reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Arusiowa to było super dzieki poplakalam się z uśmiechem na twarzy :) a teraz nie mam chusteczki w pobliżu :p ahhh ta wątróbka pewnie mi się przysnil :)
Fanti powodzenia na glukozie :) dasz rade

reklama
Bar Bra! Trzymamy kciuki! Nie obwiniaj sie o nic, bo to jest kompletnie bezcelowe, tylko odpoczywaj! Masz leżeć i pachnieć. Jestem pewna, że jestescie juz w dobrych rekach i wrocicie do domku na weekend (na wątróbkę ;))!

Fanti, ja bym zażyła leki na nadciśnienie na czczo.
Tylko odpowiednio wcześnie żeby zdarzyly sie wchlonac i zadzialac jesli mialabys po glukozie je zwrocic z powodu wymiotów ;)
To podstawowa grupa leków, nie powinna wplynac na wchlanianie glukozy. Powodzenia jutro! :)

Kurcze Dziewczyny, Leze z tą moją Zuzką w łożku a ona sie wierci jak szalona :/

fanti, badałam sobie wczoraj poziom magnezu w zwiazku z tymi moimi skurczami nóg... Wyszło mi 2,4 a norma to 1,6-2,6... Wiesz moze jaka jest norma dla kobiet w ciazy?
I jeszcze jedno dlaczego mimo takiego poziomu magnezu łapią mnie skurcze? Masz jakis pomysł? Bo ja nie :/ sód i potas tez w normie...

Barbra.. a kto lubi szpitale??
Dasz radę bo kto jak nie ty?? Pomyśl czy wolałabyś teraz ciągnąć paleciaka z DPT?? A może szykować zamówienie na DOK?? Tam musisz się narobić więc leżenie w szpitalnym łóżku jest chyba sto razy milsze i przyjemniejsze niż praca!!!! ;-)

Moja mama zawsze jak miałam doła pytała mnie czy chciałabym wrócić do LM? Zamieniłabym się tą sytuacją?? I wiesz co.. jak sobie wyobraziłam DOK czy DPT to od razu miałam inne podejście.. :-p

A jeśli chodzi o glukozę.. dam radę.. jakoś nie specjalnie miło wspominam to z pierwszej ciąży aczkolwiek nie było jakichś problemów.. Arusiowa "w kupie raźniej" więc będziemy się wspierać.. :tak:

Cały dzień jedna myśl mnie męczy.. próbuję sobie przypomnieć która z Was nie chciała znać płci maluszka??

Barbra dobrze ze pojechalas ! :) Jednak kobieca intuicja to jest to. Trzymaj sie dzielnie ! :) Grzesiu tylko cos straszy mamusie ale na pewno wszystko bedzie dobrze ! :*

Kurcze Dziewczyny, Leze z tą moją Zuzką w łożku a ona sie wierci jak szalona :/

fanti, badałam sobie wczoraj poziom magnezu w zwiazku z tymi moimi skurczami nóg... Wyszło mi 2,4 a norma to 1,6-2,6... Wiesz moze jaka jest norma dla kobiet w ciazy?
I jeszcze jedno dlaczego mimo takiego poziomu magnezu łapią mnie skurcze? Masz jakis pomysł? Bo ja nie :/ sód i potas tez w normie...

Isia nie spotkałam się z inną normą w ciąży..
Z tego co pamiętam z czasów studiów to zapotrzebowanie organizmu na mg w ciąży wzrasta w drugim trymestrze bardzo gwałtownie o nawet 40%. Spowodowane to może być zmianami hormonalnymi, czynnikami stresowymi, albo zapotrzebowaniem dziecka który w pierwszej kolejności z twoich zasobów korzysta.
Na pocieszenie- ponoć zapotrzebowanie na mg maleje w trzecim trymestrze więc już jedną nogą jesteś poza tym problemem.. :sorry:

A jeszcze jedno mi się przypomniało.. cały mg gromadzi się w kościach głównie.. ponad 60%. A tylko 1% we krwii.. więc jeśli mięśnie mają zwiększone zapotrzebowanie to nie mają skąd go brać bo uwalnianie z kości jest raczej słabe

reklama
Wiecie co mnie męczy.. tak bardzo chce mi się coś słodkiego... :baffled: a tu od południa nic słodkiego nie jadałam... dieta przed badaniem... :eek:

Do góry