reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Młoda mama poproś, zeby ktoś Ci ustąpił. Niestety czasem trzeba domagać sie kultury...

Ja wstaję srednio 3 razy w ciagu nocy, a rano jak się budzę, to pęcherz aż boli.

My dziś z Oleńką same, więc zrobimy sobie porządki i pranie a później skoczymy na mały spacerek. W piatek mam wizytę u diabetologa, i znów dopadł mnie strach... :(

reklama
Wiesz co... jak przyszłam i zaczęłam rozbierać kurtkę i usłyszałam ŻE MŁODA TO MOŻE SOBIE POSTAĆ a tu same babki takie starsze odemnie Ale żadna nie jest w ciąży

A ja jestem po jednej drzemce godzinnej... prad już mi włączyli ale idę siku i dalej chyba spać bo jakoś ochoty nie mam na nic :/

Młoda jakbyś upomniała się że chcesz usiąść to jeszcze by sobie pomyślały że chcesz bez kolejki. ;)
"Bo one jak były w ciąży to przywilejów żadnych nie miały "

A jaką macie cere w ciąży
Mi co chwilę wychodzi trądzik to na brodzie to na piersiach. Skórę czoła mam znów suchą.Włosy to też wielkie ale, bardzo ciezko2 je rozczesać po myciu. Normalnie jak nigdy. Może któraś używa jakiegoś dobrego kremu na trądzik.

Ja dopiero od miesiąca wyglądam jak chora na pryszczycę. :)
Najgorsze jest to, że jeszcze plecy mi wysypało... Wczoraj zrobiłam sobie eko maseczkę przeciwtradzikowa z glinki i zobaczymy czy pomoże :p

Ja kiedyś usłyszałam, że jak postoje to dziecko będzie silniejsze. Ehhh

No u mnie od 2 tygodni jakieś mega pryszcze w około nosa i wczoraj już na brodę zaczęło schodzić. Masakra jakaś.

Moja druga drzemka trwała tylko 30 min :/ obudził mnie telefon od koleżanki... ale teraz przynajmniej doszłam do siebie bo poprzednia drzemka była zdecydowanie za krótka ;) idę rozpalić w piecu, obrać ziemniaki i pod prysznic... a potem muszę zacząć pisać pracę na uczelnie bo męczę już ją dobry tydzień czasu :/ a na sobotę jeszcze muszę zrobić plan szkolenia ehhhh
A tak mi się nie chce :/

reklama
Ona1227 dziękuję. Miętowy to taki nasz kolor przewodni w domku :) ... mam całą szaro białą łażienkę i miętowy kaloryfer, w garderobie też. Pokój dziecięcy też kilka elementów miętowych. na dolę miętowo-zielona lodówka i ma być lampa jedna nad stołem w jadalni.
Tak jest w łazience. Brakuję jeszcze oświetlenia :( alee powolutku.

2015-11-01 12.51.57.jpg2015-11-01 12.52.10.jpg2015-11-01 12.52.25.jpg2015-11-01 12.53.18.jpg

Co do trądziku to ja na samym początku miałam tragedię byłam w krostach cała. Teraz się uspokoiło trochę. Jeszcze troszkę wychdzodzi ale to nie to co w I trymestrze. Miałam straszną załamke przez to, bo tak jak zawsze czyściutki dekolt i plecki (twarz to można podkładme troszkę zakryć) tak nagle wszystko w krostach.
Włosy też mam super teraz ale już mi koleżanki mówiły, że i tak wszystko po porodzie wypadnie.
Kkasia kremów na trądzik nie polecam w ciąży - większość ma bardzo niebezpieczny skład. Zrersztą one nigdy nie są dobre. Niszczą cerę zamiast poprawiać. najlepiej delikatny tonik nawilżający i maseczki robić z glinki ( fitomed ma super glinke i tanią ) albo drożdzy. I nie drapać :)

Załączniki

• 2015-11-01 12.51.57.jpg
    2015-11-01 12.51.57.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 58
  • 2015-11-01 12.52.10.jpg
    2015-11-01 12.52.10.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 60
  • 2015-11-01 12.52.25.jpg
    2015-11-01 12.52.25.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 54
  • 2015-11-01 12.53.18.jpg
    2015-11-01 12.53.18.jpg