reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ostatnio zaoferowała się mojego siostra ze jak zaczniemy się przeprowadzać to przyjdzie i pomoże sprzatac :D zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce

Ja dalej i taty a miałam jechać już do siebie... no to nasze mieszkanie znowu od 3tyg.jak hotel :D tylko na weekendy :p

Cień starszne masz to ciśnień a lekarz co na to?

reklama
Ja wstalam dziś od bardzo dawna miałam super noc ekstra się spalo i mało siusiu chodzilam :) wygląda że jest ładnie na dworze ale wieje aż koty chodzą i się zastanawiają co to za hałas :)
Fanti i volka wszystkiego najlepszego dla waszych malych-duzych pocieszenie :* i buziaczki
Ja muszę cisnieniomierz od teściów pożyczyć i mierzyć bo przy skurczach to podobno ważne żeby nie było za wysokie
Cień uważaj na siebie i może weź taxi wiem że to jest koszt ale czasem lepiej zapłacić niż ryzykować jak byłam sama na imprezie bez mojego to zawsze mi powtarzał że jak będę wracać to mam brać taxi z knajpy pod dom a nie na autobus i tak robiłam tyle się słyszy o podaniach :(
Fanti ty się też nie przeciazaj za bardzo bo bronus też coś pewnie czuje jak mamusie boli:(
Do mnie ma mama jutro przyjechać coś ugotujemy żebym do poniedzialku nie musiała nic gotować tylko grzac i pogadamy co kto robi na święta i zapytam czy pomoże mi sprzatac bo nie chce wylądować w szpitalu ale się rozpisalam hehehe sorki :) ide coś zjeść

Witam dziewczyny :)

A u nas dzisiaj Święto :) Barbórka :-) Cała moja rodzina w sensie mama, tata, brat, dziadek z kopalnią związani :) Dziadek już dawno an emeryturze, ale reszta jeszcze pracuje, więc zawsze 4 grudnia Świętujemy :) Jedynie ja i mąż nie z branży górniczej, ale zawsze nas zapraszają, bo reszta ma wolne :)

Dziewczyny podziwiam Was, te co mają dzieci :) Ja wczoraj i dzisiaj spędziłam trochę czasu z moją bratanicą, ona ma 9 miesięcy i jest na etapie raczkowania po całym domu i wyciągania wszystkich zabawek z pudeł :) Ale nawet taka zabawa zabiera mnóstwo energii :) I właśnie stwierdziłam, że tak praktycznie rok po roku mieć dzieci to jest wyczyn :) I nie dziwię się, że nie macie serca odmówić jak dzieciaczki chcą na ręce. Moja bratanica to akurat lubi się poprzytulać i nie koniecznie na ręce trzeba ją brać :)

Temat wydatków się przewinął, no i fakt u nas grudzień też miesiącem gdzie więcej wydajemy, bo święta są :) Ostatnio już z mężem zakupiliśmy trochę rzeczy na Święta w sensie bakalii na potrawy itp. i nie wiadomo skąd prawie 200 zł na rachunku. Ale liczymy się z tymi wydatkami od dawna, więc nie jest aż tak źle :):)

A i jeszcze się Wam tu muszę wyżalić, bo mąż nie rozumie mojego problemy, ehh facet :-D Jak tak czytałam Was ostatnio, ze tak się podajże Cocosh włosy poprawiły, że są takie cudowne, to aż zazdroszczę. Moje się zaczęły strasznie przetłuszczać, nigdy tak nie miałam, a teraz to tragedia, codziennie muszę je myć ;/ A jak bym tak nie umyła i muszę gdzieś wyjść nieplanowanie to bez czapki ani rusz :( Mówię już mojemu mężowi, ze nie wiem co z moimi włosami się dzieje,a on mi, że nic nie widać, że panikuje niepotrzebnie :( Dlatego też ostatnio wkleiłam Wam zdjęcie na brzuszkach bez głowy, bo nawet na zdjęciu się świeciły jakby by były dwa razy tłuściejsze :-D

Miłego dnia :) Ja idę do rodziców dalej z nimi Świętować :D Pewno na obiad się załapię :D

Ostatnia edycja:
Ostatnio zaoferowała się mojego siostra ze jak zaczniemy się przeprowadzać to przyjdzie i pomoże sprzatac :D zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce

Ja dalej i taty a miałam jechać już do siebie... no to nasze mieszkanie znowu od 3tyg.jak hotel :D tylko na weekendy :p

Cień starszne masz to ciśnień a lekarz co na to?

No nic,efekty uboczne tabletek na tetno.A tetno i tak skacze po nich i cisnienie leci :crazy: Poki nie mdleje to lekow na podwyzszenie cisnienia mi nie dadza...

Cień oj biedna Ty, może lepiej okna odpuść, uważaj na siebie, żeby Ci się słabo nie zrobiło ...

Teraz tak sobie myślę, pisałam Wam o tych moich tłustych włosach i możliwe jest, że jak śpię to ich dotykam i się tłuszczą, bo codziennie wieczorem brzuch , boczki i pośladki smaruje oliwką dla dzieci i potem nie chce mi się myć rąk i z taki tłustymi idę spać. Możliwe by było, że od tego? Bo od czasu jak stosuje oliwkę to się bardziej przetłuszczają.

Bardzo możliwe bo zawsze coś na rękach zostaje a tym bardziej jak nie chce ci się ich myć :) ja muszę isc kotka poglaskaj bo stoi koło łóżka i miauczy :) tak słodko

O rozwrzało o "500 na dziecko" :) Zabawne bo nie miałam czasu was poczytać, a zdanie mam jednomyślne w tym temacie... Hasło tego programu powinno brzmieć "500 zł na szerzenie patologii" :wściekła/y: Poprostu widzę te watachy zasmarkanych, brudnych dzieci ciągnących się za ciężarną matką w flaszką w łapie....
Przeraża mnie to co robi PIS- z taką lekkością kasuje wszystkie zmiany wprowadzone przez poprzedni rząd, nie zastanawiając się nad konsekwencjami. Owszem zajebioza dzieci mi pójdą rok później do szkoły, 5 stówek na mleko i pieluchy wpadnie, znienawidzony NFZ zaraz zostanie wspomnieniem, tylko pytanie jakie będą tego konsekwencje? Dziura budżetowa powiększy się kilkukrotnie i kto zapłaci za jej łatanie? Zrzucą się panowie z sejmu?!

fanti co do obliczania "wypłaty" którą dostajesz na L4 czy na macierzyńskim, to o ile dodatków, premii nie dostawałaś "pod stołem" albo w ramach umowy-zlecenia to powinnaś mieć wyliczoną średnią z ostatnich 12 miesięcy wraz ze wszystkimi dodatkami. Do tego na macierzyńskim odprowadzane są niższe składki zdrowotne czy coś w tym stylu, więc nawet dostając "gołą" pensję, dostaje się tak jakby ciut więcej.

młodamama karty imienne to żadna bariera w naszym Państwie- skoro u nas nawet kredytów udzielają na fałszywych kradzionych dowodach... Mało kto to weryfikuje....

kkasia a gdzie macie założone konto dla dziecka? Chodzi za mną ten temat od dawna, ale jak już zaczynam szukać gdzie takie coś założyć to albo opłaty za prowadzenia, albo jakieś ironicznie niskie oprocentowanie... Chciałabym znaleźć taką lokatę do której można dokładać w każdym momencie dowolne kwoty (nie na zasadzie-raz a porządnie, zamroź, wypłać i zlikwiduj, szukaj kolejnej).

volka, fanti udanych imprezek urodzinowych!! I oczywiście najlepsze życzenia urodzinowe jubilatom!!!! Zazwyczaj nie zdążam na forum z życzeniami w terminie to tym razem składam przed :-)

bar bar-ko nasza Tobie STO LAT okazji imienin!!!!!! Spokojnej ciąży, bez tych skurczy, infekcji, nerkowych komplikacji i temu podobnych, wypakowania w terminie, no i jakiegoś fajnego prezenciku od mężusia :-D

Isia wchodzisz w "panel użytkownika", z lewej na pasku masz "edytuj sygnaturę" i tam wklejasz w wolne pole. Oczywiście mówimy o widoku na kompie, jeśli robisz to z telefonu, a tym bardziej z aplikacji to nie pomogę, bo w telefonie nigdy tego nie rozgryzłam :-p

reklama
Dzastibasti U mnie włosy wręcz odwrotnie. Zawsze codzień musiałam myć a teraz ładne grube i nie przetłuszczają się. Właśnie robię test i od wtorku rano nie myłam włosów. Nadal fryzura ułożona. Aż szok.
Wy świętujecie Barburke a u nas dzień kolejarza tak się świętuje. Zawsze jakiś inny obiad jesli jest okazja i jakiś akcent.

Ja dziś za pielęgniarkę robiłam bo musiałam mężowi zastrzyki robić. bal się i jeszcze nigdy nie dał mi się koc . nigdy mu krwi nawet nie pobrałam. Ale dziś już wymiekł i sam poprosił. Wie że w weekend nie będzie miał gdzie pójść więc jest na mnie skazany. A jak panikował :D
Moje dziecko jak ma mieć pobierane to tylko mamie daje, moja mama każde zastrzyki to tylko do mnie, tacie też dawałam, teściowej, bratnkowi a dorosły chłop się boi. Na studiach ćwiczyłam na mamie. to było poświęcenie dac laikowi się kłóć.

Do góry