reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamusie 2017

Co do nietolerancji mleka krowiego...wczoraj wypiłam szklanke. Ewka miała kolkę od 19 do 4 rano...dziś mieliśmy wizytę patronazowa. Pediatra kazała odstawić nabiał.

Młoda chyba dobrze przybiera na wadze. W dniu wypisu miala 2920. Dziś (15dzien) 3280. To prawidłowy przyrost ? Lekarz nie skomentował.
Teraz przyszla polozna. Ewka akurat zjadla. Znowu byla wazona -po jedzonku 3380. Przyrost nawet większy niż powinien :-)

reklama
Jolka dziękuję ;)
Wychodzi więc na to ze u mnie może być jak najbardziej ta nietolerancja i te kołki mogły być przez mleko?

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak. U mnie tez. W nocy do 4 koncert. Zaryzykowalam i pilam wczoraj mleko.
Jak go nie piję to Ewcia jest jak aniołek. Położna powiedziała żeby z mleka zrezygnować ale można jeść raz dziennie inny produkt nabiałowy i obserwować co się dzieje.

Belusia super dzieciaki [emoji3]

f2w3d5qp85p79npu.png

Co do nietolerancji mleka krowiego...wczoraj wypiłam szklanke. Ewka miała kolkę od 19 do 4 rano...dziś mieliśmy wizytę patronazowa. Pediatra kazała odstawić nabiał.

Młoda chyba dobrze przybiera na wadze. W dniu wypisu miala 2920. Dziś (15dzien) 3280. To prawidłowy przyrost ? Lekarz nie skomentował.

Waga ok: nasz pediatra o 220/tydz mówił ale dziecko na piersi to ma inne normy w dodatku dzieci to nie roboty-wystarczy siku kupa a waga juz inna (mój np. leje jak wielbłąd!)
Ja wczoraj jadłam warzywa z ryżem duszone, lajtowe kanapki i ból brzuszka u nas do południa wielki :-/ przyszedł właśnie Sabsimplex to bedziemy probowac czy na mojego syna podziała. Łyka chłopak powietrze przy jedzeniu mimo ze odgłosy podczas posiłku wydaje prawidłowe i żadnego cmokania nie słychać :-(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Belusia cudne dzieciaki. Ja stosuje dietę. Teraz moda żeby nie stosować bo mówią, że niby nie ma związku to co jesz na bóle brzucha u dzieci.

Jolka moja w dniu wypisu miał a 3080 a dziś 3600. I lekarka zadowolona.

Anik ja jakoś boję się warzywa jeść. Wszystko pryskane bo nie sezon. Czekam z utęsknieniem na sezonowe pomidory.

My dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerze. Ale cudna pogoda.

My dzisiaj mamy lato dosłownie ;) żar się z nieba leje..
Ja nawet nie wiem ile Moja waży, wypisana została z wagą większą niż urodzeniowa ;) nosząc ja ubierając myślę że przybiera ciała bardzo ;) pajace juz dwie tury za małe... Teraz stroimy się w 3-6mc.

Anka dziecko kichaniem oczyszcza nosek.

Zjadłam wczoraj na próbę brokuły. Nie był to dobry pomysł. Młoda się preżyła, więc brokuły odpadają. Przeżyje. Trudno. Za jakiś czas znowu spróbuję.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie po brokulach byl hardcore.. caly oddzial dostal krem z brokula na obiad.. i w nocy polozne nie wyrabialy z pomocą tak maluchy plakaly i sie prezyly..
bylam przerazona, bo prosto po cc, obolala a spalam tylko 1,5h :(

Belusia cudne dzieciaki. Ja stosuje dietę. Teraz moda żeby nie stosować bo mówią, że niby nie ma związku to co jesz na bóle brzucha u dzieci.

Jolka moja w dniu wypisu miał a 3080 a dziś 3600. I lekarka zadowolona.

Anik ja jakoś boję się warzywa jeść. Wszystko pryskane bo nie sezon. Czekam z utęsknieniem na sezonowe pomidory.

My dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerze. Ale cudna pogoda.
Ja właśnie nie stosuje zadnej diety i jest ok ale po niedzielnym obiedzie już 3 raz miałam przygodę ze mały bardziej niż zwykle się wysilal a teraz doszło jeszcze wodna kupka.
Wiec moze jednak troche to ma wplyw.. chociaz smazone i fasolka i mleko mojemu nie przeszkadza.. Tym razem zjadłam obiad bez brokułow.. teraz mysle ze kalafopr jest sorawca zamieszania. Coś musi byc w tym obiedzie nie tak skoro w inne dni jest ok.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wczoraj jadłam brokuły to.dzisiaj okaże się czy nam szkodzą.
Z moim starszakiem jadłam wszystko pomału wprowadzałam nawet czekoladę. Z młodą jedynie mogłam zapomnieć właśnie o czekoladzie dwa razy ruszyłam i dwa razy wieczorny Meksyk tak to spokój.
A tu porażka od drugiej doby co wieczór płacz krzyk i zawsze od 18 do 20. A mleko codziennie było w mojej diecie.

Do góry