reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Patrycja ja co prawda cześć dałam bratowej po Zuzi wiec połowa rzeczy poprostu do nas wróci :-) . Ale zazdroszczę wam tych zakupów bo sama jestem zakupoholiczka i chętnie bym już wszystko kupiła :-) ale trochę się boje dlatego jeszcze troszkę się wstrzymam.
Teraz jeszcze mam inne zajęcie bo kupiliśmy mieszkanie i jutro odbieramy klucze wiec juz jestem skupiona na remoncie żeby się wprowadzić przed porodem dlatego też jeszcze nie kupuje nic dla małego .

Karola, tylko żebyś sie przy tym remoncie za bardzo nie zaangażowała fizycznie :-) Można sie szybko zapomnieć jak wpadniesz w szał remontowy :tak:

Ja na razie dla Dzidziula sama nic nie kupiłam. Dostałam śpiworek i karuzelę nad łóżeczko. Wiem, że moja mama (aktualnie jest za granicą) dorwała gdzieś tam jakieś ładny komplecik śpioszków w neutralnym kolorze i chyba ręczniczek więc pod koniec miesiąca przywiezie.
Czekam aż będę znała płeć, już dzisiaj gadam do Lokatora mojego brzusia, żeby jutro ładnie się zaprezentował przy panu doktorze.:-D Wtedy zacznę jakieś konkrety kupować. Musze zrobić listę, bo nie chcę czekać do ostatniej chwili i kupować wszystkiego na raz. Poza tym trzeba sobie dozować przyjemności :-)
Mam teraz trochę maluchów wśród znajomych i córeczkę od szwagierki, będzie już miała 7 miesięcy w marcu więc pewnie część ciuszków dostaniemy jeśli okaże się, że to faktycznie dziewczynka :tak:

W sam raz do popołudniowej kawusi, inki :-p
DSC_1005.JPG
Dziewczyny, ja sie tak nie mogę doczekać zakupów dla maleństwa, że omijam działy niemowlęce, wszystko bym chyba wykupiła :-D

Załączniki

• DSC_1005.JPG
    DSC_1005.JPG
    102,7 KB · Wyświetleń: 28
co do ciuszków, to naprawde poczekajcie, po swietach mozna dostac rzeczy w duzo lepszych cenach :) wiec zamiast jednych spioszkow beda dwa :)
a ja ciagle przekonuje meza do szafy. twierdzi, ze nie potrzebujemy
karola - ale fajnie, czyli od jutra wielki remont. w sumie to tez bym mieszkanie zmienila :) na domek. Choc moge sobie pomarzyc, mieszkanie kupowalismy na gorce, kredyt we frankach, wiec mimo 6 lat splaty kredytu dalej kredyt jest wiecej wart niz mieszkanie, wiec musilibysmy jeszcze bankowi doplacic jak by przyszedl nam do glowy plan sprzedazy. ale pomarzyc moge prawda :-)

Patrycja skąd ja to znam też nie mam gdzie pochować swoich ubrań i upycham gdzie popadnie :-)

Margerrita kochana co prawda to nie domek ale mieszkanko prawie 140 metrowe takie wymarzone :-) dwa tarasy teren ogrodzony z ochroną wiec nikt mi nie wejdzie obcy . To jest blok 6 piętrowy my mamy to ostatnie piętro ale super :-) plus taki ze my dwa miejsca garażowe w podziemiach wiec śnieg mnie nie dopadnie w zimę i nie będę musiała odśniezac . Zastanawialiśmy się nad domkiem ale mój mąż w tygodniu całe dnie pracuje wiec ja z dwójką dzieci plus pies i firma moja to tak średnio jeszcze będę miała czas na robienie w ogrodzie wiec zdecydowaliśmy ze kupimy takie duże mieszkanie .

Ewa & Kubuś ale na robiłaś smaka ale mi niestety nie wolno ale bym zjadła :-) RATUNKU :-):-)

Kradz mam nadzieje, że nie popłyne z tym remontem musze uważać ale z moim ADHD :-) średnio będzie usiedzieć i nic nie robic

Margerrita my to mieszkanko które mamy teraz tez mamy w kredycie ale chcemy je zostawić dla Zuzi żeby miała :-) i będziemy wynajmować a ze mamy fajnie zrobione plus dobra lokalizacja to kredyt plus rachunki będą się same spłacać

mam kolyske :-D
polozylam w niej zabe jako Dzidziusia by pobudzic jeszcze bardziej swoja wyobraznie

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 33
  • image.jpg
    image.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Margerrita w dzisiejszych czasach GENDER … wszystko przystoi taki żarcik oczywiście bo Mnie osobiście przeraża.

Super dziewczyny które mają dzieci, że piszecie co jest przydatne dla nas i co warto kupić dobrze że jesteście takimi informatorkami

Kradz to my jutro razem wizytujemy 3 mam kciuki żeby się lokator ułożył odpowiednio

Ewa wpadam na kawę
Karola dokladnie nie szalej z remontem ja po tym jak trochę poszalałam twardniał mi brzuch.

Kurcze to niesamowite ile wszystkie mamy ze sobą wspólnego i większość z nas ma teraz podobne emocje m. in. remonty.

Do góry