)
Oczywiscie rano sprzatanie generalne u corki w pokoju,porzadek jak ta lala :-)
I pozniej jakos zlecialo az do teraz.

marcowa nawet wczoraj i dzis nie mialam czasu cwiczyc,ale sprzatanie uznaje jako forme treningu :-D Nogi i plecy bola jak diabli.

Bar Bra kochana trzymaj sie tam ! Wszystko bedzie dobrze,na pewno!

Zreszta ostatnio widze ze duzo maluszkow rodzi sie w 27 tygodniu nawet.Takie kruszynki.Ale trzeba sie pocieszac ze medycyna tak poszla do przodu ze takie maluszki spokojnie daja sobie rade :happy: Co nie zmienia faktu ze najlepiej jakby dzieciaczki wytrzymaly do marca,ewentualnie do polowy lutego! :-)

Jutro mam zamiar ciastka piec wiec sprzatnie przeloze na piatek i sobote.Piore od soboty wszystko co sie da :-)

Co do prezentow to siostrzencom ,i reszcie kosmetyki(perfumy glownie) .A Lilce to pewnie jakas lalke Elze bo ma szal na nia :-) I ma puzzle juz i ksiazeczki takie z cwiczeniami :-) I jeszcze potem urodziny ma po Swietach wiec cos tez musze kupic.

Barbra to dobrze, ze juz wszystko pod kontrolą. Mi skurcze chwilowo ustały, ale sie wystraszylam... ostatnie skurcze mualam jakis przed 20. jutro o 12 mam midwife to na pewno sie zapytam.
fanti kciuki za glukoze

Dzień dobry Dziewczynki : ) jak tam minęła noc? Mnie znowu zaczęły łapać skurcze w nogach :/ ale na szczęście jak tylko czułam że cosik zaczyna się dziać to wstawalam z łóżka i było lepiej. Także cztery razy byłam siusiu w nocy :/

Ale mi się nie chce iść na uczelnie dzisiaj:/ w dodatku o godz 12 ma być na uczelni wigilia dla studentów a ja jestem starostą naszego roku... taką ich mamą 10 lat starszą od nich hihi
Pewnie wszyscy będą nie namawiać żebym szła na tą wigilię:/

Przez ostatnie dwa dni mało czułam Bartusia ale na szczęście dzisiaj rano jest bardziej aktywny :) wczoraj już zaczęłam się sama nakrecac, że coś się mogło stać :/ a jutro po 20 godz idę do mojej lekarki żeby zobaczyła co u syneczka

Muszę pogadać z M co robimy z prezentami czy mam je kupować sama w sobotę czy czekać na niego i pojedziemy razem w niedzielę... kurcze nie lubię tak na ostatni moment :/

Fanti właśnie ja też nie kojarzę jakiejś specjalnej normy dla kobiet w ciąży tego magnezu. Ale masz rację, jeszcze trochę!

Miłego dnia Dziewczyny i bez żadnych dziwnych brzuszkach sytuacji i bez dziwnych objawów... Dobrze?

Ja w nocy non stop siusiu więc mało spalam posladek bolal po zastrzyku przed spaniem wzięłam 2 nospy ale skurcze nadal mam nie liczyła co ile bo jak zasnelam to nie wiem ale mama przyniesie mi zeszyt i będę sobie zapisywać :) Grzesiu troszkę się poruszał w nocy a teraz śpi a ja czekam na śniadanie :)
Fanti o której na ta glukozę idziesz?

reklama
Ojej jakie tu wieści! Barbra zaciskaj nogi do marca. Robili ci usg, mówili ile Grzesiu waży? Oby szybko zazegnali te skurcze. Mnie też co chwile wywala i każe się logować, a potem mam informacje ze hasło nie pasuje ;)

Fanti z tego co pamiętam to Aliaolio chciała mieć niespodziankę z płcią :tak:

Isia nasza córa tez uwielbia z nami zasypiać, nie wiem jak jej wytłumaczę ze musi spać u siebie bo nie będzie miejsca jak rodzeństwo będzie np karmione. I tak samo w przyszłości w druga strone: dlaczego starsza siostra może usypiac z mamą, a młodsze juz nie? ;) staramy się ją odzwyczajac od tego leżakowania u nas póki jeszcze czas, ale średnio to wychodzi :sorry:

Ja dziś wsunelam na śniadanie pączka, a zaraz po nim kilka pasztecikow z kapustą :sorry: mało tego, jakoś na początku tygodnia ledwo zjadłam kawałek czekolady, bo tak mi się chciało, a tu moja mama przynosi mi talerz ogorkowej. Niewiele myśląc wzięłam łyżkę od razu, jeszcze mając ten smak czekolady i wiecie co - JAKIE TO BYŁO DOBRE :rofl2:

Do góry