reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Krropelka, ale fajnie wygląda synuś na fotce przy kołysce. Super, że daje się wciągać w ten klimat przygotowań do pojawienia się Waszej Żabki! :-)

Patrycja, bardzo fajna szafa, wygląda na pakowną, o ile jednak znajdziesz miejsce na Różyczkowe ciuszki :-D

Karola, duże mieszkanie, więc na pewno jest szansa, żeby urzadzić tak jak chcecie, prawdziwie będzie wymarzone.

Ewa, ale smakowicie wygląda :-D

Żgutek, no to ja tez trzymam kciukaski jutro :tak:

Konwalianka
, śliczne ubranka.

Kobita, super wygląda ta karuzela. My już mamy, bo tak jak pisałam dostaliśmy w prezencie.

Anulka, biedaku! Czemu masz dość, wkurzają Cię? To zaraz tam przyjedziemy cała ekipą i zrobimy porządek!:tak:
Fajnie, ze czujesz ruchy! Ja już teraz na pewno nie pomylę ich z jelitami. Co jakiś czas dostaje mocniejszego kopniaczka :-)

reklama
kradz usmialam sie dzis, bo kolyske kupilam jak Filip byl w szkole. wnioslysmy ja z kolezanka do mieszkania do salonu. niedlugo potem poszlam po Filipka do szkoly. wchodze z nim za prog a on wylukal kolyske i:
-kto to?
-lozeczko dla Dzidzi
-to ona sie juz urodzila??!!
- nie. to tylko lozeczko

naprawde chcialabym urodzic w przerwie pomiedzy zakupami a odebraniem syna ze szkoly :-D

a jeszcze po kupieniu kolyski pojechalysmy do polskiego sklepu w malmö. tam jest duzo wiekszy wybor niz w naszym miescie. zdobylam smalec w sloiku :-)

Ewa&Kubuś czy to ciacho ze śliwkami? Nawet nie wiesz jakiego mi smaka narobiłaś :-D

Kropelka śliczna kołyska :-) I ta żabka w rożku......przesłodko to wygląda :-D

Też już mam troszke ciuszków dla Maluszka........Tesciowa kupiła mi dwa komplety w białym kolorze (wyprawki).......a ja zaopatruję sie w Lumpku :tak: Ostatnio za 4 rzeczy zapłaciłam 3,40 zł :-D
Z resztą zakupów czekam aż poznam płeć.......bo męża siostra ma sporo rzeczy po swoim synku, więc w razie jak będzie chłopak to wszystko dostane. No i jeszcze bratowa coś mi tam da.............ma 2 worki ciuchów po córce..........a jak nie to dostanę po ich synku......Między naszymi szkrabami będzie 5 miesiecy różnicy :blink:

Ale poszalałyście z wpisami i zakupami! My matę dostaniemy od mojej przyjaciółki, nawet nie rozpakowała dla swojej Oli, a dostała dwie. Cały czas podkreślała, że trzyma dla mnie. :-p
Dziękuję za wszystkie miłe słowa, jesteście niezastąpione! :tak:
Ja mam połówkowe dopiero 29 X. Teraz Adam mi nawet nie pozwala nic kupić, bo będzie syn, a wyjdzie, że mam same różowe ubranka. A ja chciałam tylko żółte i zielone, żeby nie było potem. ;-)
Bobas bardzo lubi albo nie lubi jeździć tramwajem. takie dostaję łomoty, że głowa mała. Dziś nawet odróżniłam puknięcie rączką od kopa nóżką. :-)
Niedługo zmykamy na mój ulubiony makaron w sosie pomidorowo-śmietanowym z kurczakiem, papryką i pieczarkami, zapiekany pod mozzarellą. Mniam, już mi ślinka cieknie! :-D A jutro mam wolne, więc przejmuję dyżur kuchenny. Będzie krem z pora i ziemniaczków z grzankami, Adam już się przekonał do zup, bardzo mnie to cieszy, bo ja bym mogła tylko zupy wciągać! :-)

Dzidzius jest dziewczynka. Wyszlo ze ma zoladek po przeciwnej stronie. Innych wad wstepnie nie widac;( w srode mamy wcho serca,
Achh...;(

Ostatnia edycja:
haven :) to mamy jeszcze wspolna gerderobe i ze tak powiem, w 90% moje rzeczy w niej, ale mimo szczerych checi nie moge sie niczego pozbyc :) no bo przecierz schudne zaraz co nie :-)

konawalijka - zaszalałaś :)
kobita- taka wlasnie chce by mi w pracy kupili dla dzidziula, mamy inna a ta mi sie bardziej podoba :)
kropelka - zawraiwałaś :) :-D cudna jest i brawo za zdobycie smalczyku ;)

anulka
- fajnie ze lokator sie rusza

kasik
a co to znaczy? i czmu na echo serduszka idziesz?

natalia - mniam! udanej kolacji :)

Natalia to połówkowe mamy tego samego dnia :tak: Ja mam dopiero o 18:00.

Ewa poproszę przepis na tą tarte ;-)

Kasikz gratuluje dziewczynki........właśnie po co echo serca? coś nie tak? :confused:
i co z tym żołądkiem po przeciwnej stronie? To bardzo poważna wada? Wybacz że pytam....

Ale do nadrobienia mam ... a nie było mnie tylko parę godzin :)
kasikz, gratuluję córeczki, A czy jest to jakaś poważna wada? Może głupio pytam, bo oczywiście żołądek powinien być z lewej strony, ale znam osoby o przesuniętych organach i żyją ponad 20 lat, a dowiedzieli się tylko dlatego, że kiedyś tam z błahego powodu musiały mieć zrobione usg. Dlatego wydaje mi się, że można z tym normalnie żyć i nawet o tym nie pamiętać. Trzymaj się kochana!
krropelka, śliczna kołyska no i synek ma dobre teksty :p dobrze by było rodzić w takim tempie.
Ewa, kocham tarty. Ze śliwkami ostatnio robiłam, ale mam zamrożone wiśnie więc może jutro machnę z wiśniami i migdałami :) zainspirowałaś mnie :)
Patrycja, szafa chyba pojemna, ale musisz trochę ją opróżnić ;-)

Z ciuszkami poczekamy jeszcze trochę, może po połówkowym... co do wózka to chyba zmienimy wybór. Przez brak amortyzacji nawet, gdy dokupi się pompowane koła (bo w zestawie są piankowe) to i tak jest twardy. W sklepie super się prowadził, no i nadal nie zmieniam zdania, że ultralekki, solidnie wykonany. Ale znaleźliśmy dwa ciekawe modele, które zamierzamy sprawdzić w wolne popołudnie :)

reklama
Do góry