reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

czyli Tobie powiedział lekarz konkretnie,że dziewczynka?:)chociaz masz jakas pewnosc a nie jak ja "raczej":) chociaz pewnosc to bedzie jak sie urodzi:) tez by mi było tych różów szkoda:)hihi

reklama
Tak na prenatalnych mówiła ze nic nie rośnie i raczej nie urośnie bo widziała na usg dziewczynkę :) Ale mój gin . Mi nie potwierdził bo mała nie chce się pokazywać wogole a jego usg jest robione z prędkością światła więc nie ma czasu ,szukac'

Ona chyba im wcześniej tym lepiej z rozpoznaniem cukrzycy ;) ja też miałam robiona w okolicach 22 tygodnia. Moje chyba wiecznie fikolki robi bo czuję je wszędzie. Ale chyba najczęściej leży poprzecznie.

Alabamka ja tej zmiany biustu tez się boje, karmiłam może 3 miesiące, urósł mi tylko o rozmiar i co - flaczki :sorry: teraz tez juz mam o rozmiar większy, a gdzie jeszcze etap karmienia.

Ona ja mam czerwona gondolke :tak: chyba pasuje do każdej płci ;) i moje dziecko też się chowa, ale tym razem raczej chłopak, bo coś tam się pojawiło, ale co to bylo... cóż 29 mam nadzieje ze będę mieć pewność, bo przecież trzeba zacząć już kompletowac wyprawkę :O

Mloda mama o to u was będzie różowo, ja z dziewczecymi dodatkami się wstrzymalam do tego 30 tygodnia, jak widziałam wargi sromowe na usg to już się w siusiaka nie zamieniły ;) do tej pory wszystko było kupowane neutralne i kto wie, teraz nie będę kupować całej garderoby tylko część, bo niektóre rzeczy się dla chłopa tez nadadzą; ) a tak mi szkoda tych dziewczecych, Lalka bardzo szybko z niektórych powyrastala, niektóre chyba tylko do zdjęć założyłam, bo były przeznaczone na lato, a tu była zima.

Ja ze względu na skolioze musiałam mieć zgodę na piśmie ortopedy na naturalny poród. Jak jest rozejscie spojenia lonowego ponoć cesarka konieczna. I to nieraz jest tak ,że kobiety potem mają taki pas zakładany i nie mogą wstawać z łóżka przez dwa czy trzy dni.

Rozstępy w pieszej ciąży wyszły mi na sam koniec. A na piersiach jak juz zaczęłam karmić po jakiś 3 miesiącach miałam już straszne na piersiach. Chyba gorsze niż na brzuchu; /

Wiecie co -mój mąż mi przyniósł kwiatka "bez okazji" on jest przecydowny ,ale jego minusem jest brak romantycznosci i nie ma bata by przyniósł coś bez okazji itp ;D żeby zapalił świeczki to musze pod nos mu je jakoś podłożyć i jeszcze zasugerować bo inaczej będą leżały miesiącami tak kolo niego tak więc albo coś przeskrobal -np brak kasy na wypłatę w tym tygodniu albo coś będzie chciał. Np wyjść na mecz ,a już zdążyłam się doczytac, że jest ostatni mecz w te sobotę, to pewnie będzie chciał bym go puściła . Co nie zmienia faktu ,że te "bez okazji " bardzo mnie zaskoczyło i zrobiło mi się miło ;D tylko ciekawe co będzie chciał ...na przełomie tygodnia się dowiem hi hi

ONA- Moja jest ułożona poprzecznie, czuje nóżki po prawej cały czas. Widocznie tak jej wygodnie. Też nie mam 100% potwierdzenia co do płci, bo się chowa. Dla trudności pępowina między nóżkami, ale mam przeczucie na dziewczynkę. W pierwszej ciąży też tak miałam, a zaczęłam kupować chłopięce rzeczy, bo tak strasznie chciałam mieć syna- po pewnym czasie coś mnie tknęło, i na usg poprosiłam o sprawdzenie płci. No i wyszła dziewczynka.

Nailie ja jak na razie nic nie kupiłam jakby od siebie bo wszystko dostałam od kuzynek mojego (każda miała dziewczynke ) i nie miały aż tak neutlanych oprócz właściwie białych i żółtych a tak same różowe :D

Edit Ale fajnie!!!!! :)mój mi dał kwiatka bez okazji jak wrócił z kursu w październiku więc się śmiałam ze musi mi w sobotę Nowego dac ;p

Ona moje było miednicowo a teraz róźnie czuje ruchy,ale najczesciej mocne kopniaki po prawej stronie,wiec pewnie poprzecznie lezy. Nailie ja tez karmilam blizniaki 3 mies.ale na szczescie piersi zostaly pelne i mam nadzieje!ze teraz tez tak bedzie. Edit no zastanowilabym sie co przeskrobał jak daje kwiata bez okazji :p.

reklama
Zrobiłam sobie dzisiaj glukozę i słabo mi wyszły wyniki: na czczo 110, po 2 godzinach 152.
Wyczytałam gdzieś że to może być wynik stresu i mam nadzieję ze to przyczyna u mnie. Musze iść do lekarza żeby mi dał na powtórkę chyba.

Wczoraj mój mąż bardzo kiepsko się czuł, a już myślałam że dochodzi do siebie po operacji. Woziłam go po lekarzach - byliśmy na 3 wizytach plus RTG i USG. A dzisiaj rano mi zemdlał :no:

Musiałam iść dzisiaj na pobranie krwi bo potrzebuję wyniki morfologii na wizytę u hematologa i na tym samy skierowaniu miałam glukozę to zrobiłam mimo zdenerwowania, a to ponoć zaburza wyniki. No nic umówiłam się na przyszły tydzień na wizytę a w międzyczasie postaram się bardziej zadbać o dietę.

U mnie rozstępów brak (odpukać). Poprzednio te nie miałam ani jednego, za to flaczki po karmieniu i owszem ;)

Do góry