reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

z@t zamiast fenoterolu podawali mi Nifedypine. Ale w sumie tylko 2 tabletki. Zaraz jak tylko mnie położyli (godzina 1:30 w nocy) to położna przyniosła mi jedną tabletkę podzieloną na 4 części. Kazała mi wziąć jedna ćwiarteczke....i kolejne musiałam brać co 20 minut. A całą tabletke dostałam po 4 godzinach od wzięcia ostatniej ćwiarteczki.
Później przynosiła mi No-Spe 3 razy dziennie po 2 tabletki.
A na infekcję wstrzykiwali mi Biofuroksym.

A w ogóle to duzo zdrówka dla dziewczynek!!!!

Justynka a co sie dzieje? :baffled:

reklama
Hej. Jestem w domu. Hania zaskoczyła mamusię bo robiliśmy z S zakłady ile będzie ważyć i ja strzelałam na 2400 max a Seba po bandzie pojechał i powiedział 2600 i się dziad o 1g pomylił. Mała (a w zasadzie wielkoludek) ma 2601g.
Poza tym wszystko u niej i u mnie ok :) Kolejna wizyta za 3 tyg czyli 16.02 przed tym idziemy na badania krew i siuśki. No i mamy 'umowę' z lekarzem że przed 16.02 nie rodzimy :)

Z@t zdrówka dla twoich chorusków !!!

Justynka to wykorzystaj te 2 tyg na odpoczynek. Oby było lepiej :)

Justynko, ja od wczoraj też cierpię z powodu jednego głupiego hemoroida.
miałam go od jakiegoś czasu, ale wogóle mi nie dokuczał. po prostu był. a wczoraj, chyba z okazji niedzieli i "nicnierobienia" postanowił zwiększyć rozmiary i zacząć boleć:confused2:

kradz, no to już kawał kobiety masz w sobie :-).
ja na usg ide za ok 2 tyg dopiero. obstawiam ~ 3 kg

Justynka zdrówka wypoczywaj

Misia Monisia dobrze że ze skurczami już opanowane

Kradz cieszę się że wizyta udana

Ja non stop mam twardnienia brzucha buuuu wiec nospa nospa luteina i lezenie robienie lezenie he he
ale trzeba wiecej leżeć

Dobrej nocy życzę

kradz o ja Cie :szok:. 2601g kawal Dzidzi. Moj Filioek urodzil sie z waga 3000g. ciekawa jestem jak mi Teos zgrubnal. ale sie nie dowiem, bo juz zadnego badania nie bedzie.

a mi jakos dzionek zlecial. moje dziecie wysluchalo dzis chyba z 15 audiobookow pod rzad :). to wieksze. mniejsze tylko od czasu do czasu bryka w brzuszku tak, ze caly lata jak galateta :-D.

Dziewczyny ja sama byłam w szoku :) Termin z usg z 03.03 przesunął się na 27.02.
Zobaczymy co będzie :)

Elżbietka życzę zybkiego ustąpienia paskudnej dolegliwości...

Krropelka mój brzuch cały faluje, śmieje się ze Mała ćwiczy meksykańską falę :)

Kradz, pewnie nic nie będzie, co najwyżej rozpakujesz się w terminie koło38/39 tc.
Ja z Zosia miałam termin na 8 lutego, z usg 31 tc przesunął się na 16.01, a urodziłam 22.01 dzięki indukcji. Wielkość z usg na tym etapie nie ma znaczenia, po prostu daje orientację co do rozwoju dziecka. Ja urodziłam się w dzień terminu dokładnie z waga 5200 i długością 62 cm,moja siostra w 37 tc z wagą 4600, moja mama nie miała cukrzycy. Chyba ze cykle są jakieś nietypowe, nie wiadomo kiedy doszło do zaplodnienia i na przykład mogło dojść dużo wcześniej,nie ma reguły

kradz brawo ale Hanie podpasłaś przed ważeniem:-) u mnie za trzy tygodnie też wizyta i pewnie tez z taką wagą będzie;-)
i specjalnie dla Ciebie
FANABERIA Izabela Janus moje wypociny

Krropelka niestety jeszcze nie umie jeździć na łyżwach miałyśmy się nauczyć no ale że brzuszek to odpuszczamy
a u nas biało córa zamówiła lepienie bałwana po przedszkolu :-) mam nadzieję że śnieg dotrzyma bo mrozik to mały
kochane leżymy i się kulamy miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry