reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie gotują - przepisy

Mój synek w zeszłym roku zażyczył sobie na urodziny "świński" torcik więc mu zrobiłam, o taki:-D:-D
f6cac8eb3c75dcf6e9eb442873f3d98f,6,19,0.jpg

231641846a01213fecb450fd80e93f46,10,19,0.jpg
 
reklama
kupiłam na www.tortownia.pl lukier plastyczny i ulepiłam świnki, najgorzej było ulepic oczy, ale wymieszałam lukier z czekolada, błoto zrobione jest z polewy i pokruszonych ciastek kakaowych a samo ciasto to zwykłe ciasto czekaladowe
 
Ivaz świetny pomysł na ciacho:tak::-D I podziwiam twoje zdolności manualne do lepienia świnek:tak: SUPER!

Aha poczytałam trochę w tył i chyba MM miała problem z ciastem kruchym...w takim przypadku można do ciasta dodać trochę śmietany (ja tak robię), albo kruszę isato na blaszkę i uklepuję ręką.
Cieszę że ciasto smakowało:)
 
a ja robie kruchę tak:
2,5 szkl mąki, 5 zółtek. 1/3 szkl cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i całe masło roślinne 250g, tylko takie bardzo miękkie, wszystko szybko zagniatam. Cała tajemnica w kruchym to trzeba je szybko zagnieść, im dłużej się je zagniata tym jest twardsze. No i ja zauważyłam ze jak dałam zamiast masła roslinnego normalne masło to juz po upieczeniu to ciasto nie było kruche. Ja polecam ten przepis bo zawsze wychodzi z niego bardzo kruche ciasto, i zawsze się udaje
 
reklama
Do góry