reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny, ja mam takie profilaktyczne pytanie. Co zrobić, jesli zaczęłabym krwawić (tfu tfu, odpukać) a nie miałby mnie kto zawieźć do szpitala? Dzwonić po karetkę, czy raczej po taksówkę i jechać na własna rękę na sor?

reklama
Czyli chinski kalendarz plci sprawdza sie w 50 % :D:D raczej to tak chyba w ramach ciekawostki jest, niz zeby sie to naprawde sprawdzało ;)
Co do karmienia piersia to ja byłam na nie bardzo nastawiona, niestety ilosc leków ktore miałam powodowały, ze mleko szło do zlewu, po 2 tyg ostawiłam leki na własna odpowiedzialnosc, ale dziecko juz przyzwyczaiło sie do butelki i nie chciało ssac cycka, a odciaganie na dłuzsza mete nie ma sensu, bo zajmuje duzo czasu i mleko po prostu nie produkuje sie jak nie ma niemowalaka przy piersi. Teraz sie zupełnie nie nastawiam na nic, albo sie uda albo nie, nie bede rozpaczac jak bedziemy na mm.
Ja jutro mam wizyte rano, ale jestem ciekawa co u maluszka :)
1512 zalezy jakie krwawienie, napewno nie z kazdym jest sens jechac do szpitala, z mocnym bym jechała, ale jesli jest odrobina krwi na wkładce to nie ma sensu- lepiej odczekac i najwyzej dzwonic do swojego lekarza.

Dziewczyny, ja mam takie profilaktyczne pytanie. Co zrobić, jesli zaczęłabym krwawić (tfu tfu, odpukać) a nie miałby mnie kto zawieźć do szpitala? Dzwonić po karetkę, czy raczej po taksówkę i jechać na własna rękę na sor?
Taksówką na ip.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Szczególnie uważaj na żywą czerwoną krew. Dzwoń po taksówkę, bo niestety pogotowie może mieć zajęte karetki i strasznie długo poczekasz

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Monia8173 a u kogo prowadzisz ciąże? Wybierasz się do szkoły rodzenia?

1512 zależy jak masz daleko, ale w dużym mieście to bym sama jechała/brała taxe. A poza tym nie zakładaj takich głupot!

Laurka po jakimś czasie laktacja sie wyrównuje i nie leci z laktatora tyle mleka. Ja od początku dawalam synkowi cyc i odciągane mleko laktatorem i na początku mogłam 2 buteleczki odciągnąć na lajcie, niestety później nie było już tak kolorowo, odciagalam mało. Ale synek.się.najadal z cyca bez problemu . A nerwy to.pewnie były z uwagi na skok rozwojowy. Znalas to pojecie wcześniej? Skoki bardzo dużo tłumaczą,

Wiedzialam co to skok,ale moj instynkt macierzyński mi podpowiadal co innego,bo po wypiciu mm,dziecko od razu bylo spokojniejsze.Glownie to zasugerowalam sie iloscia mleka sciagnietego laktatorem i wydawalo mi sie to bardzo malo.Nie wiem moze popelnilam blad,ale teraz juz bede madrzejsza.

Dziewczyny które będą chciały karmic piersią chętnie wam pomogę w walce o laktacje :) wiem ze walka nie jest łatwa, na początku bolesna ale zobaczycie że na prawdę warto:)

Agnieszka no mleka nie mogłaś mieć coraz więcej bo laktacje sobie sama zabijałaś przez podawania mm i butelki. Gdyby maluch był tylko na piersi to takiej sytuacji by nie było:) piersi wydają się puste bo laktacja się ustabilizowala. teraz to i tak nie ma co gdybać, wiadomo gdzie popełniłaś błąd i jeśli tylko chcesz drugie karmić jeszcze dłużej to wiesz jakich błędów już przynajmniej popełniać nie możesz:) dasz radę z drugim ;) Dziewczyny które długo kp na pewno ci pomogą:)
Dzięki ppo ja na pewno skorzystam :)

reklama
Wiedzialam co to skok,ale moj instynkt macierzyński mi podpowiadal co innego,bo po wypiciu mm,dziecko od razu bylo spokojniejsze.Glownie to zasugerowalam sie iloscia mleka sciagnietego laktatorem i wydawalo mi sie to bardzo malo.Nie wiem moze popelnilam blad,ale teraz juz bede madrzejsza.
Najważniejsze że sobie poradziliscie

Do góry