reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
chyba można, bo ja czuję tzn. bąbelki i pukanie :p
a przy drugim dziecku szybciej się je wyczuwa, więc u Ciebie to zdecydowanie prawdopodobne :D

szukam sukienki na chrzciny, które mam 7 listopada u synka brata... już chyba coś większego zamówię :p
tego typu http://s2.ifotos.pl/img/CZARNY1-1_sxwxqqe.jpg co sądzicie? to taki bawełniany materiał, więc będzie wygodnie i chyba czarny wyszczuplający kolor :D:p

chyba można, bo ja czuję tzn. bąbelki i pukanie :p
a przy drugim dziecku szybciej się je wyczuwa, więc u Ciebie to zdecydowanie prawdopodobne :D

szukam sukienki na chrzciny, które mam 7 listopada u synka brata... już chyba coś większego zamówię :p
tego typu http://s2.ifotos.pl/img/CZARNY1-1_sxwxqqe.jpg co sądzicie? to taki bawełniany materiał, więc będzie wygodnie i chyba czarny wyszczuplający kolor :D:p
Paulyna sukienka ladna ale ja bym Ci odradzala czarna nawet jesli nie jestes szczupla. Nie staraj sie czernią ukryć ciałka..jestes w ciąży i to jest piekne! Badz szczesliwa i usmiechnieta! Czerń jest smutna.. nie wiem zapytaj swojego faceta w jakim kolorze Cie woli moze podpowie :)
Ja w sobote ide na wesele. Sukienke kupilam na allegro taka beżową a pazurki i branzoletka beda czerwone a buty albo bezowe albo czerwone jeszcze nie wiem :)
3eb3ae80438281923f2832adb6ec.jpeg

Musze Wam powiedziec ze w tym tygodniu moj brzuch rosnie szybciej. Wygladam jak kobieta w ciąży. Od dzisiaj mysle ze moj brzuch bedzie wielki na koniec...jeszcze sie niedawno łudzilam ze nie bedzie taki duzy ;)

Ruchy plodu to chyba indywidualna sprawa. Ja pierworodka pierwsze poczulam w 16 tc :)
Kupilam niedawno legginsy ale nie ciazowe tylko zwykle z wysokim stanem. Wygladaja jak jeansy tylko kieszenie sa namalowane. Kosztowaly 25zl i sa rewelacyjne!:)

Załączniki

• 3eb3ae80438281923f2832adb6ec.jpeg
    3eb3ae80438281923f2832adb6ec.jpeg
    63,5 KB · Wyświetleń: 244
Ostatnia edycja:
dziękuję może też się zaopatrzę kurcze...

dziękuję :-)
jaki masz upatrzony płaszczyk? ja liczę, że mój jeden oversize płaszczyk pozwoli mi przetrwać zimę... zobaczymy, jak nie to chyba jakąś używkę gdzieś poszukam :/

Link do: Płaszcz ciążowy z kapturem, z regulacją obwodu ten :)

Dziewczyny mam nietypowe i może głupie pytanie. Czy śpicie w biustonoszu? Ja generalnie przed ciążą byłam jedną z tych co nienawidzą staników i jak tylko była okazja uwolnić swoje piersi to w domu ściągałam stanik i chodziłam w topie. Będąc w szpitalu w 6 tc. też nie zakładałam pod piżamę stanika bo tak było mi wygodnie (nigdy przez ciążą też nie zakładałam biustonosza na noc). Jednak zauważyłam że wszystkie (a na pewno większość) pacjentki miały pod piżamą widoczne biustonosze. Potem zaciekawiona tematem zaczęłam czytać książki i fora gdzie zalecają zakładanie biustonosza w ciąży zwłaszcza na noc w celu zachowania jędrności biustu czy jakoś tak. Tak też zrobiłam, zainwestowałam w wygodny stanik i zaczęłam w nim spać. Jednak szczerze mówiąc ostatnio po nocy zauważyłam że miejscami moje piersi są jakieś takie "zmęczone", osciśnięte i obolałe miejscami. Jak to jest z wami spicie w staniku czy nie?

Nie śpię, baaa jak tylko nie wychodzę z domu, to go ściągam i śmigam bez ;) ja mam generalnie duży biust i cóż mogę powiedzieć, grawitacja mu już dawno nie służy ;)
Przed pierwszą ciążą nosiłam miseczkę D... jak zaczął rosnąć to się zatrzymałam na G-H także ten... i nie zmalał...

Paulyna sukienka ladna ale ja bym Ci odradzala czarna nawet jesli nie jestes szczupla. Nie staraj sie czernią ukryć ciałka..jestes w ciąży i to jest piekne! Badz szczesliwa i usmiechnieta! Czerń jest smutna.. nie wiem zapytaj swojego faceta w jakim kolorze Cie woli moze podpowie :)
Ja w sobote ide na wesele. Sukienke kupilam na allegro taka beżową a pazurki i branzoletka beda czerwone a buty albo bezowe albo czerwone jeszcze nie wiem :)
Zobacz załącznik 775482

Musze Wam powiedziec ze w tym tygodniu moj brzuch rosnie szybciej. Wygladam jak kobieta w ciąży. Od dzisiaj mysle ze moj brzuch bedzie wielki na koniec...jeszcze sie niedawno łudzilam ze nie bedzie taki duzy ;)

Ruchy plodu to chyba indywidualna sprawa. Ja pierworodka pierwsze poczulam w 16 tc :)
Kupilam niedawno legginsy ale nie ciazowe tylko zwykle z wysokim stanem. Wygladaja jak jeansy tylko kieszenie sa namalowane. Kosztowaly 25zl i sa rewelacyjne!:)
fajnie, tez jestem zdania ze w ciazy trzeba sie chwalic brzuszkiem:)
Ja poczulam jeden silny ruch, jak jadlam tiramisu:( a teraz spokoj ja wiem ze moje malenstwo jest malutkie itd, ale to bylo mile :)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Dzięki za opinie, chyba macie rację... ogólnie brzucha się nie wstydzę, a raczej tego że poszło w boczki i uda :/
No, ale zastanowię się nad jakimś beżem :-)

Ja tez śpię bez stanika a cycki mam niestety duże i juz dawno wiszą wiec chyba nie mam nic do stracenia ;)
Co do migren to ja tez mam niestety ale odkąd skończyłam 12 tc to cześciej sięgam po Apap bo chyba lepiej pol tabl czy jedna niż sie męczyć, przecież dziecko te wyczuwa nasze złe samopoczucie a Apap jest bezpieczny w ciąży wiec ja biorę. Dzis juz tez migrena zaczęła sie rozkręcać ale wzięłam pol tabl i było o niebo lepiej .

Dzięki za opinie, chyba macie rację... ogólnie brzucha się nie wstydzę, a raczej tego że poszło w boczki i uda :/
No, ale zastanowię się nad jakimś beżem :-)
Wiesz grubsze osoby myslą ze jak zaloza czarny ciuch to bedzie mniej widac nadwagi a prawda taka ze to raczej mowi "ona nie lubi siebie". Nie mowie by calkowicie zrezygnowac z czerni, mozesz ją lubic i ozdabiac kolorami ale czern zalóż jak masz ochote a nie by cos ukryc :) A teraz jestes w ciąży i kwitniesz! :) Kwitnij i kolorami :) Kazdy kolor można ozdobic/ożywic dodatkami i bedziesz jak kwiatek. Czerń też ale czerń jest ciężka ;)

reklama
Do góry