reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Heven przepis na nachosy obiecuję, że pojawi się jutro :) muszę go najpierw przetestować z mężem. Najwyżej jego otruję :p

Oliwkę Tołpy kupiłam w rossmanie, ale polecam też zakupy w ich internetowym sklepie. Przy pierwszej rejestracji za zakupy wydane powyżej 80zl ma się 30zł zniżki, a jest w czym wybierać. Zakochałam się w płynie miceralnym i żelu do mycia twarzy. Ale np. szampon jak dla mnie beznadziejny. Nie pieni się i bardzo słabo myje włosy. A i mąż mi podpowiada, że pasty do zębów mają super.

reklama
Micela ja mam straszne problemy ze spaniem, prawie co noc śpię na raty.

Konwalianka cudowny pokój ! Co do literek to oglądałam coś w tym stylu na allegro. Sama talentu raczej nie mam, więc nie porywam się na literki własnej roboty.

KasikP my często wyciskamy sok z pomarańczy i grejpfruta.

Roni bardzo współczuję i życzę zdrówka.

Margerrita najlepsze życzenia dla synka!

Kradz
super te literki J Ja też podobne oglądałam.

M.T.A.W witamy nową marcóweczkę J W wolnej chwili zapoznaj się z regulaminem i wpisz na listę marcóweczek.

Z@t cieszymy się, że wróciłaś. Sprawdź proszę wiadomości prywatne.

dobrze zapoznam sie i dopisze;)

dziekuje za przyjecie;)

ufff dobrze ze juz piatek;) ufff Tomi pojechal na wekend ze swoja klasa...Ala i Wito lobuzuja w pokojach:)

Witamy się ponownie wieczorową porą :)

My już po wizycie :) Bardzo dziękujemy za kciuki, z dzidzią wszystko dobrze, serduszko pięknie bije, dzidzia się kręci, wad żadnych nie widać uff.....kamień z serca :)
No ale nóżki podkulone więc nadal nie znam płci :) Nadal liczę, że to dziewczynka bo przecież chłopak już dawno rozłożyłby nóżki :-D
Teraz pozostaje mi czekać kolejne 3 tygodnie:) No ale od dziś oficjalnie jesteśmy na L4 :)
Dziewczynki i mam pytanko - bo wszedzie czystam, że połówkowe powinno się robić między 20-22 tyg a mi lekarz powiedział, że 23-24 tydzień - czy to nie będzie za późno???

kolejne usg mam 16 pazdziernika :tak:już nie mogę się doczekać ale też się denerwuje żeby wszystko było w porządku z maleństwem no i żeby chciało ujawnić czy jest chłopcem czy dziewczynką

Połówkowe robi się między 18,a 22. Z tego co lekarz mi mówił dużo zależy od sprzętu jakim jest wykonywane. Tzn. na lepszym mozna praktycznie wszystko zobaczyc wcześniej, a jezeli sprzęt jest kiepski to lepiej jak dziecko jest większe. Ja prywatnie idę 6, a na Inflanckiej zapisali mnie dopiero na 27 czyli 23tydzień ciąży. Po będę mogła powiedzieć Wam różnicę.
:(

Kopiuję mój wpis Zarunia;)
Super, że wizyta udana i przede wszystkim, że dzidzia zdrowa!

Ewa szybko Ci minie :) ja po półtorej miesiąca czekania w końcu w poniedziałek mam USG.

zarunia super że z dzidzią wszystko jest ok mi mój ginekolog mówił że usg połówkowe robi się najpuzniej w 24 tyg więc nie masz się czym martwić i mam nadzieje że na połówkowym poznasz płeć:tak:
patrycja trzymam kciuki za twoje usg połówkowe masz racje szybko minie ten czas sama nie wiem kiedy a to już 19 tydz leci

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki, ja dziś na badaniach z rana, później problemy z pociągiem, z synkiem i teściem - w skrócie jestem wyprana z energii, emocjonalnie wyczerpana i fizycznie czuję sie kiepsko.. mam dość:crazy: pociesza mnie fakt, że w poniedziałek wizyta byle wyniki badań były..

zarunia, co do usg to ja na skierowaniu mam: usg wykonane miedzy 18 a 22 t.c. więc każdy lekarz uważa inaczej, ja idę w 20t 5dniu; gratuluje wizyty

aa i dzis byłam w super farmie i kupiłam atoperal - emulsja do kąpieli za 13zł (przecenione z 25zł) data ważności maj 2015 - kupiłam z myślą o nowym domowniku

Ostatnia edycja:
reklama
Ja połówkowe i genetyczne mam w 18 tygodniu. Mam wskazania, żeby zrobić wcześnie. Ale mi lekarz powiedział, że połówkowe są między 18-24 tygodniem. Spora rozpiętość i pewnie co lekarz to inne przedziały.

Zmęczona jestem tym gorącym słońcem. Dziś wieczorem się nigdzie nie ruszam... Jutro jupi nad morze. Tam chłodniej, 26 stopni:-)

Do góry