reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja paliłam zazwyczaj na bóle menstruacyjne. Nie ma lepszej metody jak dla mnie. Multum tabletek i zdychalam nadal. A jak zapalilam to człowiek i myślał normalnie i wszystko przechodziło.
Dlatego też aż tak go nie scigam że nie może W OGOLE. Bo ja wiem ze to bardzo rozluznia i odstresowuje a pracujemy w takim miejscu gdzie ludzie czesto oczekuja od ciebie gwiazdki z nieba.. i praca jest stresujaca. Ale i tak myślę że 3x na Tydzien to za dużo. (Powiedział mi wczoraj ze jak Ollie będzie tutaj to nie będzie tak często bo będzie z nim spędzał czas - zobaczymy [emoji1])

Ale już mu daje spokój dziewczyny [emoji108] i przestaje marudzić [emoji6][emoji6][emoji6]

Chociaż sen miałam po tym.. koszmar.. że rodzilam - zero skurczy i zero wód, a glowke czułam pod palcami (o mój Boże.. dalej mam uczucie na palcach tak realne to było) a on był strasznie spalony i musiałam prowadzić auto.. A tu ta główka.. [emoji20][emoji20][emoji20]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wielka prośba o pomoc !!
Witam, jestem studentką logopedii na Uniwersytecie Gdańskim, piszę pracę licencjacką pt.: stan wiedzy przyszłych rodziców na temat profilaktyki logopedycznej w pierwszym roku życia dziecka. Proszę o pomoc przyszłe mamy, a także przyszłych tatusiów i wypełnienie krótkiej ankiety w tym temacie potrzebnej do napisania powyższej pracy. Byłabym bardzo wdzięczna za poświęcenie 5 minut.

Link do ankiety --> Link do: Stan wiedzy przyszłych rodziców na temat profilaktyki logopedycznej w pierwszym roku życia dziecka

P.S. Chętnie odpowiem później na pytania, jeśli ktoś byłby zainteresowany, w jakiejś prywatnej wiadomości lub po zakończeniu moich badań.
Z góry dziękuję :)

Sinczupa witam.powiedz cos o sobie:)

Mamakasia tez nowa?

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Sinczupa witam.powiedz cos o sobie:)

Hej! Mam 28 lat, pracuje jako recepcjonistka. Kamil to moje drugie dziecko- mam jeszcze corke. Syna urodzilam w 36 tygodniu, corke przenosilam, wiec liczylam, ze teraz bedzie podobnie. Wazyl 2,5kg, dostal 10 punktow. A to NS w Twoim nicku to od Nowego Sacza? Moja pierwsza "milosc na cale zycie" pochodzila z tego miasta (ze 16 lat wtedy mialam :-D ), ah, kiedy to bylo!
Dziewczyny, sliczne brzuszki macie!

Ja juz w domu po wizytach. Na usg maluszek nie dał niczego zmierzyć, zaczął uciekać jedynie co udało sie zobaczyć to serduszko jak bije i ze jest ułożony bardzo nisko.
Wagi tez nie udało sie sprawdzić ae powiedziano mi ze przy porodzie może mieć 3,200 wizyty z konsultantem jako takiej nie było bo przecież godziny wizyt z endokrynologiem sie nakładały i nie mogli przenieść na później(co innego było ustalane przez telefon ponad tydz temu) endokrynolog zlecił badania krwi jedne na 1.03 drugie na lipiec aby sprawdzić poziom hormonów do tego gdybym nie karmiła piersią to wedy może zlecić rezonans aby sprawdzić tego mikrogruczolaka ale z tym to trzeba czekać. Wizyta u konsultanta została przeniesiona na następny poniedzialek(oni są świecie przekonani ze ja urodzę po terminie) z położna zadnego kontaktu Nie mam, Nie Wiem co jest grane, a miala byc ostatnia wizyte przed poroden aby mi wszystko wytlumaczyla

Aniu ale chyba masz ustalony termin na ostatnią wizytę z nią? Zadzwoń do tej całej ich "przychodni" gdzie one wszystkie urzeduja i powiedz poprostu że nie masz kontaktu ze swoją polozna a potrzebujesz cos.. albo inna ci pomoże albo da twojej znać żeby łaskawie się zainteresowała. Trochę dziwne to że nie reaguje ona.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! Mam 28 lat, pracuje jako recepcjonistka. Kamil to moje drugie dziecko- mam jeszcze corke. Syna urodzilam w 36 tygodniu, corke przenosilam, wiec liczylam, ze teraz bedzie podobnie. Wazyl 2,5kg, dostal 10 punktow. A to NS w Twoim nicku to od Nowego Sacza? Moja pierwsza "milosc na cale zycie" pochodzila z tego miasta (ze 16 lat wtedy mialam :-D ), ah, kiedy to bylo!
Dziewczyny, sliczne brzuszki macie!
A jak poród ogólnie przebiegł ? I jak u ciebie z karmieniem ? Mały raczej współpracuje czy miałaś jakieś trudności i co wtedy zrobiłaś? Ja bardzo chce karmić zobaczymy jak to będzie.. [emoji6]

reklama
Wczoraj kuzynka (karmiaca roczna corke) mi powiedziala ze mam przyjac w glowie ze w piersi jest mleko i koniec kropka. Przystawiac na zmiane do cyckow. Jak maluch bedzie duzo plakac tz ze trudno mu wyciagnac mleko z cycka ale nie dac sie i dalej przystawiac. Mowila ze nawet miesiac moze byc trudno ale wkoncu ruszy i zeby bardzo unikac butelki jesli zaklada sie karmienie piersia.

Do góry