reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Tak mi się wydawało czyli arusiowa księgowość pewnie prowadzi ;)
Chyba zacznę robić notatki.

Heheh chciałabym. Jakoś niespecjalnie chwaliłam się tym gdzie pracuję bo i nie ma czym ;-)W administracji szpitala pracuję- rejestracja pacjentów, statystyki, papierki i takie tam.

A wracając do tematu porodu to myślę że przy sn lekarze mają mniej roboty, przy cc jest więcej rozcinania, zaszywania itd. bo przecież to operacja. Przy sn szycia tyle co szycie krocza po nacięciu/pęknięciu a czarną robotę odwala rodząca :-p

reklama
Manka ja jeszcze rozstepow nie mam. W pierwszej ciazy nie dorobilam sie ani jednego i mam nadzieje, ze w tej tez sie zaden nie pojawi:)

Ja pracuje tylko w domu:) jako mama i zona:) bo od kiedy urodzilam Kubusia to do pracy nie wrocilam:)

Dziewczyny, powiedzcie mi, czy jak kupie glukoze to moge jakos sama ten cukier sprawdzic? Z opuszka palca. Jak to dokladnie zmierzyc? Na czczo a potem po jakim czasie?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ja mam masę rozstępów... W pierwszej ciaży wyszły ok 34tc i tak już zostały a teraz znów zaczynają rosnąć. Nadmienię, że w poprzedniej ciąży smarowałam się 3 razy dziennie kremami na rozstępy, a to i tak nie pomogło... :(

Pobieranie krwi z płatków uszu spotkałam tylko u niemowlaków. I z pięty jeszcze robią . A krew żylną u dzieci zaraz po urodzeniu z główki się pobiera. Ja osobiście z dziećmi świetnie sobie radziłam podczas pobrań ale takim maluszkom to się bałam.
Arusiowa to dla Ciebie duży argument podczas porodu do lepszego traktowania. Wiem co mówię bo wszędzie tak jest. powiedz że pracujesz w szpitalu a już jesteś jedną z nich. Ja rodząc Oliwiera nie powiedziałam że pracuje gdzie indziej ale że właśnie w szpitalu i usłyszałam że dla swoich musimy być lepsi. Po 4 dniach po tym kłamstwie nagle wszystko przyspieszyło i miałam cc.

Fanti, to ja zamieszalam z tym psychologiem. Zaswiadczenie o wskazanii do CC moze wystawic Ci psychiatra po zebraniu dokladnego wywiadu z Tobą

Widzisz a ja już się do psychologa umawiałam ;) psychiatra miałby niezły problem ze mną. Jakby mi papiery wystawił to na bank dziecka bym nie dostała w szpitalu do domu.

Manka ja mam na piersiach delikatne,ale jak męzowi pokazywalam to sie zdziwil,bo on tego w ogole nie widzi. Ale tak jak mowie. Mam takie bardzo jasne,ledwo widoczne. Na bruchu na szczescie nie. Mloda pajączki tez mam na udach i chyba ze dwa na brzuchu. Fanti a idz do innego lekarza. Widzisz,co lekarz to inne podejscie. Mi jeden mowil!ze tylko porod naturalny gdzie drugi od razu zaproponowal cesarke. Kubusiowa no ja probowalam wrocic do pracy jak chlopaki poszli Do przedszkola,ale co chwile byli chorzy i to sie nie kalkulowalo.

Hej!

Przeczytałam ostatnie 3 strony...jutro idę na glukozę i mam mieć po godzinie i dwóch to może was nadrobię w poczekalni:)

Fanti, a nie jest tak z tym CC ze jak miałaś pierwsze CC to później masz wybór? Mi na szczęście gin nie robi problemu i nawet nie protestował jak go o to zapytałam. ale cos mi się chyba obiło o uszy ze jest taki zapis w ustawie czy prawach pacjenta. poszperaj w necie.A jak jest w twoim wybranym szpitalu, nie biorą tego jakoś pod uwagę? U mnie musiałabym podpisać zgodę na SN po CC.

U mnie rozstępów narazie nie ma, ale za to pajączków mnóstwo:( już pewnie nie znikną bo i po pierwszej ciąży mi zostały. No ale cóż, młodsz nie będę:)

Fanti z tymi cesarskim to ponoć jest tak, że szpitale dostają od NFZ takie same pieniądze, jak za poród naturalny - a cesarski kosztują więcej. Może gdzieś w naszym prawie istnieje zapis o tym, że po 1 cesarce szpital ma obowiązek poinformować rodzacą, że poród SN może się odbyć tylko za jej zgodą? Coś mi się takiego kiedyś obiło o oczy, ale nie chcę wprowadzać w błąd, bo nie jestem pewna. Poza tym lekarze będą wiedzieli co robić, w razie zagrożenia na pewno będą interweniować, umrzeć nikomu nie dadzą ;)

Manka u mnie jeszcze nic nie ma, w 1 ciąży wylazły z miesiąc przed porodem, a zaczelo się właśnie od swedzacego brzucha... no dopiero teraz jak mam znowu rozciągnięta skórę to tylko się błyszczą, nie są takie okropnie widoczne. Najbardziej mnie wkurza jak słyszę komentarze ze o siebie nie dbalam, g* prawda, można się smarować kilka razy dziennie, jak mają wylezc, to i tak wylezą :(

Arusiowa witam koleżankę "po fachu", ja też właściwie z administracji szpitala ;)

Wiecie co,tak czytam i widze,że ja sie pospieszyłam z glukozą,bo zrobiłam w skończonym 22 tygodniu,pytałam mojej gin czy nie za wczesnie to niby mówiła że nie bo można już robić po 20 tygodniu.

Dziewczyny?Jak są ułożone Wasze maluszki?Moje od paru juz wizyt jest ułożone miednicowo i ruchy też czuje tu niziutko,czasami mam wrażenie,że kopie mnie tylko w krocze

reklama
Wlasnie, Fanti, moze sprobuj podbic do innego ginekologa. Wiem ze to juz troche pozny etap ciazy no ale.. Skoro i tak placisz za wizyty, za wszystkie badania to dlaczego mialabys nie chodzic do kogos kto odpowie na Twoje pytania i przynajmneij rozwazy tą cesarke poprawiajac Twoj komfort psychiczny! Ja bylam u 4 gin a dopiero 5 lekarz okazal sie byc strzalem w dziesiatke :)
Tez pracuję w opiece zdrowia, wiec wiedzialam czego oczekuje od swojego ginekologa, stad tez te poszukiwania :)

Do góry