reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Mąż kupił mi magnez a pisalam do lekarza jak dawkowac to napisał że 4x2tabletki
Macie rację teraz to dopiero będzie z długów jako państwo nie wyjdziemy

reklama
Barbra nie można dac żadnej dolnej granicy tylko od zera to jakichś tam dochodów na jednego członka rodziny. A co za tym idzie oni zawsze dostaną.

Fanti mam na myśli dolna granice... nie jestem za tym żeby każdy kto siedzi w domu z dziećmi dostawał pieniądze... tzn mam na myśli sytuację kiedy ojciec i matka siedzą w domu bo im się nie chce pracować w ogóle albo za najniższą krajową...
Mam nadzieję, że teraz wyjssnilam o co mi chodzi bo przedtem chyba napisałam niejasno:/

Nam przekracza 800zł na osobę chyba ze będę brana jakoś inaczej pod uwagę jako żE nie jesteśmy małżeństwem... nie będzie nam przekraczać jak skończy mi sie macierzyński i ja już nie będę nic dostawać :)
Mi też by się przydało 500zł wcale bym nie pogardzila :)

A oni tak zrobi a żE pewnie ci co mają dwie wypłaty to będą mogli sobie zapomnieć o tym 500zł
Wiec wiecie co? Po co mam wracać do pracy? Żeby mi dochód przekroczył? A taka patologia będzie dostawać? Siedząc w domu :)

Witam dziewczyny a ja wam powiem ze slyszalam ( tylko nie wiem czy to prawda ) ze te 500 zl ma byc wydawane w bonach do jakichs konkretnych sklepow i podobno ma byc zaznaczone ze nie mozna z tego kupic alkoholu i papierosów. Ale to tak jak mowie niewiem czy to prawda .

Ja wiem ze jakbym dostała 500 zł na dziecko to byłabym w stanie zapewnić mu dodatkowe rzeczy. Kolonie, obozy czy język angielski... na podstawowe rzeczy sama jestem w stanie zarobić... a słowa że nie ma pracy jakoś mnie nie przekonują...

Dla mnie decyzja o powołaniu dziecka do życia musi być najbardziej świadomą decyzja w życiu... i wkurza mnie to jak są rodziny które mają po 6 dzieci, mieszkają w jednym pokoju i do tego z grzybem na ścianie!!!

No niestety tak to u nas bywa
Te bony były by ok chociaż pewnie większość by to obeszła i bony sprzedawała więc też nie jest to dobre rozwiązanie

reklama
Do góry