reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

co do kapania to ja w pierwszych dniach codziennie nie kapalam dzieci, np co 3 dni ale zamiast kąpieli brałam miskę z wodą, gabke i delikatnie ciałko wycieralam gąbką. A moja mama w panikę wpadala jak to tak dziecka codziennie nie wykąpać[emoji12]
ja wlasnie ostatnio zauwazylam ze nie ma huggisow na polkach, pampersy sie u nas nie sprawdzily wiec sie zastanawiam co w zamian?

reklama
o to widzę, że miałaś tak jak ja, a o 5:40 usnęłam a budzik na 6 :) superowsko
OOo nie jestem sama ;)
Dziś dla odmiany od 12h leżałam bo brzuch po prawej bolał wiec już schiza że wyrostek?? Ale nie... Raczej niestrawność a w brzuchu ciasno stąd taki ból... Nigdy więcej w ciąży kiszonej kapusty zwłaszcza Kupnej nie wiem czym oni ją kiszą a może sam fakt że jest ciężkostrawna... Ale nauczkę mam. A jutro mam jechać na pogrzeb babci (miała aż 95 lat! :) )i mam nadzieje że brzuch mi pozwoli jechać...

Ostatnia edycja:
Jolka nam 8 lat minelo we wrzesniu, a po slubie 4 miechy.

Z tym "odrzuceniem" to chyba też zalezy od tego jak tata sie angazuje,bo u mojej kol jest dramat..ona wszystko robi w domu,pracuje jeszcze,z dzieckiem a on nawet chleba nie kupi a jak ona wraca wieczorem po pracy z dzieckiem to on jedzie na rower i gra na kompie...od kad sie dziecko urodzilo(ponad rok) nawet nie spia w jednym pokoju...bo ona bedzie go budzic jak bedzie wstawac do dziecka...a on nie może wstac?! To tez jest jej wina bo mu podklada wszystko pod nos,sprzata itd. Ja rozumie ze jakby siedziala w domu to moglaby miec wiecej na glowie jak on dlugo w robocie,ale tez musi pomagac. Kurde ale pracują razem tyle samo w podobnej pracy to bez przesady....

f2w3d5qprlh5l1ep.png
To częsty błąd popelniany przez kobiety...a później za to płaca. Tak bardzo chcą żeby mąż był z nich zadowolony. ..a kończy się że mąż ma w dupie, a żona ze wszystkim sama zostaje...boję się że i u mnie tak będzie :-\ mam predyspozycje do takiego zachowania.

Kleinekatia to dozyla pieknego wieku babcia

U mnir na pewno tak nie bd bo od kad jestesmy razem P mi pomaga np w sprzątaniu, zakupach i nie wyobrazam sobie żebym sama miala kolo niego latac i wszystko robic. Razem mieszkamy i razem brudzimy,jemy to niby dlaczego ja mam sama wszystko robić?
Ona sie tlumaczy ze mama go nauczyla podkladania pod nos ale moj P tez nie pomagal w domu a jak mial czysto w pokoju to mama do niego kowila"o Justyna była" bo sie wkurzalam do jakiego pokoju on mnie zaprasza jak sie siedzi na lozku a te lozko rozpizdzielone chusteczki zużyte, skarpetki wszedzie itp.

f2w3d5qptsjypkw2.png

ja wlasnie ostatnio zauwazylam ze nie ma huggisow na polkach, pampersy sie u nas nie sprawdzily wiec sie zastanawiam co w zamian?
Ja przy Oli próbowałam Dadę z Biedry na próbę ale totalne rozczarowanie. Sztywne, żle leżały na pupce, sucha w środku a bokiem leciało. Teraz koleżanka powiedziała że Dada ma nowe pieluchy z dopiskiem Premium i b.chwali. są podobno cieńsze, bardziej elastyczne ala pampers. Napewno przetestuję!

reklama
Do góry