reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Hejka mamuśki!
Dawno mnie nie było, doczytałam Was ale niewiele już pamiętam (amnezja ciążowa u mnie się wybitnie uwidacznia) ;-)
kropelka apetycznie wygląda ten Twój marchewkowiec. Wrzuć przepis, bo w sobotę mam imieniny połączone z babyshower może upiekę jak nie jest bardzo skomplikowany ;-)
Gratuluję udanych wizyt i za wizytujące dziś &&&&
Ja dziś po wizycie i wszystko dobrze. Ninka ma już prawie 2 kg. A wczoraj zaczęłyśmy 33 tc :-)

reklama
witam
was kochane kciuki za wizyty
czekamy na relację
Misia trzymam kciuki za serduszku i oby maluszek siedział jak najdłużej
A szyjka Ci skróciła albo masz rozwarcie i macica zaczęła Ci się opuszczać
mnie miesiąc temu lekarz też nastraszył bo mi się szyjka skróciła na 2,5 cm a miała 3.75 i mówił byle aby dzidziuś miał 2 kg już mamy magiczny próg i szyjka nadal bez zmian twarda i zamknięta
Oszczędzam się dużo leże no i oczywiście pozwalam mężowi na wyręczanie mnie w obowiązkach:-)
teraz mówi 4, a jeszcze lepiej 5 więc nie poddajemy się
U mnie brzuszek wysoko macia 4 palce nad pępkiem w moim przypadku już do żeber sięga
Nie umiem wysiedzieć bo mi miejsca normalnie brakuje po cycuchami

śniegu u nas brak sanek ani razu nie wyciągnęliśmy
z@t konno w ciąży:szok: powiem że bym się nie odważyła przez te wstrząsy

rower tak na początku jeździłam do 4 miesiąca
Łyżwy och koło mnie jest lodowisko niestety nie skorzystam a córa bardzo by chciała no ale nie ma z kim :-(

Pyszne marchewki Krropelka i zdrówka dla Filipka. A czemu tak długo musicie czekać na nowe okularki?
agamaja super że wizyta się udałą
Kradz mnie też czasami bioderka bolą jak śpię no ale co się dziwić jak przeszło 2 kg przyciska na boczki :-)
niedawno przetoczył się temat zzo w kalendarzu ciązy miałam napisane jest bezpłatne Wy muwiły scie co innego tak sobie poczytałam i np.
ZZO - płatne czy bezpłatne? - Dzidziusiowo.pl

A ja dziś dwie godziny przy kompie próbuje poprawić stronę z kontaktem na swojej stronce internetowej i du..:angry: naczytałam się głupsza jestem niż byłam normalnie zaraz odjadę dobrze że zaraz idę po córę do przedszkola bo zaczęłabym rzucać komputerem

Ostatnia edycja:
Sunajka dziekuje :blink: Jak trafiłam do szpitala ze skurczami to na usg wyszło że szyjka ma 4 cm czyli jeszcze długa i zamknięta. Dlatego szybko chcieli zatrzymać skurcze. I dobrze że się udało.
Zrobiono mi też posiew moczu....wyszło ze mam infekcję. Podawano mi antybiotyk dożylnie...i po wypisaniu mnie do domu brałam Zinnat (do wczoraj). Miałam podwyzszone CRP: 48,8 mg/l (norma <5,0 ) . MAm nadzieję ze już jest wszystko dobrze.

OooSunajka ja nie miałam pojęcia wówczas o ciążach, dzieciach itd.i nie chodzilo o same wstrząsy bo jeździłam bardzo spokojnie, stępem w zasadzie, ale ryzyko upadku, urazu- to sport urazowy, nie zawsze przewidywalny.konno jeżdżę od 5 roku życia, od 6 jeździłam sama, bez lonży itd, od 7 skacze i nie boję sie mimo że wstrząs mózgu zaliczyłam juz;-)dla mnie jazda konna jest tak naturalna jak dla Was jazda na rowerze. Nie powinna jeździć ciężarówka która przed ciążą nie jeździła i to się tyczy wszystkiego, każdego środka transportu...no poza autobusem i tramwajem:p
Misia u pierworodek szczęściaro;-) szyjka trzyma i trzyma i nieraz jak masz skurcze na fest nie do wytrzymania to szyjka twarda i zamknięta... Jak rysowalo skurcze no to rzeczywiście szyjka potencjalnie mogłaby ruszyć. Całe szczęście ze je wyhamowali...nie rozsyp się za wcześnie;-)

Ostatnia edycja:
Sunajka a corka umie jezdzic na lyzwach? bo u nas czy to na hali czy tam w miescie nie musi byc tak ze opiekun jezdzi z dzieckiem. musi jedynie byc w poblizu i patrzec. dlatego ja bylam tydzien temu z Filipem na lodowisku co nam sezonowo zrobilo wkolo fontanny w miescie. ale na lod nie weszlam. Filio sam jezdzil wkolko a ja go obserwowaalam.
taki maja czas na realizacje okularow. 10 dni roboczych. mysle, ze u Filipa to tez kwestia szkiel - nie sa takie ot proste tylko kazde inne a jedno to istne denko od butelki niestety... jakos przemeczymy. a potem zamowimy munkeszcze drugie. poki co musielismy sie wstrzymac, bo nowe okulary bez dofinansowania to tutaj wydatek rzedu 800zl w przeliczeniu. a teraz bylo duzo innych wydatkow.

a u mnie pyrkaja sie wlasnie zraziki wolowe. do tego kasza i fasolka zolta ( i jeszcze mi sie wymyslilo, ze musi byc do niej bulka tarta... i jak ja mam nie byc gruba?

agamaja juz wklejam przepis
Moje Wypieki | Ciasto marchewkowe, najlepsze
z przepisu wychodzi jedno takie ciasto jak zrobilam. ja podwoilam skladniki.
ponadto ze wzgledu na alergie Filipa nie uzylam zadnej z przypraw korzennych. za to polowe cukru bialego zamienilam na brazowy.
nie uzylam tez orzechow wloskich. w moim ciescie sa zblendowane migdaly ze skorka. a na wierzchu udekorowalam migdalami bez skorki. proporcje kremu tez zrobilam na oko, bo przerabialam go z kremu do muffinek. i na koniec nie przekladalam ciast tylko wrzucilam calosc kremu na wierzch. a öieklam 50min na sordku piekarnika z grzalka gora dol (nie polecam uzycia termoobiegu).

z@t nie zamierzam jeszcze....mocno zaciskam nóżki :-p
Chciałabym wytrzymać chociaż do końca lutego :tak: Ale kto wie......
W przyszły poniedziałek mam wizyte u gin...zobaczymy co powie :sorry:

Hej brzuchatki ;-)
Znowu zamilklam na moment ale troszke roboty mialam i gosci wiec czasu automatycznie mniej :nerd: Troszke was czytalam I sporo sie dzialo.
aknytsuJ nie przemeczaj sie tak kobito i odpoczywaj ile sie da.
MisiaMonisia trzymam mocno kciuki za serduszko Twojego malenstwa &&&& no i zaciskaj nozki co by maluszek jeszcze tam posiedzial ;-)
Kropelka ciacho wyglada smakowicie :-p

Ja sie cos dzisiaj zle czuje przy chodzeniu boli mnie podbrzusze :-:)eek: moze z przemeczenia sama jus nie wiem :nerd:

Milego wieczorka ;-)

Będzie dobrze:-) a przepisali Ci pewnie klasyczne rozkurczowe tak jak mi...przy skurczach przedwczesnych i skracaniu szyjki w zestawie przypisują fenoterol ale do brania w warunkach szpitalnych, ma ponoć skutki uboczne, a gdzieniegdzie jest zabroniony( tak słyszałam)... No ja mam w wywiadzie arytmie więc nie śmieli nawet zaproponowac...Ale to dobrze, bo jakbym teraz miała się jeszcze martwić o własną pikawke:-S...
Tymczasem za trzy tygodnie zdejmują mi pessar, a my na pudlach mieszkamy przez te pokojowo-meblowe roszady. Michał pracuje do późna i ddzień w dzien mamy rozpisane co robimy:przesunąć szafę, złożyć wózek i schować do wozkowni, zamontować łóżeczko, iść po materacyk, iść na wyprzedaże( bo jeszcze nie zaliczyliśmy), kupić wieszaki- tylko z Agaty meble, kupić haczyki do łazienki w Leroyu. Niby Pikuś ale łazić w nadmiarze nie mogę a Michał nie ma czasu...i jeszcze trzeba to zgrywac z moją mamą żeby z chorymi dziewczynkami została...

reklama
Do góry