reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
o ja, ale super :) GRATULUJĘ :)
A to mówił wam coś lekarz o tym DVD czy sami pytaliście??
Wszystkim dziekuje :)
O mozliwosci nagdania na plytke dvd przeczytalam wczoraj na www mojego gabinetu wiec zabralam pusta plytke ze soba by zapytac. Dr powiedzial ze tak, nagrywa ale tylko na swoich plytkach bo inne nie zawsze dzialaja i to koszt 20zl. Raz chcialam miec nagrane no i mam :)

Ja nie chodze do pracy od 8tc co krwawilam. Prace mam biurowa ale kierowniczke taka o jej sie wydaje ze firma upadnie jak nie zrobi sie czegos szybko. Stresujaca jest (choc miła) ale ja nerwus jestem wiec po krwawieniu odpuscilam - glownie ze wzgledu na krwawienie bo planowalam chodzic do pracy ale potem pomyslalam ze nie jestem juz najmlodsza, to pierwsze dziecko, i mialam kiedys mały zabieg na szyjce. Chce miec dziecko/dzieci to dla mnie najwazniejsze teraz w pracy mialabym duzo stresu.

Ja nie chodze do pracy od 8tc co krwawilam. Prace mam biurowa ale kierowniczke taka o jej sie wydaje ze firma upadnie jak nie zrobi sie czegos szybko. Stresujaca jest (choc miła) ale ja nerwus jestem wiec po krwawieniu odpuscilam - glownie ze wzgledu na krwawienie bo planowalam chodzic do pracy ale potem pomyslalam ze nie jestem juz najmlodsza, to pierwsze dziecko, i mialam kiedys mały zabieg na szyjce. Chce miec dziecko/dzieci to dla mnie najwazniejsze teraz w pracy mialabym duzo stresu.
a to ile masz latek?? Ja do 30 dobijam :p

Ja też mam pracę biurową i nastawiałam się na pracę do samego końca, jak widać nie wyszło i już leżę. Mam teraz równo 15 tydzień ciąży. Lekarka mnie dosyć solidnie nastraszyła z tym łożyskiem, teraz to mi leci krew taka ze skrzepami, więc jak szłam na wizytę to byłam przerażona, że już po wszystkim. Stwierdziła, że prawdopodobnie będę musiała bezwzględnie leżeć do końca ciąży + cesarskie cięcie na koniec, a jeśli nastąpi duże krwawienie to że lekarze podejmą decyzję o przerwaniu ciąży niezależnie od etapu trwania, bo to zagraża mojemu życiu. Nie wiem, czy chciałam to właśnie usłyszeć... W necie czytam, że niektórym dziewczynom to łożysko się podniosło z czasem, więc liczę na to, że i u mnie tak się stanie. Jak tu leżeć przy dwulatku? Brr... Mąż jeszcze nic nie wie, jutro wróci to mu powiem.
Lekarze czesto mowia pesymistycznie. Ja mysle ze moze przemeczylas sie (sama w domu i ze starszym dzieckiem...w domu duzo zajec) musisz sie oszczedzac.. bedzie brudna podloga TRUDNO, nie ma ziemniaków -TRUDNo dziecko zje bułke.. na każdym kroku staraj sie oszczedzać, no i pomódl sie jesli jestes wierząca.. buziolki

Ja od 6+4 w domu siedze.przymusowo mi dal.nie chcialam ale jak sie maz na mnie wydarl to wrocilam do gin po zwolnienie...
I tez w biurze siedzialam przy kompie.

f2w3d5qpashmx8j8.png

Nie ma reguły co do pracy, jeśli są jakieś komplikacje to nie ma co zgrywać bohaterki.
Dziewczyny w moim zawodzie często maja problem z zajściem, przez promieniowanie... Nam sie udało za pierwszym razem. Ja tez rocznik 87 i chciałam przed 30stka urodzić pierwsze :-) bez stresów itp. Maz mi juz szybciej kazał iść na l4. Zdarzało mi sie w pracy dźwigać, a późnej bóle brzucha. To mi dało do myślenia,ze jeśli sie coś stanie to tylko moja wina będzie...

Ja jestem z Gdyni, może znajdę tu jakaś trójmiejską koleżankę :-D

Kiedyś ktoś mi powiedział że w pracy jestem zastąpiona a dla dziecka w moim brzuszku jestem niezastąpiona :) to bardzo utkwiło mi w pamięci, aż się wyryło... to święta prawda dlatego zostałam w domu. Jeszcze się zdążę napracować a dzieci nikt za mnie nie urodzi.

reklama
Dziewczyny czy już któraś miała zleconą krzywą cukrzycową? Ja jeszcze nie ale w sumie to się cieszę bo nie chcę jej robić, sama badam sobie cukier a pić tego świństwa za bardzo nie chce chyba że nie będzie wyjścia...

Do góry