reklama
Alabamka
Zaciekawiona BB
Fanti - nie martw się, jeszcze mamy trochę czasu do porodu i uda Ci się załatwić CC, ja uważam, że trzeba się słuchać swojej intuicji, jeśli się boisz komplikacji przy porodzie naturalnym, to spróbuj wszelkimi sposobami rodzić CC. Okropne to jest, że ci lekarze tak sobie lekceważą Twoje dolegliwości. Gdzieś czytałam, że oni nie za bardzo chcą robić CC nawet jak są wskazania, bo liczba cesarek nie może przekraczać jakiegoś tam procenta porodów i jeśli biorą kopertę za cesarkę bez wskazań, to potem te ze wskazaniami muszą rodzic naturalnie.
Na ostatniej wizycie pytałam mojego lekarza o poród, czy po pierwszym CC mam wybór, czy tylko naturalnie i ewentualnie CC jakby coś nie poszło, to odparł, że mam wybór i nie mogą mnie zmusić do naturalnego porodu. Szczerze, to coraz cześciej myślę o drugim CC, czuję się tak zmęczona w tej ciąży, że naprawdę wątpię, czy dam radę urodzić naturalnie.
Na ostatniej wizycie pytałam mojego lekarza o poród, czy po pierwszym CC mam wybór, czy tylko naturalnie i ewentualnie CC jakby coś nie poszło, to odparł, że mam wybór i nie mogą mnie zmusić do naturalnego porodu. Szczerze, to coraz cześciej myślę o drugim CC, czuję się tak zmęczona w tej ciąży, że naprawdę wątpię, czy dam radę urodzić naturalnie.
Dziewczyny a jak tam u Was z rozstepami ? Pojawiaja sie juz czy nie macie zadnych ?
Ja brzuch i jedna piers mam piekna na razie a na drugiej piersi tej wiekszej na dole wyszly mi takie 3 malutkie 1-cm kreseczki i bledziutkie ale cos sie boje, ze sie zaczyna..
Ja brzuch i jedna piers mam piekna na razie a na drugiej piersi tej wiekszej na dole wyszly mi takie 3 malutkie 1-cm kreseczki i bledziutkie ale cos sie boje, ze sie zaczyna..
MłodaMama93
Fanka BB :)
Ja brzuch mam narazie gładki Ale strasznie mnie swedzi czasami cycuszki okej ale u mnie na ciele jest pelno ,pajaczkow' na udach i boczkach najwiecej ! I 3 zylki z boku brzucha ale takie nawet nie pol cm maja ale jeszcze pewnie cos się wydarzy jak zacznie rosnąć brzuch bo przecież chyba nie będę miała takiego małego kartofla do końca
Ja jutro zapisałam się na wizytę do innego lekarza u którego byłam we wrześniu po szpitalu (on na oddziale pracuje na którym lezalam) ten śluz mnie niepokoi zaczęło mnie tam swedziec a wogole TO dzisiaj cos mnie kluje na dole brzucha delikatnie
Ja jutro zapisałam się na wizytę do innego lekarza u którego byłam we wrześniu po szpitalu (on na oddziale pracuje na którym lezalam) ten śluz mnie niepokoi zaczęło mnie tam swedziec a wogole TO dzisiaj cos mnie kluje na dole brzucha delikatnie
Hej
Cien fajny wózek:0i jak tanio się udało kupić
Lewusek z ucha krew?losie to musiało boleć?nie wyobrażam sobie tego
U mnie rozstępów na brzuchu i piersiach nie ma,mam za to na na nogach od środka i posladkach takie delikatne ,ale widać.
a kość ogonowa boli mnie prawie od samego początku,a teraz jak sie nachodze dużo a pozniej kłade to wstaje prawie z płaczem,a przekrecic sie z boku na bok też wyczyn...
Cien fajny wózek:0i jak tanio się udało kupić
Lewusek z ucha krew?losie to musiało boleć?nie wyobrażam sobie tego
U mnie rozstępów na brzuchu i piersiach nie ma,mam za to na na nogach od środka i posladkach takie delikatne ,ale widać.
a kość ogonowa boli mnie prawie od samego początku,a teraz jak sie nachodze dużo a pozniej kłade to wstaje prawie z płaczem,a przekrecic sie z boku na bok też wyczyn...
Fanti, ja pracowałam w aptece
Tak mi się wydawało czyli arusiowa księgowość pewnie prowadzi
Chyba zacznę robić notatki.
No właśnie od kilku lat zaczęłam się bardzo wsłuchiwać w swój organizm. Okazało się ze można wiele z samych siebie wyczytać ale także ustrzec się przed wieloma problemami. Tylko że z tym cc to ja tak nie do końca wierzę że to jakieś przeczucie a bardziej sama sobie wmówiłam że tak ma być. Od urodzenia Oliwiera mówiłam że jak mam mieć jeszcze jedno dziecko to na głowie stanę a będzie to cc. A teraz nie idzie to po mojej myśli. Mąż się już wkurza na to filozofowanie "a co jeśli..." i wczoraj mówi to weźmiesz kasę i po kłopocie. Tylko dlaczego ja mam dodatkowo płacić za coś co prawdopodobnie ze względu na mój stan ogólny i psychiczny należy mi się. Poza tym tyle lat pracy a co za tym idzie płacenia nie małych składek po to by za wszystko płacić prywatnie?Fanti - nie martw się, jeszcze mamy trochę czasu do porodu i uda Ci się załatwić CC, ja uważam, że trzeba się słuchać swojej intuicji, jeśli się boisz komplikacji przy porodzie naturalnym, to spróbuj wszelkimi sposobami rodzić CC. Okropne to jest, że ci lekarze tak sobie lekceważą Twoje dolegliwości. Gdzieś czytałam, że oni nie za bardzo chcą robić CC nawet jak są wskazania, bo liczba cesarek nie może przekraczać jakiegoś tam procenta porodów i jeśli biorą kopertę za cesarkę bez wskazań, to potem te ze wskazaniami muszą rodzic naturalnie.
reklama
Ojej, ale ciezko Was nadrobic od rana!
Lewusek, tak, mozna sprawdzac glukozę z krwi zylnej, z opuszkow palcow oraz platkow usznych. W Polsce rzadko sie to praktykuje, bo wywoluje zdziwienie wsrod pacjentow
Kiedys spotkalam cukrzyka, ktory z wlasnej wygody oszczedzal swoje palce na dloni i sam sie dziobal w ucho
Fanti, to ja zamieszalam z tym psychologiem. Zaswiadczenie o wskazanii do CC moze wystawic Ci psychiatra po zebraniu dokladnego wywiadu z Tobą.
Manka, co do roztepow to ja jeszcze nie mam, chociaz juz sporo przytylam, ale intenswnie sie masuje, olejuje, zeluje, kremuje wszystkim co mi wpadnie w rece..
Jesli chodzi o pracujacych to jeszcze ja chodze do pracy, ale juz tylko do konca grudnia
Niestety nie bede tak wytrwala jak dziewczyny walczace do konca stycznia! Ale pelen szacun dla Was, naprawde!
Lewusek, tak, mozna sprawdzac glukozę z krwi zylnej, z opuszkow palcow oraz platkow usznych. W Polsce rzadko sie to praktykuje, bo wywoluje zdziwienie wsrod pacjentow
Kiedys spotkalam cukrzyka, ktory z wlasnej wygody oszczedzal swoje palce na dloni i sam sie dziobal w ucho
Fanti, to ja zamieszalam z tym psychologiem. Zaswiadczenie o wskazanii do CC moze wystawic Ci psychiatra po zebraniu dokladnego wywiadu z Tobą.
Manka, co do roztepow to ja jeszcze nie mam, chociaz juz sporo przytylam, ale intenswnie sie masuje, olejuje, zeluje, kremuje wszystkim co mi wpadnie w rece..
Jesli chodzi o pracujacych to jeszcze ja chodze do pracy, ale juz tylko do konca grudnia
Niestety nie bede tak wytrwala jak dziewczyny walczace do konca stycznia! Ale pelen szacun dla Was, naprawde!