reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Nie pamietam czy tu ktos pytal czy na zamknietym watku o tsh i limity,a mam cos takiego na swoim aktualnym wyniku wiec wstawiam
1476944533-1d1mld.jpeg
1476944631-1d1mld.jpeg

f2w3d5qptsjypkw2.png

reklama
mamakasia no tak zapomniałam że ty też z uk[emoji6] możesz spróbować np z asdy albo sainsburys ewentualnie tesco choć nigdy ich sama nie próbowałam to słyszałam że są w porządku[emoji4] ja jeszcze wypróbuje te z aldi bo mam dosłownie pod nosem i na oewno kiedyś kupię w razie awarii[emoji2]
a usg w porządku, wszystko ok i najprawdopodobniej będzie chłopczyk[emoji4] jeszcze za 3 tyg potwierdzę bo mam usg jeszcze raz ze względu na to że dzidzia nóżek nie wyprostowala i położna nie mogła dobrze zmierzyć, tak więc cieszę się że będę miała okazję jeszcze raz podejrzeć malucha[emoji4][emoji4]

Dziewczyny a doradźcie mi cos
Dr wczoraj dał mi globulki bo stwierdził ze za duzo mam tej wydzieliny no i mam brać przez 10 dni a raczej nocy bo zakładać na noc. No i założyłam wczoraj a dzis mnie tak swędzi :O sorry za dosłowność ale normalnie usiedzieć nie moge co mam zrobic ?

JegoBaba, od razu po różnych Twoich wypowiedziach czułam przez skórę, że jesteście świeżym związkiem, ale nie myślałam, że aż tak!:) My 11 lat razem, 7 po ślubie.

Z młodym mi się najlepiej sprawdzały dady. Pampersy jakoś błyskawicznie przesikiwał. A jak mu mąż kupuł te droższe pampersy, premium czy jakoś tak, bo myślał, że kupuje synkowi najlepsze co można - oooooj, to dopiero mieliśmy leczenie wysypki i odparzeń.... Także ja teraz w pierwszej kolejności po dadę sięgnę. Z chusteczkami uważajcie. Większość ma bardzo zły skład, trzeba by było poczytać, sroka o... pisze o tym. I tak na pierwsze miesiące najlepsza jest woda i wacik. Na spacer można parę zmoczonych wacików wsadzić do plastikowego pudełka i będzie jak znalazł. Mój syn mokrych chusteczek używa nadal i muszę się przyznać, że sama je lubię po numerze 2 :D

Z kąpielą maluszków o ile się nie obfajdają po pachy nie trzeba szaleć. Raz na 2-3 dni spokojnie wystarczy, a tak to pupę porządnie wyszorować, buźkę przetrzeć i wystarczy. Nie ma co tej skórki tak męczyć. Podobnono my, dorośli, powinniśmy się myć raz na 2-3 dni, no ale wiadomo, że to nierealne :D Ciekawe jest to, że latem przez to całe mycie prawie nie jesteśmy w stanie skorzystać z witaminy D wyprodukowanej przez skórę pod wpływem słońca. Ona się wytwarza na powierzchni skóry i potrzebuje czasu, żeby się wchłonąć a my ją zaraz CIACH! Razem z sebum zmywamy.

Dr wczoraj dał mi globulki bo stwierdził ze za duzo mam tej wydzieliny no i mam brać przez 10 dni a raczej nocy bo zakładać na noc. No i założyłam wczoraj a dzis mnie tak swędzi :O sorry za dosłowność ale normalnie usiedzieć nie moge co mam zrobic ?
swędzi bardziej niż wczoraj?
gin coś o takiej sytuacji uprzedzał lub w ulotce coś pisze?
może przedzwoń do gina bo to może być uczulenie na coś ze składu

reklama
Kunalesna jak babcia kasiasta to niech szaleje:-D Ja kapalam w płynie z ziajki lub z Rossmann tym niebieskim. Chusteczki lubię z Rossmann, pampersa lub dady. Ponoć dobry skład mają tesco takie bezowo- czerwone i te tami z Rossmann. (Tak uważa osroka).
Manakasia może dady lub rossmanowe? Dziewczyny tu polecaja?
Ada ja dzieci kupię co 2 dni. Od małego.

Do góry