reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Mąż kupił mi magnez a pisalam do lekarza jak dawkowac to napisał że 4x2tabletki
Macie rację teraz to dopiero będzie z długów jako państwo nie wyjdziemy

reklama
Barbra nie można dac żadnej dolnej granicy tylko od zera to jakichś tam dochodów na jednego członka rodziny. A co za tym idzie oni zawsze dostaną.

Fanti mam na myśli dolna granice... nie jestem za tym żeby każdy kto siedzi w domu z dziećmi dostawał pieniądze... tzn mam na myśli sytuację kiedy ojciec i matka siedzą w domu bo im się nie chce pracować w ogóle albo za najniższą krajową...
Mam nadzieję, że teraz wyjssnilam o co mi chodzi bo przedtem chyba napisałam niejasno:/

Nam przekracza 800zł na osobę chyba ze będę brana jakoś inaczej pod uwagę jako żE nie jesteśmy małżeństwem... nie będzie nam przekraczać jak skończy mi sie macierzyński i ja już nie będę nic dostawać :)
Mi też by się przydało 500zł wcale bym nie pogardzila :)

A oni tak zrobi a żE pewnie ci co mają dwie wypłaty to będą mogli sobie zapomnieć o tym 500zł
Wiec wiecie co? Po co mam wracać do pracy? Żeby mi dochód przekroczył? A taka patologia będzie dostawać? Siedząc w domu :)

Witam dziewczyny a ja wam powiem ze slyszalam ( tylko nie wiem czy to prawda ) ze te 500 zl ma byc wydawane w bonach do jakichs konkretnych sklepow i podobno ma byc zaznaczone ze nie mozna z tego kupic alkoholu i papierosów. Ale to tak jak mowie niewiem czy to prawda .

Ja wiem ze jakbym dostała 500 zł na dziecko to byłabym w stanie zapewnić mu dodatkowe rzeczy. Kolonie, obozy czy język angielski... na podstawowe rzeczy sama jestem w stanie zarobić... a słowa że nie ma pracy jakoś mnie nie przekonują...

Dla mnie decyzja o powołaniu dziecka do życia musi być najbardziej świadomą decyzja w życiu... i wkurza mnie to jak są rodziny które mają po 6 dzieci, mieszkają w jednym pokoju i do tego z grzybem na ścianie!!!

No niestety tak to u nas bywa
Te bony były by ok chociaż pewnie większość by to obeszła i bony sprzedawała więc też nie jest to dobre rozwiązanie

reklama
Do góry