S
Sara27
Gość
taaaaaak!!!Ja robie pizze srednio co tydzien-dwa.Dobry jest przepis w ksiazce "pomocy jestem tata!czyli jak byc dobrym ojcem i nie osiwiec zbyt szybko"(ksiazke polecam,my z mezem rylismy ze smiechu czytajac ja) na stronie 125:
2 szklanki maki,1 szklanke wody,w wodzie rozpuszczamy 25 g drozdzy razem z lyzeczka cukru i lyzka maki.Odstawiamy do wyrosniecia.Make wysypujemy na blat,wlewamy w to ten zaczyn z drozdzy i kilka lyzek oliwy z oliwek oraz troszke soli-robisz kule a z tego spod pizzy.Potem podpiekasz spod tak troszke,wyjmujesz go,nakladasz sos pomidorowy i oregano oraz skladniki i jeszcze wsadzasz do pieca.Bo chodzilo ci ociasto,prawda?Bo dodatki na pizzy to juz cztsa improwizacja i fantazja
2 szklanki maki,1 szklanke wody,w wodzie rozpuszczamy 25 g drozdzy razem z lyzeczka cukru i lyzka maki.Odstawiamy do wyrosniecia.Make wysypujemy na blat,wlewamy w to ten zaczyn z drozdzy i kilka lyzek oliwy z oliwek oraz troszke soli-robisz kule a z tego spod pizzy.Potem podpiekasz spod tak troszke,wyjmujesz go,nakladasz sos pomidorowy i oregano oraz skladniki i jeszcze wsadzasz do pieca.Bo chodzilo ci ociasto,prawda?Bo dodatki na pizzy to juz cztsa improwizacja i fantazja