reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie gotują - przepisy

reklama
MM mam zostało mi pół z wczorajszej pizzy więc:MORS HJEMMEBAKTE i takie małe literki pod spodem oryginal gj(ae)r to ae złączone opakowanie jest takie niebieskie z czerwonymi napisami i chyba było w lodówkach gdzie margaryna
 
potrzebuje dobry i sprawdzony przepis na strogonowa. robiła ktoras z was?? Karolka - licze na Ciebie;-)

Sprawdzony przepis mojej Mamy :)

30 dkg. wołowiny bez kości (rostbef)najbardziej zbliżony do polędwicy ,
która zalecana jest do tej potrawy
2-3 łyżki oleju
płaska łyżka mąki pszennej
1 cebula
1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 łyżki śmietany
sól
4 pieczarki
1/4 łyżeczki mielonej papryki (słodkiej leb ostrej w zależności od
upodobań)

Mięsko w paseczki i na rozgrzany olej .Zrumień .NIE SÓL .
Przełóż do rondelka wlej 1 1/2 szklanki wody dodaj pieprz i paprykę i
gotuj do miękkości mięska.
Pieczarki pokrój w cienkie plasterki a cebulę w piórka pozostały sosik
po smażeniu wykorzystaj do podduszenia pieczarek i cebuli.
Gdy mięsko jest miękkie dodaj pieczarki i cebulę sól , śmietanę .
W niewielkiej ilości wody wymieszaj mąkę i wlej do rondla .Gotuj 3 min. i
mieszaj , aby się nie przypaliła mąka .Teraz koncentrat dodaj i gotuj
jeszcze 5 min.
Podawać z kluskami kładzionymi albo ziemniakami , .NIGDY do frytek , bo wypiją cały sosik.

SMACZNEGO :)
 
jak wkleiłam ten przepis, to mnie naszło na strogonowa, ale ze względu, że wołowiny na razie jeść nie mogę zostało mi się tylko oblizać ;)

a w ramach gotowania, właśnie uprażyłam ryż dla psa ;) i trochę czuć spalenizną ;)
 
dzięki Carolin - ja uwielbiam dania jednogarnkowe. są szybkie i smaczne. teraz robiłam cielęcinę marengo - uwielbiam:) teraz czas na strogonowa. dzięki za przepis;-)
 
reklama
Do góry