reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie gotują - przepisy

Mój synek w zeszłym roku zażyczył sobie na urodziny "świński" torcik więc mu zrobiłam, o taki:-D:-D
f6cac8eb3c75dcf6e9eb442873f3d98f,6,19,0.jpg

231641846a01213fecb450fd80e93f46,10,19,0.jpg
 
reklama
kupiłam na www.tortownia.pl lukier plastyczny i ulepiłam świnki, najgorzej było ulepic oczy, ale wymieszałam lukier z czekolada, błoto zrobione jest z polewy i pokruszonych ciastek kakaowych a samo ciasto to zwykłe ciasto czekaladowe
 
Ivaz świetny pomysł na ciacho:tak::-D I podziwiam twoje zdolności manualne do lepienia świnek:tak: SUPER!

Aha poczytałam trochę w tył i chyba MM miała problem z ciastem kruchym...w takim przypadku można do ciasta dodać trochę śmietany (ja tak robię), albo kruszę isato na blaszkę i uklepuję ręką.
Cieszę że ciasto smakowało:)
 
a ja robie kruchę tak:
2,5 szkl mąki, 5 zółtek. 1/3 szkl cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i całe masło roślinne 250g, tylko takie bardzo miękkie, wszystko szybko zagniatam. Cała tajemnica w kruchym to trzeba je szybko zagnieść, im dłużej się je zagniata tym jest twardsze. No i ja zauważyłam ze jak dałam zamiast masła roslinnego normalne masło to juz po upieczeniu to ciasto nie było kruche. Ja polecam ten przepis bo zawsze wychodzi z niego bardzo kruche ciasto, i zawsze się udaje
 
reklama
Do góry