reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Barbra no właśnie mnie to też cholernie boli... najchętniej bym ciągle leżała i miała wszystko w tyłku a tu trzeba zaraz po Zuzke do przedszkola jechać, wcześniej rozpalić w piecu, przygotować obiad a potem dostarczyć ją na zuchy. I odebrać z Zuchow... potem kolacja, szybka kąpiel i spanie. I tyle z mojego leżenia:/ teraz spalam jakąś godzinę i gdyby nie telefon od M to dalej bym spała;)

reklama
Isia moja kuzynka poszła do ortopedyczne chyba? tego co się zajmuje ilościami :p hehe on jej coś więcej o tym powiedział i cały czas jest pod jego kontrolą więc może warto się wybrać

Może rzeczywiście muszę o tym pomyśleć... masz na myśli ortopede? ;)
Pytałaś się jak chciałam rodzic czy CC czy SN... mnie jest obojętne, bylebym urodziła o okolicach 23 lutego ;) bo w połowie marca mam to szkolenie i muszę dojść do siebie...

Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa wsparcia. Dam radę bo innej opcji nie ma najwyżej zamilkne na forum i tyle.
Ale koniec uzalania.
Cocosh kuchnia śliczna sypialnia też mi się podoba jednak szafki nocne mi osobiście się nie podobają bo przypominają mi stare szafki szpitalne. Ale to nie musi się tobie tak kojarzyć i to Ty będziesz z tego korzystać. W sumie do takiej aranżacji wydaje mi się że albo ciemne jak łóżko albo białe drewno by pasowało. Koniecznie pokaż też garderobę.
Aliaolio pokoik super. Pokaż całość. A jak sie córci podoba? Zadowolona?
Manka podziwiam Cię że dajesz jeszcze radę pracować. Rozumiem że nie ma innej opcji ale możesz być z siebie dumna bo udowadniasz nam wszystkim że ciążą to nie choroba i można żyć tak jak przed ciążą. Wielkie brawa dla Ciebie.
Kość ogonowa w sumie też może być uciśnieta jak wszystko teraz u nas. Ja czuję się jak staruszka czasem. Wczoraj bronek uciskał mi nerke z lewej strony I jakiś nerw z drugiej że cały posladek Mnie bolał. Żadna pozycja leżenia mi nie odpowiadała. Ale trochę poćwiczyłam i zmienił pozycje.

Tak isia chodzi mi o ortopede hehe ostatnio brakuje mi kilku słów nie mogę se ich przypomnieć czasem :p pytalam jak bo wiem że to spojenie jest wskazaniem do cesarki kuzynka bardzo chciała rodzić SN ale nie da rady

Fanti a ja nie będę Cię pocieszała, że będzie dobrze... to są Twoje obawy i Twoje emocje. Nie możesz ich tłumić bo ten niepokój będzie rósł a nie malał...
Któraś z dziewczyn pisała o skierowaniu od psychologa na CC. Niestety psycholog czegoś takiego Ci nie wystawi. Ale spróbuj u psychiatry. Jak pójdziesz prywatnie to nie powinno być problemu tylko nie wiem czy taki dokument się liczy dla ginekologa. Musiałabyś się zapytać o to ginekologa. Wiesz co najbardziej mnie wkurza, że jak czujesz ze nie chcesz rodzic SN to wszyscy się upierają przy SN i nikt nie bierze pod uwagę tego co Ty czujesz... a to Twoje emocje są tu najważniejsze!!!
Jakbyś miała znajomości albo kopertę to nikt by się nie pytał o powód CC...

Tak isia chodzi mi o ortopede hehe ostatnio brakuje mi kilku słów nie mogę se ich przypomnieć czasem :p pytalam jak bo wiem że to spojenie jest wskazaniem do cesarki kuzynka bardzo chciała rodzić SN ale nie da rady

Ja też tak mam z tymi słowami... to jest chyba dobry pomysł z tym ortopeda.
Dla mnie teraz najważniejsze jest to, żeby Dzidziuś w spokoju sobie poczekal na koniec lutego a poród jest najmniej ważny... No i nie chce wylądować w szpitalu :/

O to właśnie chodzi że nikt się nie liczy z kobietą tylko z koperta.
Pytałam swojej gin jakie trzeba spełnić warunki żeby być zakwalifikowanym do cc to oczywiście nie powiedziała mi ale wykład zrobiła o mojej głupocie.

reklama
Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa wsparcia. Dam radę bo innej opcji nie ma najwyżej zamilkne na forum i tyle.
Ale koniec uzalania.
Cocosh kuchnia śliczna sypialnia też mi się podoba jednak szafki nocne mi osobiście się nie podobają bo przypominają mi stare szafki szpitalne. Ale to nie musi się tobie tak kojarzyć i to Ty będziesz z tego korzystać. W sumie do takiej aranżacji wydaje mi się że albo ciemne jak łóżko albo białe drewno by pasowało. Koniecznie pokaż też garderobę.
Aliaolio pokoik super. Pokaż całość. A jak sie córci podoba? Zadowolona?
Manka podziwiam Cię że dajesz jeszcze radę pracować. Rozumiem że nie ma innej opcji ale możesz być z siebie dumna bo udowadniasz nam wszystkim że ciążą to nie choroba i można żyć tak jak przed ciążą. Wielkie brawa dla Ciebie.
Kość ogonowa w sumie też może być uciśnieta jak wszystko teraz u nas. Ja czuję się jak staruszka czasem. Wczoraj bronek uciskał mi nerke z lewej strony I jakiś nerw z drugiej że cały posladek Mnie bolał. Żadna pozycja leżenia mi nie odpowiadała. Ale trochę poćwiczyłam i zmienił pozycje.

Moze i bylo by inne wyjscie, zeby sobie wziac wolne wczesniej ale to juz musialoby sie wiazac z kombinatorstwem z mojej strony. No bo jak, pojde do lekarza i poprosze o zwolnienie bo jestem w ciazy ? Dziwne :) A to, ze mnie uciska, pobolewa czy cos no coz, uroki ciazy :)
W polowie stycznia odchodze z pracy i juz nie moge sie doczekac tych dwoch wolnych miesiecy przed porodem :D ale z drugiej strony, siedz dwa miesiace w domu na dupie.. moj bedzie pracowal normalnie a ja bede umierac z nudow na pewno. W Polsce moze to byloby cos innego, wyodwiedzialam wszystkich po koleii a tutaj bedzie tylko skype. Ale i tak odliczam dni do tego :)

Do góry